Czemu mi glosia żółknie ?
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Czemu mi glosia żółknie ?
-
gregoriano25
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Warszawa
...
Ostatnio edytowano 10 cze 2007, 17:03 przez epikur2003, łącznie edytowano 3 razy
-
epikur2003
●
- Ranga: Poznaje temat
Glosia potrzebuje dużo światła i CO2. Jak jest w Twoim zbiorniku?
-
Gość
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Wg mnie najważniejszy jest skład chemiczny wody. Ilość światła również, ale nie można się sugerować, że tylko światło.
U mnie glosia rosła super w zbiorniku 80x40x40 oświetlonym 3x18W czyli ok 0,5W/l.
Nie wyrastała wysoka, pokrywała ledwie żwir i była soczyście zielona.
-
Bogdan
●
- Miasto: Jędrzejów
Czesc
Jeżeli masz takie parametry wody jak w tym linku wyzej ,to nic dziwnego ,ze glosia kuleje.
No3-0(gdzie macro albo jakas dobra obsada)
ph7,2 +kh6=15Co2-malo podajesz co2 patrz kalkulator na stronie głównej.
Proponuje dołączyć jakieś macro lub podawać jakieś związki azotu tupu KNO3 itp
Pozdrawiam
Grunt to forum.
---------------------
-

waldik41
●
- Miasto: Lublin
Powiązane tematy
Witam wszystkich:)
Mam pewien problem odnośnie dużego heńka.
Już pomijam fakt że zrobiłem błąd bo zasadziłem go sobie jako roślinę pierwszoplanową:/Cały czas go obcinam na wysokości 5-7cm, od pewnego...
Witam
Pytanie czego mam za mało bądź za dużo jeśli Cabomba zaczyna żółknąć i puszczać korzenie ?
Pojawiły się glony wyglądające jak nitki?
dane wody z dziś:
Ph 7,6
GH 14
KH 10
NO ...
Witam
Wiele wątków przewijało sie na ten temat ale nie znalazłem nigdzie zakończenia.
Problem dotyczy glosi, nawożenie,CO2, światło 0,7-1W/l a glosia zamiast ciągnąć się po podłożu rośnie w górę...
Moja glosia rośnie bardzo szybko w szerz jak i wzwyż. Mam pytanie czy to jest tylko kwestia za małego światła (0,7 w / litr - 50cm wysokości akwa) czy może być również wynikiem czegoś niepoprawnego w ...
nie wiem dlaczego ale kiedy posadzę Cabombę caroliane w akwarium to pop pewnym czasie około 1,5 tygodnia żółkną liście w dolnej częśći rośliny. Górna część jest idealnie zielona podobnie jak inne rośl...
Witam
Zbiornik 240L
co2 40 bąbli / min
ph 7,2
GH dochodzi do 21 d
Woda wodociągowa z dodatkiem aqua safe...
Do wody dodałem ostatnio potas...
Co zrobić żeby gh było niższe
Mam dylemat .Zakładam maluch OW 16l i chciałbym posiadać jakiś ładny trawniczek , ale nie wiem czy glosia lub heniek pociągną na ASII i Lampa Solar Duo 13W .Co2 niema w przyszłości może się zaopatrzę ...
Witam.
Stawiam nowego posta ponieważ wyczytałem chyba większość o glosostigmie na forum ale nadal nie umiem wyciągnąć wniosków co do jej wzrostu.
Tydzień temu założyłem kostkę 21l opi white (może p...
Witam ponownie,
Nikt nie skomentował moich poczynań w galerii
https://roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?t=22849
I teraz mam pierwszy poważniejszy problem
Glossostigma rośnie dość wol...
Chciałabym się dowiedzieć dlaczego przy braku azotu nie można dodawać NH4NO3? W jakimś artykule spotkałam się właśnie z takim stwierdzeniem, ale niestety nie było nic więcej wyjaśnione.Chciałabym się ...
|
|