Obsada - czy to już przerybienie?
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam,
Moja obsada 240l (120x40x50) tO:
4x Black Molly
2x Dorosłe Skalary i 4xmłode ok. 2cm
4x Paletki (młode ok.4cm)
4x Bocja Wspaniała
2x Gibiceps
3x Gupik
4x Mieczyk Hellera
Czy można to nazwać przerybieniem?
Jeśli tak to jakich ryb się pozbyć?
-
fopik
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Przerybienia nie ma, zwłaszcza dlatego, że ryby są jeszcze młode. Jak Skalary i Palety podrosną to nie wiem czy nie będzie im za ciasno. Nie pasują mi tutaj Gibbicepsy, które rosną do 50cm. ja bym je zastąpił innymi Zbrojnikowatymi, mniejszych rozmiarów. Bocje też nie rosną małe, ale raczej mogą zostać. pozdro
-

artur_89
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Jaworzno
Przypusczalnie jedna ryba potrzebuje około 10l. jednak jak kolega wspomniał nie są to małe ryby ale powinno im starczyć miejsca ponieważ akwarium też do najmniejszych nie należy
-
rav676
●
Powiązane tematy
Hej,
Obserwuje u skalarów takie dziwne odchody i zastanawiam się czy to może być spowodowane jakimiś pasożytami np. wyciowcami? Normalnie to bym na 100% stawiał na wiciowce ale karmię praktycznie w 8...
Hej
Ryba ma część ogona jakby w białej farbie umazany.Czy ktoś się spotkał z takimi objawami? Ja nie mam pojęcia co to może być.
Cześć,
Od tygodnia w akwarium trwa spór o teren przy grocie do składania ikry dla zbrojników. Zmienił się dominujący samiec. Wczoraj zauważyłem zmiany na skórze zbrojników w okolicach pyska, płetwy b...
Cześć!
Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci)
...
) Akwarium 300 l. 100/60/50h. założone 23.06.2025
2) oświetlenie: led 2x 24W. Od godz 11:00 do 19:00
3) Rodzaj podłoża: żwirek 4-6mm.
4. Rodzaj systemu CO2 - brak
5. Rodzaj filtracji - Aquael Ultramax...
Witam,
Czy Szczupieńczyk złoty ( jeden lub para) mogą sobie żyć z guppikami? Wyczytałem, że nie jedzą małych rybek ake jednak to drapieżnik. Guppikow mam 6. 3 mniejsze samce i 3 samice. Akwarium 72l....
Przepraszam, pewnie już miliony były tego typu pytań. Ale może ktoś znajdzie chęć żeby pomóc :) Akwarium od 4 mscy. Jak w temacie 112l. Obsada to: 8 neonów czerwonych, 5 kiryskow Julii, 4 otoski, 5 kr...
Dzień dobry - zakładam właśnie nowe akwarium(ciemne wody) i w głowie mam prostą i niedużą obsadę. Proszę tylko kogoś bardziej doświadczonego o opinię na ten temat.
Akwarium 60x40x40 72l
Podłoże piach ...
Witam posiadam gęsto zarośnięte 100l akwarium z kryjówkami, mam już tam samca i dwie samice kakadu
4 Piskorki
2 kirysy
W najbliższym czasie trafią tam krewetki oraz bojownik zastanawiam się co mogłab...
Witam, przychodzę z zapytaniem dot. obsady mojego zbirnika 200 l o wymiarach 100 x 40 x 50 cm.
Znalazłem coś takiego, lecz nie wiem czy będzie to ze sobą współgrać...
- Gurami Mozaikowe (1+1)
- Prętni...
|
|