|
|
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zbiornik:
Akwarium 84x32x40 cm (dł. x szer. x wys.) pojemność ok 107l.
Oświetlenie:
Oświetlenie to dwie świetlówki (Interpet 18 w,Power Glo 32w).Światło świeci od 9,30 do 21
Filtracja:
Filtr wewnetrzny AQUAEL model UV500
Podłoże:
Podłoże stanowi żwir o granulacji 3-5mm
Woda:
Kranowa, podmiany co tydzień ok. 30l.
Nawożenie:
Planta Gainer Fero+ CO2:
Brak
Temperatura
25-28
Gatunki ryb:
Neon Czerwony x 25
Kirys Pstry x 4
Kirys Nie znam nazwy ale jest cały biały x 4
Brzanka różowa x 10
Brzanka Wilekołustna x 10
Danio Weloniasty x 5
Miedziak x 5
Kosiarka x 4
A teraz Fotki :
Z Fleszem
Bez Flesza

-
zyzko
●
Żwir naprawdę ma 3-5 mm??? Wg mnie więcej. Tło paskudne i te pseodokoralowce ( to białe z lewej i w rogu po prawej - przynajmniej na to wygląda)  Aranż do poprawki a raczej do stworzenia od nowa. Nie wspomniałeś nic o roślinach, a przecież to najważniejsza informacja. Obejrzyj zbiorniki w galerii, wymyśl coś swojego i do roboty  Pozdrawiam 
-
Gość
●
Niestety nazw roślin ie znam:( ale postaram sie zdobyc ich nazwy zamiasty tych koralowcow to co moge zastosowac czekac i oblozyc je mchem jawajskim czy je sprzedac i kupic korzen mam taki maly na przyssawke moge zrobic fotke i wstawic
-
zyzko
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Korzeń na przyssawkę??? czyli kawałek plastiku udający korzeń? Lepiej włóż prawdziwy przy okazji będzie zakwaszał wodę w zbiorniku i do niego będziesz mógł przymocować mech  A i jeszcze jedno: dlaczego masz zielony żwirek - wina aparatu czy w rzeczywistości taki jest?
-
Gość
●
Nie naturalny korzen z przykrecona przyssawką Żwirek jest Zielony
-
zyzko
●
To w pierwszej kolejności, oprócz zmiany tła na jednobarwne ( o ile się nie mylę teraz masz strukturalne po zmianie zyskasz większą przestrzeń), zmień żwirek na bardziej naturalny i raczej ciemny np. Volcanit albo coś podobnego - na ciemnym lepiej prezentują się rośliny i ryby 
-
Gość
●
Tła nie chcę zmieniac mi sie podoba to chce to pokryć mchem łatwo sie przyczepia żwirek będzie - Piasek kwarcowy 0,3 mm
-
zyzko
●
Zdjęcie jest fatalne.Zrob tak:Zgaś wszystkie źródła światła oprócz akwarium.Zrób zdjęcie bez lampy blyskowej.Na pewno będzie wtedy lepiej.Czy ty tam masz kawałki koralowca?Czy mi się wydaje?Zrób jescze raz fotkę bo na razie to mi się nie podoba wogóle.
-

pawelw
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Czeladź
Miałem kiedys morskie Akwarium (droki koszt utrzymania) Przezuciłem sie na Słodkowodne , zostały mi skały. Szukam tanich korzeni i ciekawych rośliny do akwarii holenderskich. Zdjecie wykonam za jakies 30 -60 minutek 
-
zyzko
●
koralowiec jest kompletna pomylka w twoim akwarium. To nie morskie! Nie ma znaczenia czy przykryjesz go mchem czy nie - zwieksza ci twardosc wody.
-
elfir
●
Tak tak to jakbys wstawil silikon swojej kobiecie 
-

Jerdezz
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kępno
Jerdezz napisał(a):Tak tak to jakbys wstawil silikon swojej kobiecie 
zależy jaki silikon? sanitarny czy akwarystyczny?  a co do koralowca to masakra. Chyba będiesz musiał zainwestować troche kasy w to akwarium. Kupić normalny korzeń, rośłiny itd. PZDR
-

100>P Piotr Stochmal
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Lipno
-
no wiem ze to wszystko do wymiany ale gdzie kupie tanie i fajne korzenie jestem z Warszawy z chcial bym kupił także Wgłębke albo dostawł kawałeczek aby sie rozrosla w mojim, pustym akwarium 45 litrowym
-
zyzko
●
No to Cisza nikt nie odpowiada a ja zaczne wymieniac wszystko od nowa narazie kupiem podłoże
FLORAN & AQUAGRUNT oraz zwirek kwarcowy o grubosci 2 mm
-
zyzko
●
zyzko napisał(a):No to Cisza nikt nie odpowiada a ja zaczne wymieniac wszystko od nowa narazie kupiem podłoże
FLORAN & AQUAGRUNT oraz zwirek kwarcowy o grubosci 2 mm
Krok w dobrym kierunku.U mnie musiało minąć parę lat zanim zrozumiałem że podłoże to podstawa sukcesu.Przyłóż się do tego naprawdę dobrze.Najpierw daj dobre podłoże(żyzne).Na to najlepiej siatkę,co by się ze żwirem nie mieszało.Na wierzch oczywiście żwir.Zwróć uwagę aby nie zawierał domieszek wapnia.powodzenia.opisuj dalej co będziesz robił.Sam jestem ciekaw.
-

pawelw
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
podłoże wymienie za tydzien bo musze drugie akwa przygotowac na rybki  bede musial sie wybrac do akwyrystycznego jeszcze raz teraz po : Korzeń , i roślinki ciekawe np.Glosia wgłębka
-
zyzko
●
zyzko napisał(a):podłoże wymienie za tydzien bo musze drugie akwa przygotowac na rybki  bede musial sie wybrac do akwyrystycznego jeszcze raz teraz po : Korzeń , i roślinki ciekawe np.Glosia wgłębka
dp glosii co najmniej 0.6W/l mnie nawet przy 0.7 rosla tak sobie,tzn bardziej do góry niż płasko.
-

pawelw
●
Korzeń mam juz zamowiony bedzie w poniedzialek jak bedzie nie wiem :p przyjedzie dla mnie z łodzi podłoze wymienie jak znjade w miare tani zwirek i w okolicach warszawy  i zostaje jeden problem wody wco mam zostawic 50 % wody z akwa jak musze gdzie zostawic wode aby postala z dzien :p
-
zyzko
●
pawelw napisał(a):zyzko napisał(a):podłoże wymienie za tydzien bo musze drugie akwa przygotowac na rybki  bede musial sie wybrac do akwyrystycznego jeszcze raz teraz po : Korzeń , i roślinki ciekawe np.Glosia wgłębka
dp glosii co najmniej 0.6W/l mnie nawet przy 0.7 rosla tak sobie,tzn bardziej do góry niż płasko.
mam 05,W/l mam jedna 54wi jedna 18w z odblaskami
Gdzie Kupie dobry i tani zwirek akwarystyczny  ?\
Aktualny stan mojego zbiornika
Klikniecie w fote spowoduje otwarcie sie w duzej rozdzielczosci :p
-
zyzko
●
Powiązane tematy
Hej
Film po niemiecku. Pachi w akcji.
Miłego oglądania. &t=?si=mffbW9p7BTZ3zMOp
Hej
Film po angielsku,ale można włączyć polskie napisy. ?si=JiWEvxlu5GavNasM
Cześć
Poniżej film z założenia krok po kroku 60P akwarium.
Witam wszystkich!
S prawa wygląda tak, obecnie mam morskie akwarium 1000l, niestety, brak czasu trosze daje się we znaki, i nie jestem w stanie już tak doglądać akwarium jak kiedyś :(
dlatego pojawi...
Witam Wszystkich serdecznie,
Jak do tej pory byłem biernym użytkownikiem forum, zazwyczaj czytałem i starałem się jak najwięcej nauczyć. Przyszła pora by to zmienić i zacząć być aktywnym użytkownikie...
witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...
Hej,
Próbuję wybrać rybki do mojego 300 litrowego HT.
Czy taka kombinacja rybek będzie trafna:
15x Rozbora klinowa,
15x Zwinnik czerwonousty,
10x Moodrook słoneczny,
10x Kardynałek Złoty,
2x mieczy...
Witam,
swój poprzedni zbiornik sprzedałem
[https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/aquascaping/wabi-kusa/akwa-vivarium-45x45x60cm-68173.html?p=512568#p512568]
Może wypłynie u innego użytkownika ;)
Na ...
Poprzedni projekt spotkał się z przychylną opinią więc pokażę jeszcze jeden.
Wprawdzie ten jeszcze czeka na komplet roślin - dzbaneczniki oraz heliamfory, ale myślę, że już można go prezentować.
Terr...
Witajcie.
Dałem się namówić na akwarium roślinne i mam kilka pytań o ile można, ale po kolei:
Akwarium otwarte 60 litrów:
Podłoże dwuskładnikowe Energy Nautriens 8 Kg + Substrat.
Oświetlenie Galaxy ...
|
|