bidzis004 w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4573
Witajcie
Chciałbym zrobić TMG TPN+ i zastanawiam się, czy nie zrobić tego na bazie lepszych soli aniżeli oferują w mieszankach do TMG TPN+?. koledzy z forum.. tj bazy już wymieszane. M am na myśli Ak...
kretos w Nawożenie· Odpowiedzi: 47 · Wyświetlenia: 13310
Witam,
załączam swój kalkulator dla podstawowych soli. Następne wersje również będą tutaj umieszczane jeżeli powstaną. W dymkach pojawiają się podpowiedzi/komentarze. Należy wypełniać tylko białe pol...
kruker w Nawożenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 6747
Mam spory problem z twardą wodą. Zbiornik 360 litrów. Coś permanentnie zatwardza mi wodę. Po sobotniej podmianie z użyciem wody RO, Gh wynosiło 9 niemców. Dzisiaj (wtorek) jest już Gh 15... Testowałem...
mateuszr w Nawożenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1525
Witajcie.
Mam akwarium postawione od 22.08. CO2 podaję od soboty. Dziś znalazłem test Sery na fosfor i pokazało 0,1mg/l lub mniej. Test robiłem przed podmianą wody(30%). Niestety test jest równo rok p...
rafał k w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 883
witam wszystkich!!!
akwarium 60x30x30
oświetlenie 2x15 W
woda RO i kran w ilości 80%/20%
CO2 - 1 bąbel na 2 sekundy
rośliny :
mały heniek
glosia
micranthemum umbrosum
jakieś mchy
głównie pie...
kinlej1 w Nawożenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5446
zamierzam zalozyc akwarium okolo 500l i posiadam znaczna ilosc zwiru wprost ze zwirowni
Czy zwir ten nalezy wygotowac? czy tylko wyplukac?
Jakie jeszcze dodac podloze i nawozy stale by wspomoc rozro...
marofoxyz w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1511
Czy któraś z mądrych głów;) mogłaby wymyślić kalkulator który liczyłby ile po dodaniu danego pierwiastka do danej ilości wody wyniosłoby stężenie danego pierwiastka w danej ilości wody? Czyli ten kalk...
macek.g w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1094
Wiem,ze tyle razy juz bylo,ale dla sprawdzenia,prosze o pomoc :
w akwa 180l netto mam:
Ca-40
Gh-7
wedlug tego kalkulatora:
http://www.flowgrow.de/camg.php
Ca-Mg jest 6.55-1
teraz wed...
kyzak w Nawożenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2256
Witam!
Kupiłem kiedyś (może z 2 lata temu) na allegro nawóz do roślinek. Nawóz był w proszku do rozpuszczenia i została mi jeszcze jedna porcja na 100ml wody. I tutaj pytanie - czy nie stracił on swo...
Statystyki
Ten temat przegląda 551 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570958
• Liczba wątków: 48800
• Użytkownicy: 36926
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 550 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej