Oświetlenie: 4 x 18W świetlówka (2 zwykle białe, aquarell philips, fluora osram) 1 x 21W jakas podróba T5
Filtracja: Zewnętrzny: Uminax 150 Wewnetrzny: Unifilter Senior Bio 1000, Unimax 180 (do rozpuszczania CO2)
CO2: Bimbrownia 24h/na dobę. Rozpuszczane w Filtrze Unimax 280
Nawożenie: Zestaw nawozów "Planta Active".
Rośliny: -Wgłębka pływająca -Microsorium -Mech Jawajski -Cryptocoryna -Giganteria -Ludwiga 2 gatunki -Coś tak drobnolistna ale niewiem co to
Obsada: 5x Skalar (podróba altuma) 8x Kosiarka 3x Otosek 3X Bocja Lochohata (nie wiem jak się pisze) 25x Krewetki (amano i red sherry) 50x Neon Simulans (realizacja w trakcie na fotce brak)
Mam nadzieje, że się spodoba. Wyraźcie swoją opinię na temat akwa (mam nadzieje,że nikt mnie nie zjedize jak psa )
Ostatnio edytowano 14 mar 2007, 13:57 przez trycek.aaaj, łącznie edytowano 4 razy
Piękne i orginalne. Takie stojące pionowe drewno jest fajnym pomysłem. Raz znajomemu zrobiłem coś takiego, tylko że pojedyncze i mało efektowne. Tu co innego. Niech tylko tył zarośnie mocniej i będzie super.
Super akwa
Widziałem je na żywo kolega wlożyl naprawde duuzo pracy by tak wygladało
Teraz tylko czekac na efekty jak urosnie wgłebka i mech na korzeniach Pordrawiam LOMZA CITY
akwarium REWELACJA !!! Pomysł poprostu świetny. Gratuluję wyobraźni !
Mam akwarium o podobnych wymiarach 100X50x50, które dopiero chciałbym wystartować i zastanawiam sie jak i gdzie umieściłeś poszczególne roślinki.
Powiem szczerze, że tak mi się spodobało że chciałbym dokładnie takie mieć u siebie w domu.
Czy byłaby mozliwość rozrysowania twojego akwa w rzucie z góry z zaznaczonymi poszczególnymi akcesoriami (korzenie, kamienie, rośliny, filtry). Tzn na jakiej szerokości akwa je umiesciłeś.
Pomysł oryginalny, ale nie pierwsze takie akwarium jakie widzę Kto był w Galerii Przyrody w Krakowie ten wie o czym mówię.
Mimo wszystko gratuluję baniaka, bo sam ostatnio machnałem coś ze stojacymi korzeniami i chyba nie wyszło to tak dobrze jak twoje akwarium
akwarium REWELACJA !!! Pomysł poprostu świetny. Gratuluję wyobraźni ! Mam akwarium o podobnych wymiarach 100X50x50, które dopiero chciałbym wystartować i zastanawiam sie jak i gdzie umieściłeś poszczególne roślinki. Powiem szczerze, że tak mi się spodobało że chciałbym dokładnie takie mieć u siebie w domu. Czy byłaby mozliwość rozrysowania twojego akwa w rzucie z góry z zaznaczonymi poszczególnymi akcesoriami (korzenie, kamienie, rośliny, filtry). Tzn na jakiej szerokości akwa je umiesciłeś.
Pozdraiwma i czekam na szybki kontakt becha
PS. Może pogadamy na gg ? mój numer 1208445
rosliny ogolnie pod sama sciana usawilem kozenie zenby ladnie wygladalo i rozlinami dopijelame gdzie bylo miejsce ;p
pozdrawiam
AquaGreen w Akwaria· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5665
Witam,
chciałem zaprezentować nową odsłonę jednego z moich 43-ek.
Od jakiegoś czasu chciałem coś zmienić, ponieważ poprzednia aranżacja jakoś nie przypadła mi do gustu. Jednak jak to zwykle bywa brak...
AquaGreen w Akwaria· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 24636
Akwarium:
szkło OptiWhite 6 mm
35x35x35 cm, 43 litry
Oświetlenie:
LED, diy na power led
Nawożenie:
Potas, Easy Carbo i pałeczki nawozowe pod żwir,
CO2 1b/2s
Podłoże:
żwirek kwarcowy czarny 1,4 ...
Prz3mEk87 w Akwaria· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 9061
Witam,
z racji,że na forum jestem już kilka lat jednak nie wiele się udzielam; choć czytam i przeglądam codziennie; a tym bardziej wstawiam zbiorniki (albo nikt nie komentuje albo są same napinki foru...
Prz3mEk87 w Akwaria· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 6319
Nastał ten czas aby się "zmierzyć" z in vitro i stanęła taka kostka z OW
Dane techniczne:
Wymiary akwarium 22,5x22,5x22,5(h)cm OW 6mm
Oświetlenie : Aquael Leddy Smart 6 W sunny
Nawożenie: Aq...
Marmota w Akwaria· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 10680
Witam ponieważ ADA już ogłosiła wszystko co mogła, to wreszcie można "legalnie" prezentować zdjęcia swojego zbiornika. Poniżej opis i kilka zdjęć akwa które w tym roku wystawiłem w obydwu ko...
AquaGreen w Akwaria· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 5387
Witam, zbiornik był wstępnie założony jako przechowalnik na czas zmiany aranżacji w 27l.
Jako, że lubię takie maleństwa zdecydowałem się go zostawić tylko ułożyłem kamienie trzy nie wielkie korzenie (...
Lobo1985 w Akwaria· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2253
Niestety moje akwarium będzie jednym z najbrzydszych tutaj ale mimo to dorzucę się dla kontrastu. I będzie to historia szkiełka 112L.
Zalane 13 grudnia 2013r. Obsada od 30 grudnia. Bez chemii wspomag...
AquaGreen w Akwaria· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 19360
Witam,
chciałem zaprezentować nową odsłonę jednego z moich 43-jek.
Nowa aranżacja zastąpiła Iwagumi krewetkowe, ze względu na hodowlę krewetek w tym przypadku super red crystal. Bez skałek w akwarium ...
Wolfie w Akwaria· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2502
Witam wszystkich :) o to moja kolejna aranżacja, która powstała na miejsce tej https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/aquascaping/galeria/030l-nano-cube-wolfie-66982.html ponieważ pielęgnacje w tak mały...
AquaGreen w Akwaria· Odpowiedzi: 36 · Wyświetlenia: 8734
Robiąc sobie poniekąd prezent na święta, powstanie nowa aranżacja w mojej kostce.
Korzenie się już moczą, więc do świąt powinienem zdążyć, zwłaszcza że większość roślin mam obecnie w szkiełku.
Akwari...
Statystyki
Ten temat przegląda 284 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571007
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36935
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 284 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej