Nie bardzo mi się podoba... To nie jest akwarium roślinne . Wyrzuć przede wszystkim fototapetę i zmień obsadę roślinną! Proponuję zastanowić się też nad wymianą ryb. Pomysły na aranżację znajdziesz w galerii. Przejrzyj je i stwórz coś swojego. Powodzenia !
A mnie właśnie się podoba! Co do rad poprzednika - przede wszystkim wyrzuć fototapetę i przyklej np okleinę - zobaczysz jaka to różnica. Bardzo podobaja mi się rśliny - wyglądają na zdrowe i to raj dla skalarków. Postaraj się jeszcze ukryś elementy techniczme - zastosuj w 3 planie wysokie rośliny. Na przód troche e.tenellus i akwa pierwsza klasa!
Odwróciłem fototapetę na drugą stronę i teraz mam niebieskie tło . Muszę przyznać że rzeczywiście lepiej to wygląda. Za kilka dni zmienię tło na czarne i porównam z tym.
Załączam zdjęcia.
No i już jest lepiej! Pomyśl o różnych w formie roślinkach i będzie O.K. ! Jakiś korzeń albo skałka może... Tak trzymaj ! . Będziesz musiał dodać więcej świetlówek bo w tej chwili masz tylko 0,3 W /l .
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2015/styczen/ada-lizbona-1.jpg
Już niebawem będziemy mieli okazję obejrzeć największe na Świecie akwarium roślinne zaaranżo...
Wpadłem ostatnio do ZOO w Warszawie zobaczyć, co w trawie piszczy.
Przyznam szczerze, że nowe akwarium roślinne robi wrażenie.
Miałem szczęście być z samego rana, więc ludzi nie było za wiele a przy o...
Zapraszam do obejrzenia (włączcie polskie napisy), Balazs mądrze mówi - szczególnie o planowaniu budżetu na akwarium i nie podnoszenia zbyt wysoko poprzeczki odnośnie litrażu.
Zastanawiam się nad podłączeniem hydroponiki do akwarium roślinnego (akwarium na podłożu aktywnym). Mam jedną wątpliwość – czy rośliny z hydroponiki nie zachwieją parametrami wody? Rozumiem, że w typo...
Statystyki
Ten temat przegląda 907 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571616
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36915
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 907 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej