Ferro tabs-JBL - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Ferro tabs-JBL

Liczba wyświetleń: 2193·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Leszek Lewkowski Białystok

12 maja 2007, 22:22 Ferro tabs-JBL  (#1)  

Właśnie stałem się posiadaczem tych tabletek nawozowych.Kupując je, byłem przeświadczony że stosuje się je do podłoża pod korzenie roślin.Zdziwiłem się gdy przeczytałem instr stosowania tego nawozu zalecającą umieszczenie go (tableki)w filrze lub w jego pobliżu , aby prąd wody wolno ją rozpuszczał.Właśnie wystartowałem od nowa akwa i chciałem ich użyć pod korzenie aby nie dawać płynnego Fe do wody.Czy ktoś z Was ma doświadczenia w stosowaniu tego nawozu do podłoża?

Leszek Lewkowski
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Białystok

Marcin Peczek Łódź

12 maja 2007, 22:54 Re: Ferro tabs-JBL  (#2)  

Leszek Lewkowski napisał(a):Czy ktoś z Was ma doświadczenia w stosowaniu tego nawozu do podłoża?

Zawsze je stosowałem do podłoża w pobliże korzeni. Spisują się całkiem dobrze.
Pozdrawiam
Marcin Pęczek

Marcin Peczek
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Łódź

Piotr Baszucki Nowa Ruda

18 maja 2007, 23:21   (#3)  

Zgadza sie, mozesz spokojnie umiescic w podlozu..po prostu dluzej beda uwalnialy zelazo.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Film Jak poprawnie robić testy wody - firma JBL

Jacek Pawłowski w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1509
Hej Bardzo prosto pokazane i łatwo wytłumaczone. Niestety po niemiecku , ale warto zobaczyć. &t=?si=mNlh1Rr8MVou5lP7
YouTube

TESTY JBL vs Acqua Lab vs Hanna

MariuszH w Nawożenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6759
Wrzucam bo może kogoś zainteresuje i może ktoś ma podobne wnioski. Właśnie skończyłem robić testy dla PO4, NO3 i FE i poniżej wyniki: test PO4 JBL 0,4 odczyt hanka 0,99 / 1,04 ACQUA 0,8 odczyt hank...
YouTube

Skład Seachem Tabs

arkkab w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1671
Cześć wszystkim, po filmie Filipe Oliveira: zacząłem się rozglądać za produktami z których korzysta Filip. Używa on Seachem Tabs. Jednak jakie było moje zdziwienie gdy spojrzałem na skład tych table...

Aquaart ferro

ziele66 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1696
Czy ilość mikro zawarta w tym nawozie jest wystarczająca?( Czy jest potrzeba nawozić dodatkowo micro) Bo nigdzie nie mogę doszukać się składu i pewnie się nie doszukamy

Jbl direct co2 test - nie działa

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1546
Dzień dobry, Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...

Easy-life Profito + Ferro zamiast Vimi All in One?

szukamiszukam w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2417
Witajcie. Po kilkuletniej przygodzie z Vimi All in One przyszedł czas na zmianę nawozu uniwersalnego. Zmiana najzwyczajniej jest wymuszona bardzo bliskim wyczerpaniem butli z Vimi. Ponadto - mimo, iż...

Pytanie o tabletki Neo Tabs Plant

prot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2129
Jest to seria nawozowa mikro i makro. Czy ktoś stosował i jaką ma opinię https://sklep.roslinyakwariowe.pl/tabs-plant-tabletki-nawozowe-p-33872.html Różnego rodzaju tabletki z ciekawą formułą która n...

Jbl pro scape

cristiano9 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2408
Witam Czy nawozy Jbl pro scape nadają się do akwarium z obsadą rybną czy jedynie do roslinnych?

Testy Jbl jak obniżyć GH

ace22 w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3285
Witam zrobiłem test paskowy i kropelkowy Jbl wychodzą tak samo mianowicie twardość GH wychodzi dość wysoko czy bez RO da się to jakoś skutecznie trochę obniżyć? Poniżej zdjęcie paskowych zaznaczę ze ...

Test JBL na PO4, brak wyniku na skali.

DamianKr w Nawożenie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6337
Hej, Mam szybkie pytanie, robię test JBL na PO4 i wynik mam taki jasny żółty. I tu jest problem ponieważ skala idzie od takiego białego-szarego przez odcienie jasno-niebieskiego po ciemny niebieski. ...

Statystyki

Ten temat przegląda 885 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570932
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 885 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.