Podejrzanie tania Amazonia na Allegro - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Podejrzanie tania Amazonia na Allegro

Liczba wyświetleń: 2624·Odpowiedzi: 6
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
http://www.allegro.pl/item163942706_ada ... alaya.html
Zakładam małe akwarium roślinne i taka oferta bardzo mi odpowiada (po co kupować 9 litrowy wór, a trzylitrowe opakowanie kosztuje chyba coś z 90 zł.) A tutaj? Proszę, litr 15zł, na dodatek litr Amazonii Powder po 20 zł, BS 12zł a PSS 40zł. Czy ten sprzedawca na pewno jest uczciwy, i zamiast prawdziwej Amazonii nie przyśle mi "ucharakteryzowanej" ziemi?
P.S. Ile tego całego ADA-świństwa potrzeba do Iwagumi 25l. mającego "udawać" góry? Ja planuję kupić 2l. Amazonii, 1l. Power Sand Special, i jeden litr Powder

Patryś

Zobek Gliwice

09 lut 2007, 19:03   (#2)  

Owy "sprzedawca" jest na naszym forum i już wyjaśniał powody tak niskiej ceny. Jest to poprostu sprzedawana w małych dawkach "porcja hurtowa" :wink:

Zobek
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Gliwice

09 lut 2007, 20:10   (#3)  

Może się okazać że 3L to za mało. Aczkolwiek nie "widzę" gór kompozycji. Ja bym wziął 4L Amazonii jeśli nie ma być kilka-cm-płaskie.

omulec

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

09 lut 2007, 20:42   (#4)  

Aha, dzięki. Czy w ogóle można zrobić iwagumi w 25l.? Macie zdjęcia jakichś udanych iwagumi w tak małych baniakach?

Patryś

Patryś napisał(a): (po co kupować 9 litrowy wór, a trzylitrowe opakowanie kosztuje chyba coś z 90 zł.) A tutaj? Proszę, litr 15zł, na dodatek litr Amazonii Powder po 20 zł, BS 12zł a PSS 40zł. Czy ten sprzedawca na pewno jest uczciwy, i zamiast prawdziwej Amazonii nie przyśle mi "ucharakteryzowanej" ziemi?

Witam
A kolega umie liczyć - co tu jest tanie ? Więc nie pisz,że coś jest podejrzanie tanie,jeżeli 9 litrów w sklepie ADA wychodzi 129zł ,a 9 litrów u kolegi na allegro 135zł.
Wiadomo,że za mniejsze płaci się więcej,ale tu kupując 3 litry płacisz tylko 45zł,a w sklepie ąż 63,28zł.Dlatego opłaca się kupować ilości mniejsze od 9 litrów :wink:
Nie bój się Amazonia jest prawdziwa , nie jest to jakas ucharakteryzowana ziemia z Wrocławia .
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski

Jacek Pawłowski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

11 lut 2007, 15:17   (#6)  

Jacku, bardzo dziękuję za rekomendacje i poparcie. Innym, którzy wstawili się za mną również dziękuję. Jak już koledzy wspomnieli jest to oryginał kupowany w 9-litrowych workach i sprzedawany na litry. Oczywiście, w cenie 15 zł nie opłaca się kupować 9-litrów, ale dla tych którzy kupują nieco większe ilości mam zniżki. Oczywiście, nie dla kupców hurtowych. Tych odsyłam choćby do sklepu roslinyakwariowe.pl lub adashopu. Ja wolę wspierać drobnych roślinkarzy ;)

Nessos-Przemyslaw Ziolek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Wrocław

11 lut 2007, 17:45   (#7)  

Aha. Jeśli podłoże sprzedaje kolega z forum, to oczywiście nie mam najmniejszych wątpliwości, co do autentyczności towaru :wink:

Patryś

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

akwarium nowe.jpg

Nawożenie nowo założonego akwarium na podłożu Ada Amazonia

cryoff w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5382
Witam, zrobiłem restart akwarium 112L na podłożu Ada Amazonia Aqua Soil II Akwarium ma 8 dni, od pierwszego dnia podaje sam potas, zdaje się, że wszystkie rośliny ruszyły, dotychczas wszystko jest w p...
ziel-dom-paleczki-uniwersal-800x650-tile.jpg

Nawozy do podłoża - tania alternatywa

msnolan w Nawożenie · Odpowiedzi: 298 · Wyświetlenia: 175507
Skoro w akwarium używamy nawozów rolniczych w postaci soli, to dlaczego nie skorzystać z tego, co wykorzystujemy w domu? Ze względu na duża ilość pytań postanowiłem założyć temat, w którym opiszę p...

Mineralizacja RO dla ada amazonia ver.1

piotr0234 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1456
Dzień Dobry, Dotychczas mineralizowalem wode ro którą wlewałem do akwarium postawionego na podłożu ada amazonia ver. 1 przy pomocy preparatu growise mineraliser. Preparat ten dostarcza wapń i magnez w...

Akwarium 240 L Amazonia - zacząć nawozić?

blixa w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1061
Cześć. Akwarium 240 L na Amazoni 12 dni po starcie. Światło 4x54w T5, co2 / 24h, 2x Tetra ex700. Ro + mineralizator Equlibrium. Parametry: ph 6.2 gh 5,5 kh 3 no3 10 nh4 0 - 0,1 Mam trochę zielon...

Wysokie NO3, zerowe PO4, Amazonia New

dimmus w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5453
Odważę się założyć nowy temat, choć trochę podobnych już jest. Akwa 18L CO2 z butli Oświetlenie Aquaell leddy 2x 6w sun i plant. Podłoże Amazonia New Mam dość wysoki poziom NO3, na razie w przedzial...

Amazonia Ph, Kh, Gh

mobal w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4297
Hej. Potrzebuje porady. Dwa dni temu zalałem akwarium 112l na Amazonii. Testy z dziś pokazują, ze podłoże, tak przypuszczam, zbiło PH do ~5, Kh 0-1, Gh 1 Czy powinienem jakoś reagować? Dodam, ze po ob...

Amazonia PH kh gh

mobal w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1754
Hej. Potrzebuje porady. Dwa dni temu zalałem akwarium 112l na Amazonii. Po posadzeniu roślin zacząłem podawać Co2, do dziś kolor stałego testu dwóch producentów sie nie zmienił co2 =0. Zrobiłem testy ...

Aqua Soil Amazonia a nawozy Tropici, jak i kiedy.

rudson w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 4223
Witam forumowiczów. Moje pytanie dotyczy dalszego postępowania z akwarium, które założyłem 3 tygodnie temu. A dokładnie chodzi o nawożenie. Może najpierw przedstawię dane dotyczące akwarium: Litra...

Podłoże Amazonia II i zmieniające się parametry wody

brygasia11 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 606
Witam Drodzy forumowicze. Proszę Was o pomoc. Trzy tygodnie temu robiłem restart zbiornika 300L. Postanowiłem teraz wykorzystać podłoże ADA Amazonia II. Zgodnie z Waszą radą, pozostawiłem 50% wody st...

Ferka + Ada amazonia new

grzybb w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1332
Witam, 6 września założyłem akwarium, kostke 27L http://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/konkursy-i-galerie/galeria/27l-moja-kostka-61504.html tutal link do tematy o akwarium. Poniew...

Statystyki

Ten temat przegląda 253 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570975
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 253 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.