Aquaclay Ground Stare Dno - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Aquaclay Ground Stare Dno

Liczba wyświetleń: 2821·Odpowiedzi: 1
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Ghost Lublin

24 cze 2007, 00:37 Aquaclay Ground Stare Dno  (#1)  

Zastanawiam się nad kupnem podanego w temacie podłoża. Na aquaclay miałby pójść zwykły żwir filtusa (zastanawiam się też nad opcją Aquaclay ground na wierzch). Co sądzicie o tym podłożu. Warto w nie inwestować?

Ghost
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Lublin

27 cze 2007, 06:25   (#2)  

Witam.
Moim zdaniem podłoża Rataja nie są złe. Używam takich w dwóch baniakach. W jednym z aquagruntem rataja a w innym z floranem MHK.
Aquagrunt ładnie kontrastuje z roslinami, dzięki ceglastemu zabarwieniu. Minusem jest fakt, że trzeba to podłoże zalewać pomału aby zdążyło nasiąknąć. Inaczej część podłoża pływa i dopiero po jakimś czasie osiada.
Floran to trochę inne bajka. Podłoże moim zdaniem równie dobre, jednak pracochłonne przy płukaniu.
Sam substrat stare dno, bardzo dobry produkt.
Pozdrawiam

RobertElk

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

karel-rataj-aquaclay-ground.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Karel Rataj Aquaclay Ground

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1574
karel-rataj-aquaclay-ground.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane pod...
stare-dno.jpg

Rataj Stare dno - ciekawostka

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2042
stare-dno.jpg Ciekawostka o której mogliście nie wiedzieć. Przetłumaczone z czeskiego: Wiele lat temu odwiedziłem ogród botaniczny w Petersburgu. Szedłem z dyrektorką, Ałłą Sokol, przez wystawę ro...

Aquatic ground

Hati2999 w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2206
Witam Chciałabym założyć akwarium low tech i szukam odpowiedniej ziemi i natrafiłam na taką :https://allegro.pl/oferta/aquatic-ground-podloze-na-bazie-ziemi-ogrodowej-1l-7430594882?utm_medium=app_shar...

Stare a nowe podłoże

kichu66 w Podłoże · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6580
Cześć :) planuję zrobić z tego zbiornika iwagumi i mam pytanie dotyczące podłoża Sytuacja : ten baniak 200 L ma już 1,5 roku i wykorzystałem w nim CAL Black Earth 24 L oraz CAL Green Base XR 4 L. Ni...

Stare podłoże jako substrat

matimusiol w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1228
Witam mam pytanie czy można użyć starego podłoża jako substrat pod nowe :?: :?: :?: :?: :?:

nowy zbiornik - co na dno?

Mcj123 w Podłoże · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5858
Witajcie Jestem przed założeniem nowego zbiornika (bardziej mój pierwszy restart ale w nowym szkle) i zastanawiam się jakie podłoże wybrać. Chciałbym coś ciekawego ale z drugiej strony niedrogiego. W ...

Podłoże Rataj - stare dno

Robert 32 w Podłoże · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3241
Chcę wystartować 240l na tym podłożu mam 10 l ,ktoś posiada doświadczenie z tym podłożem,co dodać do tego podłoża .Na górze będzie żwir .Akwarium ma być roślinne.

samo Stare Dno Rataja????

Anonim 4156 w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1044
Zrobiłem restart mojej kałuży. Na dno poszło Stare Dno Rataja, a na wierzch żwirek z poprzedniego akwa, czyli biało-czarny grys... Roślinki po tygodniu zaczęły bąblować jak szalone, czego nie udało m...

Styropian na dno

Szuszek w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1737
Witam. Planuję zrobić reset zbiornika 230l i chciałbym spróbować postawić je na ziemi. Wpadłem na pomysł żeby na dno położyć cienki styropian, na nim rozłożyć ziemię i okryć ją całą siatką z drobnymi ...

stare dno pod Oliver Knott Nature Soil

krzysiek_88 w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1696
Witam zamierzam zrobic restart, zastanawiam sie nad nowym podlozem i myslalem nad Oliver Knott Nature Soil a pod to zastosowac Stare Dno co o tym myslicie??

Statystyki

Ten temat przegląda 266 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570966
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 266 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.