Co mogło złożyć te jajeczka?
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam! Mam następujący problem nie wiem co mogło złożyć takie jajeczka w moim akwarium? Pojawiły się one po nocy, po dużej 50% podmianie wody w akwarium. Mają średnicę około 1,5mm, są przezroczyste z lekką domieszką bieli. Są w różnych miejscach w akwarium, najwięcej jest przyklejonych na szybach. Poniżej przedstawiam ich zdjęcia
Moja obsada akwarium to:
Neonek Inessa ( Bystrzyk neonowy - Paracheirodon Innesi )
Neon Czarny (Bystrzyk Axelroda - Hyphessobrycon herbertaxelrodi)
Molinezja "Black molly" (Poecilia Sphenops)
Kirysek Panda (Corydoras panda)
Kirysek nakrapiany (nie wiem jak się dokładnie nazywa)
Kosiarki
W akwarium mam jeszcze gatunek ślimaków które rosną bardzo małe. Mam nadzieje że to nie ich jajeczka. Czy ktoś już widział coś takiego?
-
Wiaderny
●
Witam
Pewnie kiryski 
Pozdrawiam Jacek Pawłowski
-

Jacek Pawłowski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
AJ -Jacek Pawlowski napisał(a):Witam Pewnie kiryski 
....pod warunkiem ze kiryski sa "sparowane".....bo w opisie widze jedynie KOSIARKI - w liczbie mnogiej. zakladajac ze to blad "skladniowy" to faktycznie moga byc kiryski. jesli to nie blad - to slimaki
Jabol-Radek Jablonski - Lodz
GSM: 693748547
-

jabol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
jabol napisał(a):....pod warunkiem ze kiryski sa "sparowane".....bo w opisie widze jedynie KOSIARKI - w liczbie mnogiej. zakladajac ze to blad "skladniowy" to faktycznie moga byc kiryski. jesli to nie blad - to slimaki
W opisie obsady wpisałem tylko gatunki w liczbie pojedynczej bez liczby sztuk a kosiarki w liczbie mnogiej to po prostu błąd. Kirysków jest 9 sztuk. 4 sztuki Panda i 5 sztuk nakrapianych. Czyli najprawdopodobniej to kiryski ?
-
Wiaderny
●
Wiaderny napisał(a): Czyli najprawdopodobniej to kiryski ?
btw..te nakrapiane to pewnie k. pstre ?
no pewnie kiryski a jesli na dodatek to pandy - to bedziesz duzym szczesliwcem 
Jabol-Radek Jablonski - Lodz
GSM: 693748547
-

jabol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
-
jabol napisał(a):btw..te nakrapiane to pewnie k. pstre ? no pewnie kiryski a jesli na dodatek to pandy - to bedziesz duzym szczesliwcem 
Te nakrapiane to nie pstre tylko Corydoras julii zwane chyba kiryskiem tygrysim, przed chwilą znalazłem przypadkowo ich zdjęcie na na necie i są do niego bardzo podobne ,ale nie jestem tego pewny bo są jeszcze małe, natomiast pandy są już dorosłe 
-
Wiaderny
●
Witam wszystkich.
Jak byś miał otoski to postawiłbym właśnie na te ryby.
Ale widze że ich nie masz więć stawiam na kiryski.Bo z tych ryb co masz żadne oprócz własnie kirysków nie przyklejają ikry do scianek akwa.A i stawiałbym bardziej na pandy.
-
Divad
●
Powiązane tematy
Witam wszystkich :) Dzisiaj jakoś po południu zauważyłem dziwne jajeczka na szybie, po wstępnych oględzinach są to kirysy spiżowe :) Teraz pytanie, co ja mam z tym zrobić? :) Zbiornik osobny bym może ...
Prosze o porade. Czyje to jajeczka ? Zdjecie ponizej. Podejrzewam ze slimakow, ale chcialbym sie upewnic. Sa w takiej otoczce/blonie czy czyms w tym rodzaju.
tak jak w temacie w zbiorniku mam neonki inessa/red chery/zatoczaki[;/]/zbrojnika niebieskiego jajeczka znajduja sie na frontowej szybie
http://img135.imageshack.us/img135/4468/2810200601...
Mam pytanie ile zostało mojej kreweci do wyjścia młodych ? :) Przepraszam za jakość niestety tylko telefon.
http://zapodaj.net/images/020923416d251.jpg
Nie wiem, czy to dobry dział. Problem opisałem przy swoim baniaku, więc jeśli problemy nie mogą się dublować, to proszę o usunięcie postu.
Dzisiaj na jednej mojej roślinie zobaczyłem takie żółte jaje...
W ciągu czterech dni zdechły mi wszystkie krewetki (1 amano i reszta redek) w liczbie ok. 10 szt. Miałem je od ok. dwóch miesięcy i do tej pory nie było żadnych oznak, że w tak krótkim czasie wszystki...
|