Upgrade+troszku info - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Upgrade+troszku info

Liczba wyświetleń: 1036·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.

23 mar 2007, 16:01 Upgrade+troszku info  (#1)  

Witam

Jako totalny laik roslinny, mam do Was kilka pytan...
W moim 63l(standart) akwa, swieci SunGlo 1x15W
W akwa plywa parka apisto, pH okolo 6,8...
Mam w srodku anubiasy, zabianice, i jakies inne rosliny(wiem, wiem czytac, analizowac, pytac, ale tym razem pospieszylem sie z zakupem roslin)
Wiec, czym nawozic, dodam, ze w moim akwa priorytet to RYBY, jak wzmocnic dzialanie swietlowki(jakies patenty na odblysnik)?
Najwazniejsze, jaka swietlowke wybrac??

Dzieki i pozdrawiam

PS Dalem do ogolnego, poeniwaz nie chcailem zakaldac kilku tematow z moimi glupimi problemikami

Cielako

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Bartek Oleśnica

23 mar 2007, 16:34   (#2)  

1. https://roslinyakwariowe.pl/art.php?go=15
2. https://roslinyakwariowe.pl/art.php?go=34
3. Bo nikt nie będzie zgadywał jakie masz rośliny https://roslinyakwariowe.pl/baza/

A na koniec lektura forum.

Przy tak marnym świetle nawożenie jest zbyteczne, a może tylko zaszkodzić.

Przepraszam że wyręczam się linkami ale nie chciało mi się tego wszystkiego pisać :?
Obrazek

Bartek
Ranga: Znający temat

Miasto: Oleśnica

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG_20210916_133446_DRO.jpg

Upgrade filtra RO i schemat montażu drugiej membrany

AquaMolitor w Nawożenie · Odpowiedzi: 50 · Wyświetlenia: 21730
Drodzy koledzy, drogie koleżanki. Czynię przymiarki do rozbudowy mojego filtra RO. Aktualnie jest sedymentacja - węgiel - membrana 75GPD - demi. Chciałbym zmniejszyć odpad (aktualnie jest 1:5/1:6 w...
YouTube

Upgrade - nowe oświetlenie RIO 180

Furyan w Oświetlenie · Odpowiedzi: 72 · Wyświetlenia: 18767
Witam! Od ponad roku posiadam juwel rio 180 w którym oryginalne oświtlenie to 2 x 23W LED ( jedna night , druga nature ). W zasadzie podczas użytkowania pomału wkroczyłem w high tech i teraz widze bra...

Upgrade oświetlenia DIY - Power Led >>>> Samsung Bridgelux

biju w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1079
Witam Szanowne Grono :) Noszę się z zamiarem upgradu mojego oświetlenia. Akwa to high tech o wym 200x40x60 Wtej chwili oświetla go belka na profilu 160 mm długa na 180 cm a na niej 88 power led 3...

Upgrade z Twinstar 1200S na Hyperspot Skylight L.

DamianKr w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5079
Witam, Aktualnie posiadam lampę Twinstar 1200S o mocy 110W. Oświetla ona akwarium długie na 120cm i wysokie na 60cm. W sklepie zoologicznym widziałem ostatnio lampę Hyperspot Skylight które również...

Upgrade na roślinne - 140x55x50h

oskar gogół w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2329
Dzień dobry, chciałbym poprosić bardziej doświadczonych Kolegów o pomoc i wskazówki. Zamierzam spróbować z akwarium roślinnym, chciałbym dodać i zmienić parę rzeczy w już istniejącym zbiorniku o wy...

Akwarium 200l - przenosiny, inspiracja, upgrade

HardyPart w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1164
Witam, na wstępie powiem, że na forum jestem nowy. Akwarium mam od kiedy pamiętam, czy to jakieś małe (20l), czy od 5 lat takie jak w temacie. Z powodu tego, że w miejscu gdzie aktualnie się znajduj...

[140l] Upgrade filtracji - prośba o radę

dawidryba w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3001
Cześć Maniacy! :D Planuje zupgradować filtracje w moim akwarium 140l. Informacje o zbiorniku: 140l full optiwhite 80x50x35 (upgrade z 80x30x35). Filtr: 2 cube aquael multikani 800 z standardową pomp...

Upgrade systemu CO2 - prośba o poradę

pt123 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 6796
Mam prośbę o poradę w sprawie planowanego upgradu systemu CO2. Mam akwarium, do którego podaję CO2 z butli 1.5l przez dyfuzor tropici 3w1 (24h). Według wskaźnika CO2 mam ok. 30mg/l. Dlaczego chcę robi...

interpretacja info. z sanepidu nt. wody

ArturI w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 769
Witam serdecznie, dziś otrzymałem kilka informacji nt. wody w moim kranie. Mam w związku z tym kilka pytań: ph=7,7 TZN. POWINIENEM STANDARDOWO JE OBNIŻAĆ? "twardość jako CaCO3 239mg/l CO MI TA WA...

[Info] Produkty FERKA

Anonim 1811 w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 2569
Miło mi poinformować, że produkty FERKA wracają do oferty naszego Sklepu: http://i61.photobucket.com/albums/h79/maciekmichalski/IMG_4495.jpg Zapraszamy do sklepu stacjonarnego ...

Statystyki

Ten temat przegląda 653 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571615
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 653 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.