Wg. mnie lepiej jak zaczniesz od mniejszej niż większej dawki.
Ja u siebie w akwa 126L, przy sporej ilości roślin, sporej obsadzie zwierzynca i sporo większym oświetleniu jak u Ciebie zacząłem od dawki 1ml PG macro dziennie powiązane z 1ml ferro+ dziennie.
Stosuje serie PG od niedawna, więc jeszcze nie zwiększałem tej dawki.
Najlepiej jak sam dopasujesz dawki do własnego akwa, lepiej wg. mnie jednak na początek jak dasz mniej niż jakbyś miał przedobrzyć z dawkami.
guzi75 w Nawożenie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5534
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może mi pomóc z nawozami a mianowicie chodzi o? Czy po podmianie wody nawozy lejemy tylko na tyle ile litrów podmieniliśmy wody, czy na cały litraż akwarium.
A...
dwael w Nawożenie· Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 39549
Ponieważ szukałem długo i namiętnie na tym oraz innych forach i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, więc chciałem po prostu zapytać. Zanim oburzycie się, że przecież fosfor nie szkodzi, ale szkodzi, ...
vasteq w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2637
Podaje nawozy z dozownika automatycznego który ma opcje ustawienia kilku cykli w ciągu dnia. Mój nawoz to Vimi All in one. Zastanawiam się czy dla lepszego wykorzystania przez rosliny mniejszych dawek...
Paweł Q w Nawożenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5286
Witam potrzebuje pomocy ile powinienem mieć potasu przy tych parametrach:N-4, P-0,3, Ca-27, Mg-9, Kh-1, Ph-6,2, Fe-0,05,Gh-6 Akwarium jest na podłożu aktywnym helpa rośliny nie rosną
spoko9711 w Nawożenie· Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 6642
Witam
Od początku
Posiadam akwarium 1080 l nawożę solami, z mniejszymi bądź większymi sukcesami - jak do tej pory :D
Ponieważ zdarzyła się mi przeprowadzka wraz z całym akwa i sprzętem trafiłem na...
spider26 w Nawożenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4567
Drodzy
Małe pytanie może banalne, ale chce mieć pewność.
Mam kno3 rozrobione w 500 ml RO na etykiecie pisze ze dostarcza jedno naciśnięcie 1,5 mg/l w 100 l wody. I tu zgłupiałem .. to jakie stężenie b...
snyghter w Nawożenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3100
W itam jestem tu nowy.
Problem moj dotyczy nawożenia. Jaka ilosc nawozu makro i mikro oraz wegla w plynie podawac do mojego baniaka. Nawoze makro i mikro i weglem w plynie zakupionym orzez allegro. Ba...
Joannna w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2125
Witam
Czy ktoś testował, używał nawozy LUSH ???
Jakiś czas temu zakupiłam ten środek przez internet i zaczęłam stosować razem z JBL Ferropol Mikro.
Może ktoś z doświadczeniem wypowie się na temat...
Statystyki
Ten temat przegląda 385 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571616
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36915
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 385 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej