Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam
Co sądzicie na temat przydatności czegoś takiego do precyzyjnego podawania co2 z jednej butli na 2-4 akwaria?Myslalem o instalacji z zaworkami dlawiacymi za kazdym trojnikiem-ale jesli moznaby zmniejszyc koszty to czemu nie.
http://allegro.pl/item190424079_zawor_r ... elacz.html
-

MichałG
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Łódź
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Najpierw opisz dokładniej jak zaplanowałeś taką instalację rozdzielającą, bo podawanie CO2 to nie to samo co powietrza.
-

Armek
●
- Ranga: Znający temat
Zaplanowałem standardowo:
butla-reduktor-trojnik-za trojnikiem,na wyjsciu do akwarium zaworek dlawiacy-dyfuzor...drugie wyjscie z trojnika idzie do drugiego trojnika-i znow to samo....i tak dowolna ilosc razy...
Gdyby tak daloby się regulowac tym zaworkiem z allegro byloby prosciej-ale cos czuje ze nie jest przystosowany do takiego cisnienia,dlatego pytam.
Pozdrawiam
-

MichałG
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Łódź
-

Armek
●
- Ranga: Znający temat
Odpuść sobie.To dziadostwo.Możesz zastosować jeżeli co tydzień chcesz napełniać butlę.
-

kier
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Toruń
Powiązane tematy
Co oprócz Camozzi (mam złe doświadczenia z tą firmą) byście polecili na zaworek precyzyjny za elektrozaworem? Mój stary już nie trzyma przepływu. Codziennie rano po odpaleniu elektrozaworu muszę regul...
Hi pierwszy post
piszę w sprawie mojego zestawu CO2 mam pytanie czy to już moment aby zabrać butle i ją nabić ? sprawdzałem teraz poziom gazu na skali i wskazówka zbliża się do wartości 0 zrobiłem ...
Witam
Jakie macie sposoby na sprawdzenie szczelności instalacji CO2? Wczoraj nabiłem butlę a dzisiaj jest pusta. Zastanawiam jak sprawdzić reduktor bo mam podejrzenia że to na nim się ulatnia gaz. Jes...
Zapraszam do podzielenia się opiniami.
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Witam
Od razu domyślam się jakie będą komentarze że ładuje silnik Ferrari do malucha ale no nie mam gdzie nabić butli takiej z prawdziwego zdarzenia gazem co2 więc musze korzystać z bio co2. Mam taki...
Witam, zawsze miałem butle poniżej akwarium ale teraz brak miejsca, czy butla może stać powyżej akwarium?
Cześć, mam pytanie otóż mam w akwarium rośliny wymagające, i zastanawiam się czy najpierw kupić butle Co2 czy zrobić lampe DIY dla roślin.
Oświetlenie aktualne to dwie tuby jedna Biała druga z światł...
Witam wszystkich
Czy butla CO2 może być ułożona w poziomie zamiest pozycji pionowej??
Czy działanie, ciśnienie lub cokolwiek innego związanego z jej działaniem zmienia się pod wpływem takiego uł...
|
|