Sumfonia i co jeszcze - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Sumfonia i co jeszcze

Liczba wyświetleń: 731·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
dimmus okolice Opola

02 sty 2007, 16:01 Sumfonia i co jeszcze  (#1)  

wlasnie zamowilem Symfonie i K2SO4, czy to wystarczy, czy moze zaopatrzyc ie jeszcze w saletre np magnezowa? Albo co proponujecie?

dimmus
Ranga: Stały bywalec

Miasto: okolice Opola

enigma Wrocław

02 sty 2007, 17:07 Re: Sumfonia i co jeszcze  (#2)  

dimmus napisał(a):wlasnie zamowilem Symfonie i K2SO4, czy to wystarczy, czy moze zaopatrzyc ie jeszcze w saletre np magnezowa? Albo co proponujecie?

Proponujemy żebyś wlał to co masz i obserwował rośliny.
Pozdrawiam, Mariusz

enigma
Ranga: Zasłużony akwarysta

Miasto: Wrocław

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

TMG TPN+ TNC pochodne Jeszcze Raz

bidzis004 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4573
Witajcie Chciałbym zrobić TMG TPN+ i zastanawiam się, czy nie zrobić tego na bazie lepszych soli aniżeli oferują w mieszankach do TMG TPN+?. koledzy z forum.. tj bazy już wymieszane. M am na myśli Ak...
pn.jpg

Jeszcze jeden kalkulator soli

kretos w Nawożenie · Odpowiedzi: 47 · Wyświetlenia: 13310
Witam, załączam swój kalkulator dla podstawowych soli. Następne wersje również będą tutaj umieszczane jeżeli powstaną. W dymkach pojawiają się podpowiedzi/komentarze. Należy wypełniać tylko białe pol...

Co jeszcze może zatwardzać wodę?

kruker w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 6747
Mam spory problem z twardą wodą. Zbiornik 360 litrów. Coś permanentnie zatwardza mi wodę. Po sobotniej podmianie z użyciem wody RO, Gh wynosiło 9 niemców. Dzisiaj (wtorek) jest już Gh 15... Testowałem...

Nawozić czy jeszcze nie?

mateuszr w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1525
Witajcie. Mam akwarium postawione od 22.08. CO2 podaję od soboty. Dziś znalazłem test Sery na fosfor i pokazało 0,1mg/l lub mniej. Test robiłem przed podmianą wody(30%). Niestety test jest równo rok p...

Kulki JBL i coś jeszcze....

wildlife w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1401
Witajcie. Miesiąc temu założyłam akwariumn 300 litrów: 20 neonów zielonych 2 kirysy spiżowe albinosy 10 kirysów czarnych 1 kirys julii 2 bocje wspaniałe 6 pielęgniczek ellioti 1 L2...

czy jakies jeszcze nawozy????

rafał k w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 883
witam wszystkich!!! akwarium 60x30x30 oświetlenie 2x15 W woda RO i kran w ilości 80%/20% CO2 - 1 bąbel na 2 sekundy rośliny : mały heniek glosia micranthemum umbrosum jakieś mchy głównie pie...

zwir do akwarium i co jeszcze?

kinlej1 w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5446
zamierzam zalozyc akwarium okolo 500l i posiadam znaczna ilosc zwiru wprost ze zwirowni Czy zwir ten nalezy wygotowac? czy tylko wyplukac? Jakie jeszcze dodac podloze i nawozy stale by wspomoc rozro...

Jeszcze prostszy kalkulator ;)

marofoxyz w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1511
Czy któraś z mądrych głów;) mogłaby wymyślić kalkulator który liczyłby ile po dodaniu danego pierwiastka do danej ilości wody wyniosłoby stężenie danego pierwiastka w danej ilości wody? Czyli ten kalk...

Ca-Mg raz jeszcze

macek.g w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1094
Wiem,ze tyle razy juz bylo,ale dla sprawdzenia,prosze o pomoc : w akwa 180l netto mam: Ca-40 Gh-7 wedlug tego kalkulatora: http://www.flowgrow.de/camg.php Ca-Mg jest 6.55-1 teraz wed...

Stary nawóz, ale czy jeszcze dobry?

kyzak w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2256
Witam! Kupiłem kiedyś (może z 2 lata temu) na allegro nawóz do roślinek. Nawóz był w proszku do rozpuszczenia i została mi jeszcze jedna porcja na 100ml wody. I tutaj pytanie - czy nie stracił on swo...

Statystyki

Ten temat przegląda 551 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570958
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 550 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.