nymphaea zenkerii - lotos czerwony - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

nymphaea zenkerii - lotos czerwony

Liczba wyświetleń: 1198·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam serdecznie chciałbym otrzymać informacje o tej roślince ponieważ nigdzie nie znalazłem takich informacji

Arthuro

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
artur_89 Jaworzno

19 lip 2007, 19:31   (#2)  

Słabo szukałeś, jak dokładnie poszerasz w google, to troszke tego jest.

http://www.roslinyakwariowe.pl/baza/

Szukaj pod takimi nazwami:
Nymphaea lotus (zenkeri) (Grzebień tygrysi czerwony/zielony)
pozdro

artur_89
Ranga: Znający temat

Miasto: Jaworzno

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

10644214_832403940127924_66628989455978665_o.jpg

Sposoby na krótki Lotos Tygrysi

gabriel w Sprzątanie · Odpowiedzi: 31 · Wyświetlenia: 36855
Witam, Mam pytanie do posiadaczy lotosa tygrysiego. Mam tą roślinę od dwóch lat i naturalnie dąży ona do wypuszczenia liści pływających a później kwiatów. W wysokim akwarium nie wygląda to najlepiej...
Screenshot_2025-09-04-18-32-29-01_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Nymphaea sp. Peru

kajnia w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2260
Witam. Czy ktoś z forumowiczów posiada na sprzedaż Nymphaea sp. Peru? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć tej roślinki.
Image1723222517.790857.jpg

Nymphaea Gardneriana

AquaMolitor w Rośliny · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5321
Chwalipost ;) Patrzcie co przywiozłem sobie z wakacji :D Jeżeli ktoś nie zna - oto najmniejszy lotos. Roślina niemalże trawnikowa. Niedostępna zarówno w naszym kraju jak i Państwach ościennych. Do...
22;24.jpg

Lotos tygrysi zakwitł

ramiras w Sprzątanie · Odpowiedzi: 31 · Wyświetlenia: 31161
Od paru dni obserwuję wzrost łodyżki z pąkiem mojego lotosa. Wczoraj przebił tafle wody, a dziś..... no własnie, zobaczcie sami. Warto było czekać :D
YouTube

[ADAview] Nymphaea’s Melody

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1248
Zapraszam do obejrzenia.
helferi.jpeg

Mieczyk czerwony - Xiphophorus hellerii

roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2317
helferi.jpeg Pochodzenie: Ameryka Środkowa (Meksyk, Gwatemala, Honduras). Środowisko: W naturze zamieszkuje mniejsze rzeki i strumienie. Akwarium powinno być bogate w roślinność... Czytaj więcej »...
21-50422.jpeg

Neon czerwony - Paracheirodon axelrodi

roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3963
21-50422.jpeg Pochodzenie: Ameryka Południowa (Wenezuela, Brazylia, Kolumbia). Środowisko: W naturze zamieszkuje wolno płynące rzeki, rozlewiska i dorzecza, gęsto porośnięte... Czytaj więcej: https...
Zarosniete1.jpg

Lotos Tygrysi - może będzie kwiatek

bartosz34 w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3501
Jakiś czas temu zrobiłm konieczna przycinkę bo juz rybek nie widziałem i między innymi dość mocno przyciąłem lotosa łącznie z wyrwaniem jego bocznych pędów, po przycince warunki w akwarium pewnie się ...

Lotos tygrysi

dandez w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1016
Witam Serdecznie mam pytanie odnośnie lotosu tygrysiego czerwonego, który rzekomo rośnie z bulwy. Dostałem w bulwie z jednym listkiem, wsadziłem i po 10 dniach wyszło 2 kolejne listki ale bulwe gdzieś...

Lotos - dziury

damianzuz w Sprzątanie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 14944
mam problem z lotosami robią się w nim dziury liście wyglądają jak obszarpane i gniją łodygi. podłoże cała gama ADA acti substrate i na to 10 cm ASII, oświetlenie 0,65w/l nawożenie ph 6,8 kh 7 ...

Statystyki

Ten temat przegląda 1021 użytkowników w tym 2 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571614
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1019 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.