Problem ze schematem statecznika elektr.
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Ogromna prośba o wyjaśnienie czy dobrze podłączam:
do wej. nr 3 podłączam jeden z przewodów oprawki nr 1
do wej. nr 4 podłączam jeden z przewodów oprawki nr 2
następnie dwa luźne przewody po jednym z oprawki nr 1 i 2 łączę ze sobą
czy takie podłączenie jest prawidłowe czy tez można podłączyć następująco:
do wej. nr 3 i 4 podłączyć oprawkę nr 1 oraz oprawkę nr 2 ( mocując po dwa przewody w każdym z wejść)
Z góry dziękuje za pomoc
Jurek
-
georg
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
W przypadku połączenia jak na rysunku, żarniki po prawych stronach świetlówek połączone są szeregowo. Jeżeli połączysz je jak w opisie - będą połączone równolegle. Jak należy połączyć, powinienno być narysowane na schemacie umieszczonym na stateczniku.
DarekO
-

DarekO
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
powiem tak:
nie kombinuj. idz do sklepu elekrycznego. kup kostke montazowa. ponumeruj jak na ww schemacie (na stateczniku) odpowiednie kawalki kostki i podlacz  .
Jabol-Radek Jablonski - Lodz
GSM: 693748547
-

jabol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
-
Ależ to jest właśnie schemat ze statecznika f-my EMC, i mój problem polega że nie wiem jak dokładnie podłączyć dwie oprawki do wejść 3 i 4, tak więc jeśli możecie to podpowiedzcie mi jak je prawidłowo podłączyć, byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Jurek
-
georg
●
georg napisał(a):Ależ to jest właśnie schemat ze statecznika f-my EMC, i mój problem polega że nie wiem jak dokładnie podłączyć dwie oprawki do wejść 3 i 4, tak więc jeśli możecie to podpowiedzcie mi jak je prawidłowo podłączyć, byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam Jurek
toz ja wiem ze to jest ze statecznika - dlatego daje ci rade z kostka-tam sobie numerujesz wejscia i po prostu wg tegoz schemtu podlaczasz kable od swietlowek
Jabol-Radek Jablonski - Lodz
GSM: 693748547
-

jabol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
-
georg napisał(a):nie wiem jak dokładnie podłączyć dwie oprawki do wejść 3 i 4, tak więc jeśli możecie to podpowiedzcie mi jak je prawidłowo podłączyć, byłbym bardzo wdzięczny.
- jeden zacisk oprawki pierwszej świetlówki łączysz do zacisku 3;
- jeden zacisk oprawki drugiej świetlówki łączysz do zacisku 4;
- pozostałe dwa zaciski tych oprawek łączysz ze sobą.
DarekO
-

DarekO
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Powiązane tematy
Witajcie,
dzisiaj lampa nie uruchomiła się, dopiero zadziałała gdy włączyłem aplikacje.
Wyjeżdzam na 2 tygodnie na urlop i wolałbym by rośliny miały światło w tym czasie...
Co mogę zrobić by np. manua...
Czy, któryś z kolegów miał następujący problem:
1. Utworzyłem kilka modów i wgrałem na TC,
2. Czasami TC samoczynnie zmieniał mod z jednego na drugi,
3. Usunąłem wszystkie mody i wgrałem tylko JEDEN ...
Witam
Mam problem z tłem. Folia samoprzylepna, kleiłem spryskując wodą z odrobinką płynu do naczyń. Woda Ok 350 ml i dwie krople płynu. Teraz pod tłem są białe smugi i plamy. Czy to zniknie ... czy da...
Hi zakupiłem tą lampę do kostki 30x30 i mam problem z nią mianowicie w aplikacji presety są zbugowane nie działają poprawnie kolumny z lewej strony jak kafelki
1A 2A 3A
1B 2B 3B
1C 2C 3C
1D 2D 3D
1...
Czy wie ktoś może czy ta firma to ma jakiś dział wsparcia do którego można naskrobać maila ? Mam problem z lampami hyperbar, wisi ich u mnie trzy nad akwarium, dwie fm i jedna fs, chodzi o to że po ak...
Witam wszystkich
Zacznę od tego
Mam 100l akwarium filtr ultramax 1000
Oświetlenie od kilku dni chihiros wrgb2
Do tej pory zwykła pokrywa nic szczególnego.
Dosłownie kilka zwykłych roślin jak waliste...
Witam
jestem posiadaczem dwóch lamp Hyperspot M plus sterownik i dwa suporty podłączyłem jak instrukcja kazała ( zgodnie z oznaczeniami kabli). Lampy działają ustawione na 100% wschody i zachody.
P...
I have 3 leddy slim link. Two are working great. The third is turning on and off as it pleases. The green wifi connection light turns of very often. If you tap the light slightly it turns back on. Can...
Witam.
Pytanie do elektryków.
Jakiś czas temu , kupiłem w 2016
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/expert-modernizacja-pokrywy-130cm-p-27849.html
Od jakiegoś czasu, belka zapalała się na 1 s , i gasła...
Witam.
Borykam się z jedna sprawa odnośnie oświetlenia w dużym akwarium. Może opisze trochę akwarium.
Akwarium 160 l 80x40x50 data założenia 14.02.20
Podłoże (ok 5cm) ziemia ogrodowa z dodatkami (gn...
|
|