Problem z temperatura - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Problem z temperatura

Liczba wyświetleń: 1492·Odpowiedzi: 3
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok

06 kwi 2007, 14:36 Problem z temperatura  (#1)  

Witam.Mam problem ze zbyt nagrzewajaca sie woda w akwarium od swietlowek.Akwarium ma 112l czyli standartowe wymiare,zalozone sa 4 swietlowki t8 16w i mimo ze grzalka jest wylaczona temperatura nie spada ponizej 28-29 stopno.Moze ma ktos jaka rade.Pozdrawiam

kocis

06 kwi 2007, 19:58   (#2)  

Witam!
Pomagają otwory wentylacyjne w pokrywie ,lub i zamontowanie wiatraczków od starego zasilacza od kompa ,poza tym sprawdź czy elektronike od świetlówek masz wewnątrz pokrywy ,bo jeżeli jej nie przerabiałeś to napewno masz i możesz ją wywalić na zewnątrz.
Pozdrawiam.

BEHEMOTH

06 kwi 2007, 21:11   (#3)  

Pokrywe przerabialem i cala elektryka jest na zewnatrz.W pokrywie sa tylko oprawki i swietlowki.Jak zamontowac wiatraczek?Jest jakis link jak to zrobic?

kocis

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

06 kwi 2007, 22:13   (#4)  

http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=55
Możesz też zamontować wiatraki u góry w pokrywie jak da rade.
Pozdro.

BEHEMOTH

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

Film Temperatura dla ryb i roślin w akwarium.

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1580
Hej Ciekawe rozważanie na temat temperatury w akwarium .
YouTube

Film Zawartość tlenu a temperatura wody.

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1607
Hej Fajnie wyjaśniono na filmie. Miłego oglądania. ?si=zh0luzDKReaYuWaT
IMG_9640.jpg

Problem z mleczną wodą,

Martino w Filtracja · Odpowiedzi: 40 · Wyświetlenia: 19050
Hej, piszę tutaj ponieważ nie mogę sobie poradzić z mleczną wodą w moim zbiorniku, powoli tracę cierpliwość już, a więc kilka słów o moim zbiorku. Gdy wleje Tetra Crystal Water woda klaruję się na 1 d...
IMG20240408185910.jpg

Podwyższona temperatura

git66 w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4263
Witam. Mam problem z podwyższoną temperaturą w akwarium. Zauważyłem parę dni temu że mam temp w akwarium 29 stopni (na termostacie grzałki było ustawione 25). Początkowo zwaliłem to na ostatnie upały ...

Filtr RO problem z buczeniem

patrycja strzyż w Filtracja · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5459
witam, Mam taki problem, mianowicie co jakiś czas zaczyna mi buczeć pompa w filtrze RO, tak sądze, że to ona, bo dźwięk sie niesie, pomimo, że wyciągnę wtykę z gniazda ona i tak buczy, nie rozumiem ja...
246420788_3121538291413364_5755638004135224332_n.jpg

Filtr eheim 2026 - problem z odpowietrzeniem i głośną pracą.

cichy33 w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3150
Witam! Mam problem z filtrem zewnętrznym eheim 2026 - ogólnie filtr kiedyś kiedyś tam działał przy akwarium 200L, później parę lat leżał na strychu nie używany, wyciągnąłem go po tych latach, od razu...

Sunsun HW-604B - problem z wirnikiem, co z bakteriami?

przemogasior w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2914
Cześć, Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...

Temperatura a szybkość wegetacji roślin

Małyhenio w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 8773
Witam Nie znalazłem nigdzie danych określających wpływ temperatury na szybkość wzrostu roślin akwariowych. Natomiast spotkałem się gdzieś ze stwierdzeniem że to nie takie ważne. Moje obserwacje ...

Temperatura a biologia

BATERIA w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1109
Cześć, mam takie pytanko, czy biologią sobie poradzi przy temperaturze 17-18'C? Przeprowadzam się i byłem zmuszony oddać większą część obsady. Pozostałe zwierzęta siedzą w jednym akwarium, które jest ...

Problem z ceramiką

marek polk w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3166
Dzisiaj otrzymałem paczkę bio ceramiki z pewnego znanego sklepu akwarystycznego. Problem polega na tym po przepłukaniu wodą RO i włożeniu do filtra w ciągu 12h pH podskoczyło mi z 5,8 na 7,5. Jest sza...

Statystyki

Ten temat przegląda 292 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570937
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 291 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.