Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Czy ja dobrze widzę masz 1 (jednego) neona  Czy to czasami nie zasługa skalarów? Neonki to rybki stadne ale i przysmak dla skalarów. Nikt Ci o tym nie powiedział?
Przepraszam za ironię ale neonki to moje ulubione rybcie![/b]
-
Gość
●
Kupiłem ich 10 szt ale tylko ta jedna została  wiem że to stadne rybki
-

Maver
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Wieliczka
Padły czy zaginęły w niewyjaśnionych okolicznościach?
-
Gość
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
To cud że się 1 uchował te 9 skalarów i neony to troche zły pomysł
-
celac
●
-
skalary nic nierobią neonkowi  a tamte 9 padło - siakieś choróbsko ...
-

Maver
●
- Miasto: Wieliczka
Słyszałam, że neonki są dobrym czujnikiem jakości wody. Jeżeli są problemy z azotynami lub czymś podobnym to mogą paść  . Chociaż u Ciebie były pojedyncze zgony więc raczej jakaś infekcja wchodzi w grę  Pozdrawiam 
-
Gość
●
Wirginia napisał(a):Czy ja dobrze widzę masz 1 (jednego) neona  Czy to czasami nie zasługa skalarów? Neonki to rybki stadne ale i przysmak dla skalarów. Nikt Ci o tym nie powiedział? Przepraszam za ironię ale neonki to moje ulubione rybcie![/b]
heh.. od kiedy skalary zjadają neonki
albo były chore na chorobe neonowa,wtedy nic im już nie pomorze 
-

Jerdezz
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kępno
Od kiedy spróbowały jakie są smaczne 
-
Gość
●
pewnie karmiłaś swoje skalary samymi krakersami tzn.suchym pokarmem częściej powinny zajadać żywy pokarm niż krakersy  ale nie o tym temat
-

Jerdezz
●
Nigdy nie miałam skalarów bo mam neonki  . Zajrzyj do książek akwarystycznych i poczytaj troszkę... Skalar należy do pielęgnicowatych a to niezbyt przyjacielskie rybki  (poza paroma wyjątkami) szczególnie w stosunku do mniejszych pobratymców. Zdarzają się wyjątki ale generalnie nie zaleca się łączenia skalarów z np. neonami czerwonymi. Myślenie i poszukiwanie wiedzy naprawdę nie boli 
-
Gość
●
Wirginia napisał(a):Zajrzyj do książek akwarystycznych i poczytaj troszkę... Skalar należy do pielęgnicowatych a to niezbyt przyjacielskie rybki
Witam
A w tych ksiązkach nie napisali,że jak się chowa rybki od małego razem (skalary i neony) to skalary tych neonów już nie zjedzą 
Pozdrawiam Jacek Pawłowski
-

Jacek Pawłowski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
nie hodowałem nigdy od małego skalarow i neonow ale szwagier przyniósł kiedyś neonki do moich skalarów żeby sobie popływały w dużym akwa...pływały ok 3 minut zanim odeszły do krainy wiecznych łowów
-
rogol
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Piekary ?l?skie
-
mam skalary plywaja razem z neonami od 2 lat, skalary miały tarło i jakoś sobie nie zawadzały ,jedyną przyczyną znikania neonów może byc ich słaba kondycja ..
-

Jerdezz
●
Powiązane tematy
Jak w temacie z jakimi rybami można trzymać skalary ? Akwarium standard 240 l . Z góry dziękuję za odpowiedzi
witam któryś raz rzędu moje skalary składaj ikrę pytanko to para czy dwie samiczki czy coś z tego będzie ?
witam
Zrobiłem ostatnio restart 720 litowego Akwarium. Dobrałem obsadę typowo pod skalary.
Cel tego postu to odmiana barwna BLUE SMOKEY & PINOY - nakręciłem film w którym prezentują się właśnie ...
Wymyśliłem i nawet zamówiłem sobie krewetki amano ale mam w akwarium skalary.
Zeżrą?
Witam mam takie pytanie posiadam akwa 240l i skalary plywaja cały czas pod powierzchnią wody reszta rybek plywa normalnie w akwarium chodzi napowietrzacz filtr ultramax 2000 z deszczownia może ktoś wi...
Potrzebuję pomocy mam akwarium 240 l temperatura 23º c pH 7 gh 20
Akwarium ma 120 cm długości 50 cm wysokości i 40 cm szerokość
Mam 20 neonów czerwonych
6 żałowników
3 piskorki
10 ampularii
5 kiryskó...
Potrzebuję pomocy mam akwarium 240 l temperatura 23º c pH 7 gh 20
Akwarium ma 120 cm długości 50 cm wysokości i 40 cm szerokość
Mam 20 neonów czerwonych
6 żałowników
3 piskorki
10 ampularii
5 kiryskó...
Witam. Mam w planach przesiadkę z akwarium 112l na 300l (120x50x50). W nowym akwarium chciałbym trzymać tylko skalary jednego rodzaju. Jako aranżację chciałbym odtworzyć las. Oczywiście zdaję sobie sp...
Witajcie,
Mój zbiornik to 260 litrów.
Temperatura zbiornika 27 stopni
Co kilka dni przeprowadzam testy wody - paskowe. Wszystko jest w normie.
Akwarium ma z 4 miesiące.
Podmianę robię średnio co...
Czyściły, czyściły ...i wyczyściły :D . Od paru dni skalary coś tam grzebały na liściu, kreciły się tam i z powrotem...coś tam knuły, ale jeszcze nie wiedziałem o co im chodzi. Ale jak dziś zobaczyłem...
|
|