|
|
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Mam prośbę.Nabyłem testy JBL-a m.in. na NO3.Niestety instrukcja w środku była do NO2.Karta kolorów się zgadza ale wolałbym też instrukcje przeczytać.
Druga rzecz to jak radzicie sobie z odczytaniem wyników na skali.U mnie nierozpuszczony proszek przysłania całe dno.U Was też tak jest?Dzieki.
-

pawelw
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Czeladź
Cześć.Jak będę miał trochę czasu to wyślę instrukcję.Co do proszku to pozostaje nierozpuszczony ,przelewam z pomocą strzykawki do inej bańki by nie zakłócał odczytu.
-
Wojtek B.
●
- Miasto: Bydgoszcz
Ten proszek zalegający na dnie wystarczy przemieścić na jedną stronę buteleczki przechylając ją lekko na dany bok.
-

igi
●
- Miasto: Łódź
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Dzieki,czekam na instrukcje co do proszku to zastosuje sie do Waszych rad.Dzieki.
-

pawelw
●
-

kier
●
- Miasto: Toruń
kier napisał(a):Proszę oto instrukcja
dzieki kier,chodzi mi jednak o "książeczke" karte kolorów naszczęście mam,chcialem jednak poczytać co napisali.Ale dzieki.
-

pawelw
●
Książeczka jest nic nie warta. Jesli to Cię pocieszy. Nic odkrywczego tam nie napisali a tłumaczenie jest tak debilne jakby to robił jakiś bot internetowy.
-

Paweł
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Warszawa
Paweł napisał(a):Książeczka jest nic nie warta. Jesli to Cię pocieszy. Nic odkrywczego tam nie napisali a tłumaczenie jest tak debilne jakby to robił jakiś bot internetowy.
Skoro tak mówisz to odpuszczam.Dzieki za info.
-

pawelw
●
Powiązane tematy
Witam. Jakich producentów testy na NO3, PO4, Fe warto kupić (dokładność pomiaru w stosunku do ceny i producenta) a od jakich trzymać się z daleka?. jakie mają zakresy pomiarowe (od ilu do ilu) i na il...
Witajcie,
Piszę z nadzieją na uzyskanie pomocy i podpowiedzi.
Opiszę akwarium, parametry a później problem.
Akwarium 220x55x60h zalane lipiec 2024
Filtracja sump ok 120L brutto (gąbki różnej gradac...
Witam.
Ponieważ po internecie krążą różne opinie na temat testów Zooleka, postanowiłem sam sprawdzić, czy rzeczywiście jest aż tak zły jak są o nim opinie :)
Przeprowadziłem "kalibrację" tes...
Hej
Bardzo prosto pokazane i łatwo wytłumaczone. Niestety po niemiecku , ale warto zobaczyć. &t=?si=mNlh1Rr8MVou5lP7
Ile tego azotu podawać jest rozmowa co w drugim temacie. Można w różny sposób podchodzic do nawożenia azotem i fosforem. Według internetu w akwarium rybnym NO3 może być za wysoko dlatego zaleca się po...
Wrzucam bo może kogoś zainteresuje i może ktoś ma podobne wnioski.
Właśnie skończyłem robić testy dla PO4, NO3 i FE i poniżej wyniki:
test PO4 JBL 0,4 odczyt hanka 0,99 / 1,04
ACQUA 0,8 odczyt hank...
Witam.
Chcialbym zapytac, jakie konsekwencje może wywołać nagły spadek azotanów w akwarium slodkowodnym.?
Wywolac to może jakiś konkretny glon?
Pozdrawiam serdecznie grupe i forumowiczów.
Cześć,
mam problem z określeniem PH na podstawie dwóch testów od firmy Zoolek.
Test pH w zakresie: 4,5-9,0 pokazuje wynik 7.5 - tu jestem pewny
Test pH w zakresie: 6,0-8,0 pokazuje wynik 8< - tutaj...
W jednym z moich akwariów 75L zapchał się miesiąc temu prefiltr podłączony do starego okrągłego Eheima o poj ok 3L. Wkłady też były zasyfiałe. Doszło wtedy do wzrostu NO2 (zaobserwowałem to po tym jak...
Dzień dobry,
Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...
|
|