Dziękuje za porady dawno mnie tu nie było, ale wracając do tematu
parametry z wczoraj ;
PO4 0,6
NO2 0,3-0,4 ( ostatnio było wiele wiecej dopiero od 2-3 dni zaczęło spadac )
FE 0,1
TWW 7
Ph 7
NO3 - jeszcze nie mam testu
Wymieniłem filtr na Tetra EX 600 ma juz 3 tygodnie ceramika ze starego filtra i tetra bacto enzym. Wygląda na to ze rośliny ruszyły. Okazało sie ze eleocharis to jakieś inne ziółko
Alternanthera Splendida zaczęła puszczać korzenie z międzywęźli - nie wiem czy to przenawożenie czy odwrotnie ale mimo to wypuszcza nowe pędy
Hydrocotyle leucocephalla chyba najlepiej sie przystosowała rosnie jak szalona ale nie wiem czy to że nie ma tak dużych liści jak zaraz po zakupie to wina tego ze są nowe czy jakiś mój błąd
Bacopa( na powyższym zdjęciu jest jedna łodyżka po prawej od czerwonej rośliny) zawsze była zielona ale niektóre łodygi na górnych liściach ma czerwonawe zabarwienie
Na razie wczoraj podmieniłem wodę i od jakiegoś tygodnia podaje tylko CO2 i PGclassic do podmian co tydzień. Wczoraj przystrzygłem nie iwem czy to rogatek na zdjęciu to taki koperek po prawej stronie .
Jeśli chodzi o glony to były okrzemki ale zniknęły teraz zaóważyłem kilka dosłownie 2-3 nitki ale na szybie pojawiły sie zielone kropki ( czyżby zielenice ?) , nie jest ich dużo ale zaczynają być denerwujące.
Prosze powiedzcie co powinienem teraz zrobić aby było OK i aby pozbyć sie tych zielenic. A konkretnie czy podawac juz makro?