|
|
niebieskie tło - fototapeta - jak??
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam
Do mojego akwarium 96l próboje przykleić tło. Pierwsza próba była za pomocą wazeliny ,ale niestety za nic nie mogłem usunąć bąbelków powietrza. Następne 2 próby były na wode pomieszaną z płynem do mycia szyb. Tło trzymało się dobrze 3 dni , ale później pojawiło się takie coś.
Znacie może jakiś inny skuteczny sposób aby to przykleić?? Klej JBL odpada bo kosztuje on 25 zł... Za 25 złoty to ja sam zrobie strukturalne... ,ale jednak bardziej pasuje mi niebieskie. Proszę o porade
Tomek
-
Tomson
●
a z czego jest ta fototapeta?
ja używam brystolu i przyczepiam go w 4-6 miejscach taśmą klejącą do akwa - trzyma się świetnie, taśmy nie widać
-

MAck
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Warszawa
...
Ostatnio edytowano 10 cze 2007, 17:23 przez epikur2003, łącznie edytowano 3 razy
-
epikur2003
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
a z czego jest ta fototapeta? ja używam brystolu i przyczepiam go w 4-6 miejscach taśmą klejącą do akwa - trzyma się świetnie, taśmy nie widać
No taka zwykła. Nie wiem jak to opisać. Taka jakby laminowana. A możesz wrzucić jakieś zdjęcie z brystolem?? Ja jakoś do niego nie jestem przekonany. Tak więc to co stosuje się czasami w łóżku można zastosować w akwarium
No wiesz nie wiem co by sobie pomyślała pani aptekarka jakby to kupował 15 letni chłopak :p ,a tym bardziej moja mama xD
-
Tomson
●
Ja mam tło przyklejone na olej jadalny - trzyma świetnie, łatwo wycisnąć powietrze i dopasować tapetę.
-
Gość
●
lancer18d napisał(a):Ja mam tło przyklejone na olej jadalny - trzyma świetnie, łatwo wycisnąć powietrze i dopasować tapetę.
swoje tło (czarna folia dostępna w każdej pracowni poligraficznej) kleiłem również na oleju jadalnym - kleiło się bezproblemowo, teraz trzyma sie znakomicie, a jeszcze lepiej wygląda  polecam
ps.
ale "lubryfikanty" też brzmią nieźle... może i tego powinienem spróbować?... 
-
skaza
●
- Ranga: Początkujący
Słuchaj kup sobie folie reklamową,kosztuje niewiele a efekt jest naprawdę dobry.Zwilżasz wtedy tylko ją lub/i szybę wodą najlepiej destylowaną z dodatkiem plynu do naczyń.Osączasz wode poprzez jej wycisnięcie np. karta kredytową.Przez pierwszy tydzień efekt jest nienajlepszy ale gdy wyschnie dostajesz jednolite tło o żądanym kolorze.Polecam czarne.
-

pawelw
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Czeladź
pawelw napisał(a):Słuchaj kup sobie folie reklamową,kosztuje niewiele a efekt jest naprawdę dobry.Zwilżasz wtedy tylko ją lub/i szybę wodą najlepiej destylowaną z dodatkiem plynu do naczyń.Osączasz wode poprzez jej wycisnięcie np. karta kredytową.Przez pierwszy tydzień efekt jest nienajlepszy ale gdy wyschnie dostajesz jednolite tło o żądanym kolorze.Polecam czarne.
potwierdzam co pisze pawelw, zrobiłem tak wczoraj na wode i jest super, słyszałem także o sposobie na szampon dziecinny dżonson&dżonson 
-
Gość
●
Słuchaj kup sobie folie reklamową(...)
A co to jest dokładnie ta folia reklamowa?? Gdzie to sie kupuje?
-
Tomson
●
Tomson napisał(a):Słuchaj kup sobie folie reklamową(...)
A co to jest dokładnie ta folia reklamowa?? Gdzie to sie kupuje?
to folia z której wycina się i klei reklamy przydrożne, bannery itp.
dostaniesz ją w każdej pracowni poligraficznej.
-
skaza
●
- Ranga: Początkujący
wlasnie, w sklepach z art. dla reklam, pewnie i nie tylko.Pamiętaj żeby użyć destylki.Zapobiegnie to ewentualnemu osadowi Ca.Sposób który Ci napisałem jest sprawdzony.Pokazał mi go facet który zawodowo zajmuje się klejeniem takim folii na banery reklamowe.Nie radzę przyklejać "na sucho".I pamiętaj całkowity efekt dopiero po ok. tygodniu.
-

pawelw
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Czeladź
Powiązane tematy
Zapraszam do obejrzenia wywiadu z pracownikami firmy Tropica.
Dostępne tłumaczenie napisów w języku polskim.
W swoim profilu możemy dodawać akwaria, które chcemy aby wyświetlały się pod naszym awatarem w postach na forum.
Bezpośredni link:
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/user.html?i=profile&mode=av...
Hej
Stefan wyjaśnia jak prawidłowo nawozić akwarium roślinne. Film po niemiecku.
Cześć,
Od jakiegoś czasu chodził za mną projekt podświetlanego tła z pleksi. Chciałem uzyskać efekt rozjaśnienia od dołu, bez rozświetlania całej powierzchni równomiernie.
Do zbudowania tła użyłem:
...
Hej
Film pokazujący jak dbać o akwarium według poleceń japońskiego mistrza aquascaping'u.
Podłoże wierzchnie to żwirek kwarcowy 2-3 mm. Co chwila muszę formować, przenosić żwirek z przodu do tyły ?
Jakieś metody ?
Mając w planie aranżację akwarium 160L dla amerykańskich pielęgniczek postanowiłem zacząć od tła, które wymaga sporo czasu na przygotowanie. Byłem zainspirowany techniką kolegi użytą w wątku:
https:/...
Hej
Jak tem pokarm podać ? Jak Wy poddajecie u siebie?
Hej
Film Liquid nature. ?si=sgfPHclIDXHl4pLq
Cześć,
Akwarium na podłożu aktywnym, ma 6 miesięcy. Tu więcej o akwarium.
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/054l-bn-t-przemek-gasior-94333.html
Poziom poszczególnych pierwiast...
|
|