100l Paweł Krasy - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

100l Paweł Krasy

Liczba wyświetleń: 1530·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.

18 sty 2007, 23:39 100l Paweł Krasy  (#1)  

Objętość : około 100 litrów

Oświetlenie : 2 x 18 W , 1 x 15 W + odbłyśniki

Nawożenie: CO2 z butli wysokocisnieniowej + jakiś "mega" nawóz z allegro:)

Podłoże: JBL AQUABASIS PLUS ; AQUA ZOO ŻWIR CZARNY DROBNY (2 - 4mm)

Parametry wody: Temperatura około 27st ( bez grzałki ), innych parametrów brak.

Filtracja: JBL CRISTALPROFI 120 zewnetrzny

Flora: Rotala sp. "Green" , Rotala Indica, Rotala Najean, Blyxa japonica,
Myriophylum Propinum, Bacopa Myriophyloides, Taiwan moss,
Anubias nana, Microsorum , Glossostigma elatinoides

Fauna: 1x Para Ramirez
4 x Kosiarka
4 x Otosek

Przedstawiam moje akwarium żeby ktoś napisał co zrobiłem dobrze , a co żle.
Rosliny są jeszcze niskie , ale mam nadziję że rotale urosną jak należy.
Pierwsze zdjęcie jest z pierwszego dnia założenia (13.01.2007R) , a nastepne już z
17.01.2007R.

PRZEPRASZAM ZA JAKOŚĆ ZDJĘĆ.

Jesli jakieś pytanka to piszcie śmiało, chętnie odpowiem.

Pozdrawiam
Załączniki
17.01.2007.JPG
13.01.2007.JPG
PIERWSZY DZIEŃ PO POSADZENIU ROŚLIN
13.01.2007.JPG (52.12 KiB) Przeglądane 969 razy

krasy
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
pawelw Czeladź

19 sty 2007, 21:10   (#2)  

Powiem tak.W akwa masz korzeń, który jak sądze ma stanowić element dekoracyjny.Z tym, że już teraz a akwa jest świeże prawie wogóle go nie widać.Myślę więc, że albo umieść go inaczej,albo wyjmij lub też wymień go na korzeń o innym kształcie.JAk roślinki podrosną to zasłonią go zupełnie.Uważaj też na dozoanie nawozów w nowym akwa.Zwłaszcza tych zawierających makro elementy.No ale o tym poczytaj rady bardziej doświadczonych kolegów.Pozatym wygląda fajnie.Jeszcze lepiej będzie jak się zrobi trawniczek z przodu.Obawiam się tylko że masz za mało światła i glosia będzie się pieła do góry a nie płasko.

pawelw
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Czeladź

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

1-101022.jpeg

100l - Adrie Baumann (Tropica)

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2515
1-101022.jpeg Zapraszamy do obejrzenia akwarium o pojemności 100l z aranżacją autorstwa Adrie Baumanna wykonaną dla firmy Tropica Aquarium Plants... Czytaj więcej »
1-041022.jpeg

100l - Adrie Baumann (Tropica)

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2300
1-041022.jpeg Zapraszamy do obejrzenia akwarium o pojemności 100l z aranżacją autorstwa Adrie Baumanna wykonaną dla firmy Tropica Aquarium Plants... Czytaj więcej »
1-110422.jpeg

100l - Tropica Aquarium Plants

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4737
1-110422.jpeg Zapraszamy do obejrzenia akwarium o pojemności 100l z aranżacją wykonaną przez firmę Tropica Aquarium Plants... Zobacz więcej: https://www.roslinyakwariowe.pl/galerie/akwaria/5070-100...
YouTube

Eksperyment-60l- Paweł Porębski

kakarot w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 46 · Wyświetlenia: 15635
Ostatnio zapanowała moda na ''las w szkle'', nie powiem tez trochę na to zachorowałem a mając pęknięte akwarium. No przecież nie wyrzucę :) Naczynie- akwarium 60x30x36 Oświetlenie- stara lampa Rośli...
IMG_7696.JPG

"Dom Enta" kostka 46 L Paweł Kubiak

Paweł Kubiak w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 14334
Nazywam się Paweł Kubiak i chciałbym przedstawić swoje pierwsze akwarium (jestem początkujący z wiedzą książkową i tą z forum RA :) ) Zdjęcia to też amatorszczyzna ale zamierzam się poprawić :) Zb...
1.jpg

112l Paweł Rygol - Dead Nature

Dzejson90 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 86 · Wyświetlenia: 26869
Witam, dzisiaj rankiem postanowiłem zrobić restart mojego zbiornika bo już mi szkoda było patrzeć na niego. Zainspirowany tematem kolegi Mariusza http://forum.roslinyakwariowe.pl/viewtopi...
obraz 034.jpg

37.5l-Paweł Porębski

kakarot w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 4254
Witajcie,zbiorniczek który za chwilę zobaczycie był już zalany,ale to nie było to co chciałem. Teraz wygląda o niebo lepiej.Trochę danych technicznych Szkło-60x25x25 OW od kolegi LAIN-a Swiatło-...

Kawałek polskiego lasu - Paweł Iglewski

Pawel NAA w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 12288
Postanowiłem podjąć próbę utrzymania tego skrawka poszycia leśnego w warunkach domowych. Lampka Chihiros, zraszanie 2-3 razy dziennie wodą deszczową.

Wabikusa - Paweł Iglewski

Pawel NAA w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 11328
Kula którą uprawiam co roku na zewnątrz, oświetlenie=światło słoneczne. Podłoże ADA Amazonia, do wody dodaje nawozy ADA.

100l - Start Zbiornika

michu kostka w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 8621
Witam mam na imię Michał,jestem początkującym akwarystą (dowiadywałem się z forum jak krok po kroku założyć i pielęgnować zbiornik,zobaczymy jak to będzie w praktyce),chce iść bardziej w rośliniaka ta...

Statystyki

Ten temat przegląda 309 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 309 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.