Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zrobiłem sobie taka lampe przed świętami i teraz zastanawiam się czy nie za dużo światła ucieka poza zbiornik. Jaka jest wysokość nóżek przy Atmanach DR ?
-
Gość
●
Od krawędzi akwarium do belki atmana jest około 6 cm. Bardzo fajnie wyszła Ci ta lampa.
Może jakiś opis jak ją wykonaleś?
-
Archi
●
- Ranga: Początkujący
Dzięki Archi za info, u mnie jest 7cm, zatem spox.Kupiłem 2 gotowe oprawy meblowe po 97zl. Ponieważ złączone razem wyglądały brzydko, wstawiłem pasek aluminiowy jako grzbiet. Oczywiście flaki z tych lamp poszły na śmietnik. 2 stateczniki elektr. po 56zł, lustro naklejkowe, troche kabla 1mm, kawałki krztałtowników aluminiowych na nogi. Koszt całkowity ok 350zł, nie liczac oczywiście świetlówek.
-
Gość
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witam ładna lampa! Czy oglądając akwarium nie daje po oczach?
-
Gość
●
Na szczęście nie daje. Siedząc na fotelu po drugiej stronie nie wiele brakuje aby oślepiało, ale nawet jest nieźle. Byłem na ten fakt przygotowany. Zamontował bym jakiś zasłaniacz  gdyby była potrzeba. Zamontowałem również pośrodku oświetlenie nocne LED. Ono by oślepiało gdyby było mocniejsze.
-
Gość
●
mam pytanko może śmieszne ale gdzie kupiłeś te oprawy bo wyglądają super i jakich są rozmiarów. Dzięki za odpowiedź.
-
brzydzi
●
super dzięki, tylko mam akwa 150cm długie... szkoda bo fajna pokrywa.
-
brzydzi
●
zatem zainwestuj w atmana dr 150 i będzie git 
-
Gość
●
spoko tylko jak tam zmieścić 4 świetlówki? 
-
brzydzi
●
brzydzi napisał(a):spoko tylko jak tam zmieścić 4 świetlówki? 
Przeróbka lampy atman 4 x 54 w t5 tyle, że DR-120 ale to bez większego znaczenia.
-
JerzyR
●
lidia
Piotrków Trybunalski
Gdzie kupię lustro naklejkowe?
lidia
-
lidia
●
- Miasto: Piotrków Trybunalski
lidia napisał(a):Gdzie kupię lustro naklejkowe?
Ja kupiłem w sklepie z tapetami, ale jest też dostępne w firmach reklamowych. Folia ta jest grubsza i sztywniejsza od zwyklych kolorowych folii meblowych. Jest też niestety droższa. Za arkusz 100x50 zapłaciłem 30zł.
-
Gość
●
lidia
Piotrków Trybunalski
Dzięki. Byłam w Castoramie. Naklejka meblowa o szer. 60 cm kosztuje 26 zł/mb. Też nie tanio. Ale mówisz , że lepiej w firmie reklamowej jest lepsza?I tak muszę kupić tam czarną folię na tył zbiornika. Pozdrawiam
lidia
-
lidia
●
- Miasto: Piotrków Trybunalski
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
poprostu kup ta która sie najbardziej świeci 
-
Gość
●
Powiązane tematy
Cześć,
Od jakiegoś czasu chodził za mną projekt podświetlanego tła z pleksi. Chciałem uzyskać efekt rozjaśnienia od dołu, bez rozświetlania całej powierzchni równomiernie.
Do zbudowania tła użyłem:
...
Witam serdecznie
Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi.
Zacznę od początku, c...
Hej
Nowa lampa od firmy Chihiros. ?si=xftj2hGi6a4MtJzm
Hej
W tym filmie prezentujemy zupełnie nową lampę Twinstar S serii 5. Twinstar w końcu wprowadził na rynek inteligentną lampę LED sterowaną aplikacją! ?si=zHqoT_U-z4-Z-73a
Hej
Test Zenona. ?si=_yTP2L1_x7mJLl9M
Witam,
szukam porad odnośnie doboru oświetlenia do akwarium o głębokości 70cm.
Wiem że to głębokie akwarium na hodowlę roślin, ale nie planuję żadnych wysoko wymagających roślin, a i bez trawnika też...
Witam Szanowne Grono :)
Noszę się z zamiarem upgradu mojego oświetlenia.
Akwa to high tech o wym 200x40x60
Wtej chwili oświetla go belka na profilu 160 mm długa na 180 cm a na niej 88 power led 3...
Witam,
Planuję powrót do akwarystyki po latach. Najprawdopodobniej wybiorę zbiornik VIV 80x45x45.
Chcę wykonać pokrywę z własnym oświetleniem LED (DIY). Na razie nie chcę rozmawiać o doborze diod / dr...
Hi zakupiłem tą lampę do kostki 30x30 i mam problem z nią mianowicie w aplikacji presety są zbugowane nie działają poprawnie kolumny z lewej strony jak kafelki
1A 2A 3A
1B 2B 3B
1C 2C 3C
1D 2D 3D
1...
|