Ile PG Macro ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Ile PG Macro ?

Liczba wyświetleń: 1031·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

14 sty 2007, 20:11 Ile PG Macro ?  (#1)  

Witam !

Mam pytanko odnosnie ile nalezy wlać PG macro przy NO3 = 5 oraz PO4 = 0 ? :)
Akwarium to: 54l, 2 x 15W, CO2 z butli

Z gory thx za odpowiedz!:)

Visitor
Ranga: Zainteresowany tematem

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

15 sty 2007, 09:39   (#2)  

Wg. mnie lepiej jak zaczniesz od mniejszej niż większej dawki.
Ja u siebie w akwa 126L, przy sporej ilości roślin, sporej obsadzie zwierzynca i sporo większym oświetleniu jak u Ciebie zacząłem od dawki 1ml PG macro dziennie powiązane z 1ml ferro+ dziennie.
Stosuje serie PG od niedawna, więc jeszcze nie zwiększałem tej dawki.

Najlepiej jak sam dopasujesz dawki do własnego akwa, lepiej wg. mnie jednak na początek jak dasz mniej niż jakbyś miał przedobrzyć z dawkami.

Pozdrawiam

pts

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

1.jpg

Co ile ja lać

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5534
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może mi pomóc z nawozami a mianowicie chodzi o? Czy po podmianie wody nawozy lejemy tylko na tyle ile litrów podmieniliśmy wody, czy na cały litraż akwarium. A...
kostka.jpg

Ile Nawozic i jakie Nawozy

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4605
Witam, Mój zestaw Kostka- 31L brutto-30x30x35 netto-pewnie jakieś 25L Światło- Twinstar III 300C 16W 1028 lm świece 7godz akwarium ma 1 miesiąc CO2 TROPICA System Nano na noc zakręcam Filtracja- HW ...
1449395938430-1792791790.jpg

Ile potasu zużyją rośliny w ciągu tygodnia?

dwael w Nawożenie · Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 39549
Ponieważ szukałem długo i namiętnie na tym oraz innych forach i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, więc chciałem po prostu zapytać. Zanim oburzycie się, że przecież fosfor nie szkodzi, ale szkodzi, ...

Nawozenie z dozownikiem. Ile razy dziennie ?

vasteq w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2637
Podaje nawozy z dozownika automatycznego który ma opcje ustawienia kilku cykli w ciągu dnia. Mój nawoz to Vimi All in one. Zastanawiam się czy dla lepszego wykorzystania przez rosliny mniejszych dawek...

Ile potasu

Paweł Q w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5286
Witam potrzebuje pomocy ile powinienem mieć potasu przy tych parametrach:N-4, P-0,3, Ca-27, Mg-9, Kh-1, Ph-6,2, Fe-0,05,Gh-6 Akwarium jest na podłożu aktywnym helpa rośliny nie rosną

Ile czego dodać ?

spoko9711 w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 6642
Witam Od początku Posiadam akwarium 1080 l nawożę solami, z mniejszymi bądź większymi sukcesami - jak do tej pory :D Ponieważ zdarzyła się mi przeprowadzka wraz z całym akwa i sprzętem trafiłem na...

1,5 mg/l w 100 l a ile w 60l ?

spider26 w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4567
Drodzy Małe pytanie może banalne, ale chce mieć pewność. Mam kno3 rozrobione w 500 ml RO na etykiecie pisze ze dostarcza jedno naciśnięcie 1,5 mg/l w 100 l wody. I tu zgłupiałem .. to jakie stężenie b...

Nawożenie akwarium - ile makro- i mikroelementów?

snyghter w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3100
W itam jestem tu nowy. Problem moj dotyczy nawożenia. Jaka ilosc nawozu makro i mikro oraz wegla w plynie podawac do mojego baniaka. Nawoze makro i mikro i weglem w plynie zakupionym orzez allegro. Ba...

Ile ppm "K" wprowadzam stosując Aquapotas??

Adi-85 w Nawożenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 11419
Witam, ile wprowadzam ppm "K" stosując zalecaną dawkę Aquapotasu?? Pozdr. Adrian K

Nawozy LUSH Macro

Joannna w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2125
Witam Czy ktoś testował, używał nawozy LUSH ??? Jakiś czas temu zakupiłam ten środek przez internet i zaczęłam stosować razem z JBL Ferropol Mikro. Może ktoś z doświadczeniem wypowie się na temat...

Statystyki

Ten temat przegląda 385 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 385 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.