Ścianka z siatki... - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Ścianka z siatki...

Liczba wyświetleń: 3600·Odpowiedzi: 2
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.

27 sty 2007, 11:12 Ścianka z siatki...  (#1)  

Tak sobie mysl że jak by zamiast korka lub maty kokosowej dac na ścianę boczną siatkę plastikową lub metalową, w odległości około 5 cm od niej i powstałą szparę zasypac to rośliny mogłyby w tym całkiem nieźle rosnąc i można by nawet jakies krztałty tej siatce nadac na początku...
Tylko czym to wypełnic bo sama kora soanowa lub bukowa nie wiem czy nie bedą za lekkie chociaż dla epifitów było by chyba to dobre...

Moze macie jakies inne ciekawe a jeszcze nie sprawdzone pomysły?? Jak tak to jestem chętny do ich wyprubowania bo nie mam zbytniego doswiadczenie w tym..

Gość

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

14 lut 2007, 13:26   (#2)  

Jestem raczej sceptyczna.
Siatka metalowa -> będzie korodować -> źle to wpłynie na organizmy żywe.
Siatka plastikowa -> zbyt giętka, nie utrzyma kształtu. Chyba, żebyś kombinował z jakimiś mocowaniami na rozpórkach, co kilkanaście cm.
Inna kwestia to nawodnienie - trzeba by pociągnąć wężyk i może deszczownie do góry.
Co do wypełnienia siatki, to można spróbować z torfem włóknistym, kostką kokosową, perlitem, wermikulitem itp.

Aktinidia

nowyelement gocław

07 maja 2008, 10:33   (#3)  

Ciekawy pomysł :D skłania do działania.

nowyelement
Ranga: Początkujący

Miasto: gocław

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

ścianka do akwarium

kamila w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3200
Cześć, własnie zrobiliśmy do akwarium ściankę. Potrzebujemy pomocy w doborze roślinek do doniczek ściankowych. W ściance zamontowany jest wężyk, który powinien działać i podlewać rośliny, nie jest to...

Tylna ścianka (tło)

snake84 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 4748
Jestem w trakcie zakładania zbiornika. Mam problem ze zrobienia tła na tylną szybę. Czytałem o tylnej sciance ze styropianu pomalowanego czarną lub niebieską farbą ale nie do konca wiem jak to wykona...

Tło / tylna ścianka w paludarium.

Aktinidia w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 19189
Proszę o porady, z czego można zrobić tło na tylna ściankę, do którego można by przymocowywać rośliny, lub tez po którym rośliny mogłyby się wspinać. Moje pomysły są takie: - tło z plastikowej sia...

Statystyki

Ten temat przegląda 1032 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571614
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1032 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.