Akwarystyka w TV-wielka akcja - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Akwarystyka w TV-wielka akcja

Liczba wyświetleń: 3969·Odpowiedzi: 7
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.

26 cze 2007, 20:42 Akwarystyka w TV-wielka akcja  (#1)  

AKWARYSTYKA W TELEWIZJI

Grupa akwarystów z forum [reklama] wpadła na świetny pomysł napisania do szefostwa polskich stacji telewizyjnych listu z prośbą o rozważenie propozycji stworzenia programu o akwarystyce. Wynikiem ich wspólnych dziełań jest poniższy list, który jeżeli popieracie tę akcję należy wysłać w ciągu najbliższych dni na podane adresy e-mail. Jesteśmy pewni, że w przypdaku lawiny maili Nasza prośba powinna zostać pozytywnie rozpatrzona.

Oto gotowe do wysłania lity, wraz z adresami e-mail każdej polskiej stacji telewizyjnej, która mogłaby być zainteresowana stworzeniem i emisją programu o akwarystyce. W imieniu zaangażowanych w akcję użytkowników, oraz całej grupy moderującej serwisu http://www.akwarystyka.com.pl prosimy Was o pomoc. Wiemy, że Nas nie zawiedziecie i dołączycie się do wspólnego postulatu. ;)

PAMIETAJCIE aby zmienic podpis XYZ na swoj nick albo imię i nazwisko.
Prosimy także abyscie poprosili o pomoc swoich znajomych - kazdy mail na wagę złota.
W temacie prosimy o napisanie takiego tytułu akcji: "AKWARYSTYKA W TVN/POLSACIE/TVP 2007"

Oto link do odpowiedniego tematu.

Do TVP (czyli 1,2 i regionalna w jednym) na adres widzowie@tvp.pl

Szanowni Państwo,

akwarystyka to jedno z najpopularniejszych hobby w Polsce. W naszym kraju tysiące osób, jeżeli nie miliony, posiadają w swoich domach mniejsze lub większe szklane zbiorniki napełnione wodą, w których z godną podziwu pasją próbują odwzorować naturalne środowisko. W Internecie istnieje kilkanaście forów poświęconych temu hobby, a każde z nich zrzesza tysiące pasjonatów. Niestety, żaden z programów TV nie ma w swej ofercie nawet najkrótszej audycji dla akwarystów.
Widzimy ten problem, więc na jednym z forów zrodził się pomysł stworzenia takiego programu. Wydajecie się Państwo kompetentni do realizacji tego projektu, ponieważ Telewizja publiczna ma również edukacyjny charakter.

Zatem, jako członek licznej społeczności akwarystów, apeluję o zainteresowanie się tym problemem do twórców programów w TVP. Mam świadomość, że stworzenie takiego programu jest kosztowne i pracochłonne. Jednak, jeżeli ktoś w TVP zechce podjąć się realizacji tego zadania, może liczyć na szeroko rozumianą pomoc ze strony polskich akwarystów. Oczywiście, nie liczymy na poświęcenie nam godziny raz w tygodniu, ale nawet 20 minutowy program co dwa tygodnie byłby w pełni satysfakcjonujący.

Odpowiedz i wszelkie pytania proszę przesyłać na adres luk-88@gazeta.pl
Liczę na zrozumienie i pozytywną odpowiedz.
Z wyrazami szacunku,
XYZ

Do TVN na adres widzowie@tvn.pl

Szanowni Państwo,

akwarystyka to jedno z najpopularniejszych hobby w Polsce. W naszym kraju tysiące osób, jeżeli nie miliony, posiadają w swoich domach mniejsze lub większe szklane zbiorniki napełnione wodą, w których z godną podziwu pasją próbują odwzorować naturalne środowisko. W Internecie istnieje kilkanaście forów poświęconych temu hobby, a każde z nich zrzesza tysiące pasjonatów. Niestety, żaden z programów TV nie ma w swej ofercie nawet najkrótszej audycji dla akwarystów.
Widzimy ten problem, więc na jednym z forów zrodził się pomysł stworzenia takiego programu. Wydajecie się Państwo kompetentni do realizacji tego projektu, ponieważ TVN od lat stara się spełniać wszelkie oczekiwania widzów.

Zatem, jako członek licznej społeczności akwarystów, apeluję o zainteresowanie się tym problemem do twórców programów w TVN. Mam świadomość, że stworzenie takiego programu jest kosztowne i pracochłonne. Jednak, jeżeli ktoś w TVN zechciałby podjąć się realizacji tego zadania, może liczyć na szeroko rozumianą pomoc ze strony polskich akwarystów. Oczywiście, nie liczymy na poświęcenie nam godziny raz w tygodniu, ale nawet 20 minutowy program co dwa tygodnie byłby w pełni satysfakcjonujący.

Z wyrazami szacunku,
XYZ

Do POLSATU na adres poczta@polsat.pl

Szanowni Państwo,

Widzimy ten problem, więc na jednym z forów zrodził się pomysł stworzenia takiego programu. Wydajecie się Państwo kompetentni do realizacji tego projektu, ponieważ Polsat od lat stara się spełniać wszelkie oczekiwania widzów.

Zatem, jako członek licznej społeczności akwarystów, apeluję o zainteresowanie się tym problemem do twórców programów w Polacie. Mam świadomość, że stworzenie takiego programu jest kosztowne i pracochłonne. Jednak, jeżeli ktoś w Polsacie zechciałby podjąć się realizacji tego zadania, może liczyć na szeroko rozumianą pomoc ze strony polskich akwarystów. Oczywiście, nie liczymy na poświęcenie nam godziny raz w tygodniu, ale nawet 20 minutowy program co dwa tygodnie byłby w pełni satysfakcjonujący.

Z wyrazami szacunku,
XYZ

Z wyrazami szacunku
Grupa moderująca forum http://www.akwarystyka.com.pl

raeidh

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

27 cze 2007, 12:48   (#2)  

Fajna inicjatywa. :D Mam nadzieję, że przyniesie efekty.
Maile oczywiście wysłałem. :wink:

Armek
Ranga: Znający temat

kyzak Kościan

27 cze 2007, 13:35   (#3)  

Na TVN-ie jest program "Maja w ogrodzie" jest on o ogrodach itp. ale często są też pokazywane akwaria. A może stworzyć osobną stację i 24h o akwariach :D

P.S. A do ojca dyrektora listu nie ma :?: :lol:

kyzak
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Kościan

GP Krosno

29 cze 2007, 11:01   (#4)  

kyzak napisał(a): A może stworzyć osobną stację i 24h o akwariach :D

Lepiej nie, nie miałbym kiedy podmienić wtedy wody w akwa :lol:

GP
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Krosno

j24 Zgierz

01 lip 2007, 10:09   (#5)  

armek napisał(a):Fajna inicjatywa. :D Mam nadzieję, że przyniesie efekty.
:
Szczerze mówiąc - wątpię, w TV ostatnio tylko szajs i komercja, :evil:
Krzysiek

j24
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Zgierz

Karol_Kopeć Tarnobrzeg

11 lip 2007, 01:35   (#6)  

ja tez oczywiście porozsyłałem maile ;) może coś z tego będzie :)

Karol_Kopeć
Ranga: Początkujący

Miasto: Tarnobrzeg

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

11 lip 2007, 08:49   (#7)  

Myślałem że akcja już zakończona :P

Arthuro

Piotr Baszucki Nowa Ruda
Od 10 lat efekt niestety znikomy :)

A na całym świecie pokazują akwarystykę - u nas zwykle kończy się to kompromitacją i bardziej zniechęca do akwarystyki niż rozbudza ciekawość potencjalnych nowych hobbystów.. Czy to przez durnowate podejście prowadzących czy błędy gości.

A tymczasem gdzie indziej:

mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

podloza-przeglad.jpg

Wielka batalia podłoży aktywnych dla roślin

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 10053
porownanie-podlozy-akwariowych.jpg Opinie w internecie często pisane są na zamówienie, postanowiliśmy zatem stworzyć rzetelną bazę recenzji podłoży akwarystycznych opartych wyłącznie na ankietach pr...
na forum 2.jpg

112l - Początek przygody z akwarystyką - Rusek

Rusek w Akwaria · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5054
Witam. Na początku chciałbym wszystkich serdecznie przywitać i pokazać moje pierwsze w życiu akwarium. Zbiornik założony 22 grudnia 2013 roku. Objętość - 112l Wymiary - 80x35x40 Oświetlenie- 3x24W ...

Akwarystyka na wesoło: Stach&Stach

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2148
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-stach-6ed4bdeb9065566b1dc8e86e8c559d3c.jpg Zapraszamy do obejrzenia zabawnych filmów omawiających najważniejsze działy akwarystyki. Czasem p...

Akwarystyka morska

pewien_akwarysta w Szkło i meble · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5250
Witam. Nie dawno pytałam się was o kwestie krewetek. Miałam zamiar założyć sobie krewetkarium. Jednak zrezygniwałam, ale pomyślałam że nie próbowałam jeszcze jednej dziedziny, akwarystyki morskiej. Po...

Spotkanie Z Akwarystyką

AkwaPin w Szkło i meble · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 8852
Dzień dobry ,jestem laikiem lub początkującym amatorem , nie mam zielonego pojęcia o co chodzi w akwarystyce .Chciałbym zacząć z swoim pierwszym akwarium za ok miesiąc ,lecz nie wiem co kupić jakie ro...

Akwarystyka, czyli cierpliwie i do celu - akwarium w ścianie

neon w Szkło i meble · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 6615
Witajcie, niniejsze forum studiuję od ponad miesiąca, mimo wszystko, jest to mój pierwszy post, a zarazem okazja na przywitanie się. Na wstępie po krótce przedstawie mój poziom zaawansowania w dziedzi...

Nowa przygoda z akwarystyką

pazdzioch84 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1482
Witam Piszę tego posta ponieważ chciałbym, żebyście mnie wsparli swoją cenną wiedzą i doświadczeniem. Równo miesiąc temu wystartowałem z moim nowym hobby. Jest to akwarium 54L Do startu użyłem podłoża...

Darek - moja przygoda z akwarystyką

dareczek7 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 47 · Wyświetlenia: 11837
Hej :) Na wstępnie chciałbym Was wszystkich serdecznie przywitać. Jestem już tutaj od jakiegoś czasu, ale to mój pierwszy post. Jakiś czas temu w mojej głowie urodził się pomysł aby postawić dekorac...

72l - Początek przygody z akwarystyką - Beater

Beater w Akwaria · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 8236
Witajcie! Założyłem swoje pierwsze akwarium, przed założeniem dużo czytałem wszelkich informacji na różnych forach ale między innymi RA. Jak już uzbierałem odpowiednie środki do zakupu sprzętu to rusz...

240l - Moja przygoda z akwarystyką - "OLERAFOWE" iwagumi

oleraf w Akwaria · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 8414
Witam. Akwarystyką zajmuję się kilka lat. Pierwszym baniczkiem była roślinna 112-ka ktorą prowadziłem przez rok a wygladała ona tak: http://img.tapatalk.com/d/14/04/13/u6y3ezev.jpg P...

Statystyki

Ten temat przegląda 571 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571614
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 570 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.