112 l Start i pierwszy miesi?c - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

112 l Start i pierwszy miesi?c

Liczba wyświetleń: 1968·Odpowiedzi: 4
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok

18 lut 2007, 19:21 112 l Start i pierwszy miesi?c  (#1)  

Aqua 112 l

Akwarium 112 litrów
Filtr Fluval 205 (wk?ady: ceramika, minera?y, torf, biobal, g?bka)
Bimbrownia Farplast
Grza?ka Tetra 75 W

O?WIETLENIE:

1x T8 18W Sylvania Aquastart
1x T8 18W Sylvania Grolux
1x T5 24W Sylvania Aquastart
1x 11W w?asny patent
Razem 71 W

RO?LINY:

Cryptocoryne tropica
Ludwigia Repens
Echindorus Gabrieli
Bacopa Caroliniana
Anubias Barteri var. Nana
Hygrophila Glabra
Hygrophila Polysperma
Glossostigma elatinoides (niestety chyba nie przetrwa przez Kirysy)

RYBY:

9x Neon Inesa
8x Neon Czarny
8x Razbora Klinowa
2x Kirys Nanos
2x Kirys Spirzowy
2x Kirys Albinos
2x Kirys Pstry
2x Glonojad
2x Otocinklus
5x Fire Red
5x Babaulti

PODK?AD:

Podk?ad pod ro?liny Filtus Aqua Ground
?wir Filtus 2 -3 mm
Ostatnio edytowano 02 mar 2007, 01:15 przez bbburza, łącznie edytowano 2 razy

bbburza

pawelw Czeladź

18 lut 2007, 19:25   (#2)  

Wszystko pięknie a jakaś fotka poglądowa?Monitorujesz parametry wody?

pawelw
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Czeladź

18 lut 2007, 19:32   (#3)  

PH 7
KH 7
CO2 21
NO2 0,1
NO3 nie mierzyłem około tygodnia ale ostatnio było OK

bbburza

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

18 lut 2007, 19:44   (#4)  

Gratulacje, bardzo ładny zbiorniczek, ma to coś :wink:

Rejtan

pawelw Czeladź

18 lut 2007, 20:18   (#5)  

No fajnie się zapowiada.Super korzonek.Moje następne akwa tzn.aranżacja też będzie "oparta" na korzeniu i mchu.Czekam na następne fotki i opisy.

pawelw
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Czeladź

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Nietypowy start akwarium - sekret aquascaperów

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1427
Zapraszam do obejrzenia, oczywiście metoda dla cierpliwych - 99% akwarystów mentalnie nie wytrzyma okresu oczekiwania między budową aranżacji a obsadzaniem zbiornika roślinami.
HapPet Fogger Zamgławiacz Generator Pary.jpg

Pierwszy krok w stronę paludarium

ArturI w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 38 · Wyświetlenia: 29128
Witam, od tygodnia w moim mieszkaniu stoi paludarium [o ile to nie za duże słowo] które sam wykonałem;P p.JPG Przed tym projektem wciąż dużo pracy. To mój pierwszy zbiornik tego typu i popełniłem ...

Mój pierwszy projekt na IAPLC

kviatek88 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 13307
Przymierzam się do wzięcia udziału pierwszy raz w IAPLC i innych konkursach. Co z tego wyjdzie zobaczymy. IMG_0003.JPG

Co na pierwszy plan zamiast Monte Carlo

buda102 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 8956
Witam Potrzebuję porady. Niedawno (jakieś 5 tygodni temu) robiłem restart i zmieniałem aranżację. I wszystko ładnie się przyjęło i rośnie (tył już kilka razy przycinałem) poza Monte Carlo: akwa.jpg...

Zamiana 112 na 200l

Rafikus w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 8730
Witam. Mam na imię Rafał i jestem nowy na forum. Za parę tygodni wyprowadzam się z miasta na działkę na której już czeka akwarium 200l profilowane (metraż w mieście bardzo mnie ograniczał :-P) Chciałb...

Start akwarium 240l - pomoc dla poczatkującego.

romek510 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5065
Witam, Jestem początkującym akwarysta i dopiero się uczę. Chce wystartować z nowym zbiornikiem 240l i po mimo przeczytania wielu artykułów nadal mam wiele wątpliwości. Dlatego zakładam ten temat aby ...

Start akwarium

Olof_Meister w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3273
Chciałem jeszcze się upewnić czy wszystko robię ok. Dołączam zdjęcie zbiornika 35l Wystartował wczoraj, standardowo woda jest mętna bo zastosowałem nowy żwir, gruby bazalt na spodzie 5-8 mm, drobny...

100l - Start Zbiornika

michu kostka w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 8629
Witam mam na imię Michał,jestem początkującym akwarystą (dowiadywałem się z forum jak krok po kroku założyć i pielęgnować zbiornik,zobaczymy jak to będzie w praktyce),chce iść bardziej w rośliniaka ta...

Kostka na ziemi start 40l, proszę o porady i ocenę

samniewiempocoto w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 101 · Wyświetlenia: 23762
Witam Wszystkich , Jestem tu nowy na forum wiec na początku chce się przywitać :) Moja kostkę posiadam od około 2 lat wcześniej miałem tylko sztuczne rośliny ,dość niedawno bo od 2-3 tygodni zacząłem ...

Ziemia+Iwagumi style=kostka 10l start

Albinn88 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 35450
Witam wszystkich forumowiczów! Po założeniu 30l,przyszedł czas na coś.........mniejszego......... :D Tym razem będzie to kostka,a właściwie prostokąt 20x25x20.Pierwotnie miało to być mini ryuboku ale ...

Statystyki

Ten temat przegląda 473 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36921

•  Najnowszy użytkownik: jarek_miksiewicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 473 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.