Witam wszystkich.
Na poczatku wspomne, ze akwaria interesuja mnie od wielu lat.Z tym, ze jakos zawsze rybki a rosliny na drugim miejscu

Teraz jestem zainteresowany stworzeniem akwarium roslinnnego i potrzbuje kilku porad, czytam forum, ale teraz musze sam pytac.
Otoz, mam akwarium 100 l o wymiarach 25x100x50, oswietlenie 2x 18 W PHILIPS TLD 865, grrzalka z termostatem, zwir granulacji ok 5 mm, CO2 podawane bylo ze zwyklej butli !l dostepnych na Allegro. PRobowalem storzyc akwa roslinne, ale ospisze perypetnie. Teraz akwarium stoi puste, poniewaz wczesnieje rosliny poprostu wyginely. Ale, gdu akwarium zalozylem, posadzilem rosliny wszystko bylo pieknie, zero glonow, babelkowanie, czeste przycinki, piekne soczyste kolory. Ale musialem zmienic miejsce postoju akwarium, poniewaz szafka niewytrrzyamala i akwarium w jednym miejscu sie roszczelinlo, wiec musialem powyciagac wszystko i od nowa zasadzic. Niestety po tym nowym zasadzeniu rosliny juz nie rosly,, weszla plaga glonow no i przesadzilem z iloscia ryb.
Tak wiec zamierzam go urzadzic od nowa i planuje doposazyc troche akwarium. Bede potrzebowal jakiegos ladengo
korzenia, filtr zewnetrzny z wyposarzeniem, dobre i polecane nawozy do podloza, nawozy do podawania prosto do akwarium no i roslin. Tu zwracam sie z prosba o podanie moze jakichies przydatne linki, moze osoby z forum. Moze ma ktos ktoras z tch rzeczy do sprzedania? Odnosnie roslin to moze prowadzi kots sprzedaz? A mzoe ma ktos jakies propozycje urzadzenia tego akwarium? Nie zalezy mni specjalnie na orygnalnosci, poprostu akwarium to piekna ozdoba

, a ze lubie akwaria to inna bajka.
Pozdrawaim i czekam na propozycje, rady itp