Opinie na temat swietlówek Arcadia - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Opinie na temat swietlówek Arcadia

Liczba wyświetleń: 2168·Odpowiedzi: 6
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Mikołaj.Klimaszewski
Niedawno zamówiłem zestaw swietlówek Arcadi 2 x 15 W Original Tropic i do tego 1 x 15 W Fresh Water myslicie ze to wystarczy do akwarium 63 litry i wysokie na 35 cm.

Pozatym jesli ktos uzywa tych swietlowek to prosze o wasze opinie i wrazenia kolorystyczne.

Mikołaj.Klimaszewski

Marcin Peczek Łódź

08 sty 2007, 01:11   (#2)  

No cóż chyba zrobiłeś błąd, czy przypatrzyłeś się widmom tych świetlówek ?
Original Tropical jest świetlówką wspomagającą fotosyntezę o widmie przesuniętym w stronę czerwoną, świetlówka ta ma barwę 4500K IMHO wystarczyła by spokojnie jedna taka świetlówka, natomiast Freshwater ma barwę 7500K i te powinny być dwie.
Osobiście używam nad akwarium 63l 2x15W Freshwater i jestem zadowolony za Original Tropical robi światło słoneczne bo akwarium stoi przy oknie ;)
O Freshwaterach mogę mówić w samych superlatywach, nie spotkałem się z lepszą świetlówką do akwarium - jest warta swojej ceny a roślinki przy niej wyglądają bajecznie zielone.
Pozdrawiam
Marcin Pęczek

Marcin Peczek
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Łódź

novina Warszawa

08 sty 2007, 11:32   (#3)  

Freshwater ma barwe 6500 K
I rowniez moge sie wyrazic w samych superlatywach. Wedlug mnie najlepsze swietlowki do akwarium. Sam uzywam dwoch 36 W do moich akwarii i jestem zadowolony

EDIT:
Kurcze ..teraz to juz nie wiem jak z ta barwa .. na opakowaniu bylo napisane 6500 K a teraz patrze po sklepach internetowych i wszedzie pisza, ze ma 7500 K ..
Obrazek

novina
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Warszawa

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Marcin Peczek Łódź

08 sty 2007, 12:37   (#4)  

novina napisał(a):EDIT:
Kurcze ..teraz to juz nie wiem jak z ta barwa .. na opakowaniu bylo napisane 6500 K a teraz patrze po sklepach internetowych i wszedzie pisza, ze ma 7500 K ..

Sprawdź dobrze na opakowaniu przy rozkładzie widma jest notka że ma :arrow: 7,500K CRI Class 1A
Pozdrawiam
Marcin Pęczek

Marcin Peczek

Mikołaj.Klimaszewski

08 sty 2007, 17:05   (#5)  

Faktycznie docoelowo chce miec 2 x fresh water 1 orginal tropic na razie nie pozwala mi na to ich cena startuje cały baniak od 0 wiec każda złotówka sie liczy. Z czasem napewno zrobie tak jak mówcie ( piszecie ;) ) ale dzaieki za rade teraz wiem ze rok jaki spedziłem na przygotowaniach do startu nie poszedł na marne

Mikołaj.Klimaszewski

09 sty 2007, 04:41   (#6)  

jeśli ktoś chce się zapoznać z dokładnymi danymi dotyczącymi świetlówek arcadia to zapraszam pod ten link:

http://www.arcadia-uk.info/download.php ... an=en&id=7

Product Specifications -> Fluorescent Tubes -> View HTML lub Download PDF

Pozdrawiam

menyy
Ranga: Poznaje temat

Marcin Peczek Łódź

09 sty 2007, 07:38   (#7)  

menyy napisał(a): Product Specifications -> Fluorescent Tubes -> View HTML lub Download PDF

Hmm, dziwne te dane co innego na opakowaniu i na normalnej stronie poświęconej :arrow: Freshwater Lamp a co innego w technicznym opisie :roll:
Tak czy siak ja polecam.
Pozdrawiam
Marcin Pęczek

Marcin Peczek

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

20231231_133603.jpg

Oświetlenie do 30l opinie

Benuchii w Oświetlenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 12349
Witam proszę o opinię na temat tych 3 lamp ewentualnie jakiś innych która byłaby najlepszym wyborem do kostki aquael 30l żeby roślinki fajnie rosły bo zależy mi na mini dżungli. Aquael slim duo 10w Su...
YouTube

Belka AquaEL Leddy Slim - opinie

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 74 · Wyświetlenia: 70550
Znalazłem dla Was recenzję Andrzeja Szklannego na youtube, może komuś się przyda.

Sinkor maister opinie

ravenice8888 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 4539
Witam. Ktoś może posiada i się wypowie na temat Sinkor Maister.

Opinie odnoście belki sun sun.

Dejv95 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2036
Witam mam pytanie czy ma ktoś doświadczenie z belkami sun sun? Konkretnie chodzi mi o model Lampa SunSun ADE-900C 28W Myśle czy nie zakupić tej belki jako dodatkowej - trzeciej już w akwarium 100cm...

Lampa Led Kessil A160WE Tuna Sun - Opinie

Sebastian1977 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 6764
Czy ktoś z Was używał tej lampki?Chętnie wysłuchałbym opinii.Dość zainteresowała mnie ta lampa.Zauważam , że ostatnio dużo się pisze o lampach emitujących wielokolorowe światło.

Kolejność czterech świetlówek

Avona w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1962
Cześć, Mam akwarium 240l stylizowane na obszary zalewowe Amazonki. Aktualne oświetlenie to 2xT8: Grolux (8500K) i Sylvania Luxline Plus 865 (6500K). Ostatnio dokupiłam zestaw dodatkowego oświetlenia ...

Moduły led Samsunga - oświetlenie główne. Jakie są opinie?

jacw w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3266
Cześć, większość z Was posiada oświetlenie na power ledach, albo świetlówkach. Trudno zaś o opinie na temat gotowych modułów. Zastosowałem je, ale przez brak konkretnych opisów zasiało się ziarno ni...

Proszę o opinię w sprawie konkretnych oświetleń

Hati2999 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2650
Witam Mam zamiar założyć akwarium typu low tech, ziemia ogrodowa, rośliny słabo i średnio wymagające. Akwarium profilowane 112l, długość 80 cm. Wiem, że temat już się pojawiał, ale nie mogę się zd...

Proszę o opinie w sprawie oświetlenia

promil89 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 62 · Wyświetlenia: 12940
Witam. Będę robił restart swojego akwarium 30 l. Bardzo spodobała mi się aranżacja z wykorzystaniem roślin mało wymagających typu anubiasy, bucki i mchy. Coś w takim stylu jak na zdjęciu. Czy do tego...

Świetlówka AZOO Tri-Power Light - proszę o opinię

prcz0 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1328
Hej. Czy ktoś używał tej lub podobnej świetlówki? https://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswietlenie/swietlowki-t8/swietlowki-t8/15w-45cm/swietlowka-azoo-tripower-light-44cm-p-32984.html Moje akwarium to...

Statystyki

Ten temat przegląda 372 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570936
 •  Liczba wątków: 48795
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 372 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.