|
|
Heteranthera paskowana,- proszę o odpowiedz doświadczonych.
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam,
Mam mały problem odnośnie heteranthery... stanowi ona tło w moim 63 L zbiorniku i nie wiem co pasowałoby przed nią [po środku, co będzie się dobrze komponowało] z przodu natomiast jest eleocharis a że nie pasuje mi takie zestawienie proszę o radę. Przeglądałem wieeele zbiorników z heteranatherą jednak nic nie przypadło mi do gustu.
Oświetlenie stanowią 2 świetlówki 15 W plus odbłyśniki. Zbiornik to standart [60x30x35].
Działa bimbrownia nawoże PG classic, PG ferro +, PG macro.
-

Maxxxo
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Bydgoszcz
Poprzeglądaj trochę stron z roślinkami, chociażby zdjęcia w sklepie SRWiA lub np tutaj http://www.aquaticplantcentral.com/foru ... er/all.php, jest w czym wybierać.
U mnie przed Heterantherą z jednaj strony jest kępa kryptokoryn wendtti green (jest ciemno zielona z elementami brązu) natomiast z drugiej strony mam Echinodorus'a Jan Harbich (dopiero rośnie).
Myślę, że mogła by to być np. bacopa caroliniana lub kępa Didiplis diadrna ale jak mówiłem wyżej, możliwości są nieograniczone - zaskocz nas czymś 
-

igi
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Łódź
Didiplis wydaje się interesującą propozycją
Zobacze czy go dostane,
Niewykluczone też że wybiore rotale rotudinfiolie [jest dostępna]
Chociaż nie chciałbym aby była tak "gwałtownie" czerwona//
Co o tym myślicie? Jak będzie wyglądać przy moim oświetleniu?
-

Maxxxo
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Maxxxo napisał(a):Niewykluczone też że wybiore rotale rotudinfiolie [jest dostępna] Chociaż nie chciałbym aby była tak "gwałtownie" czerwona//
O kolor raczej bym się nie martwił. Przy takim oświtleniu dobrze będzie jak się chociaż "zaróżowi"
Ja np. przy ponad 0,7 W/l mam tą rotalkę ładnie pomarańczowo-czerwoną, ale ubarwienie to zawsze sprawa światła + nawożenia (trzeba dobrze się wstrzelić w jej gusta - a mnie chyba jeszcze się to do końca nie udało).
Ogólnie Twój pomysł mi się podoba 
-

igi
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Łódź
Niestety didiplis okazał się nie osiągalny,- dlatego wybrałem rotale. Zobaczymy jak to będzie wyglądać  [paczki oczekuje we wtorek]
Poza tym zdecydowałem wymienić eleocharisa na lilaeopsis do którego nie jestem do końca przekonany.
-

Maxxxo
●
Powiązane tematy
IMG_2488.jpeg IMG_2489.jpeg
Mam akwarium 72L (60x30x40)
Pampa sinkor wrb 60cm na 30% 7h dziennie
Podłoże jałowe piasek i żwir
Grzałka na 23 stopnie
Filtr tera ex 700plus na 90% mocy
Co2 z butli i...
Witam wczoraj zaobserwowałem coś takiego co dzieje się z lisciami np u althernatwry rosanerving co to może być ?
Wyskoczyło to raczej nagle.
Witam może ktoś pomoże . Posiadam akwarium 112 l podłoże yokuchi ma już 2 lata aleod początku na wodzie kranowej. Od 3 tygodni podmieniam wodę na to ,a od 2 miesięcy posiadam CO2 . Co2 podaje godzinę ...
Hej, ostatnio borykam się z problemem słabego wzrostu Hemianthus Cube, listy bieleją i roślina znika. Po wsadzeniu sadzonki invitro, po 4 dniach listki robią się białe.
Parametry wody
po4: 1.9
No3: ...
witam po 7 latach wróciłem do akwarystyki za namową syna :)
Akwarium 60l
Podłoże Aqua Art Aqua Substrate II+
duża obsada roślin prostych
Filtr MULTIKANI 800 2 moduły 1 standard w drugim wata i aqua ...
Mogę prosić o rozpoznanie dwóch roślinek z pierwszego planu, ta z listkami z pierwszej fotki, i ta trawka z drugiej fotki.
20230923_120142_Easy-Resize.com.jpg
20230923_120241_Easy-Resize.com.jpg...
Cześć wszystkim,
Mam pewne problemy z moim pierwszym akwarium, chyba na pierwsze to zbyt zaawansowane :)
Od początku.
Akwarium 60x40x30 - 72 l netto, 55 l brutto.
Podłoże to Lava Soil od Aquaforest b...
10-50722-800x400.jpeg
Pochodzenie: Ameryka Południowa. Środowisko: W naturze zamieszkuje spokojne, zalane tereny trawiaste oraz przybrzeżne partie wody. Akwarium powinno być gęsto obsadzone...
Czy...
Dzień dobry,
Planuję założyć akwarium 30L. Najważniejszy jest dla mnie trawnik do którego planuję wykorzystać monte carlo. Później planuję wpuścić krewetki i ewentualnie otoski, jeżeli będzie taka moż...
Witam,
problem polega na tym, że w moim 300L akwarium mieszkają 4 Pielęgnice papuzie. Zjadają całą roślinność ( już dokarmiam je dodatkowo świeżymi ogórkami). Czy możecie Państwo doradzić jakie roślin...
|
|