63l - NOWE FOTKI 10.02.2007r.
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Akwarium
- 60/30/35 - 63l
Oświetlenie
- 2 x 15W (Aqua-Glo+Power-Glo) 12:15-22:00
Filtr
- Aquael FAN-1
Parametry wody
- na dzień 18.12.06
pH - 6,4
KH - 3/6
GH - 14
No2 - 0,5
No3 - 75
*C - 23-25
Podłoże
- ADA Aqua Soil Amazonia (9l)
Nawożenia
- Tropica Plant Nutrition+ liquid (narazie 0.4ml dziennie)
- Ferro (2ml przy podmiance)
Stan na dzień 24 kwietnia 2007r.
Rośliny
- Blyxa Japonica
- Chrismass moss
- Duży heniek
- Elatine triandra
- Eleocharis Parvula
- Lagasynfon Madagarski
- Microsozium narrow
- Rotala Indica
- Rotala Vietnam
Obsada
- white pearle ???
- neritina natalensis x1
- tigery - ?
Start akwarium - 25 listopada 2006r.
- Załączniki
-

- 19 grudnia 2006r. - 25 dzień
- 25.jpg (212.4 KiB) Przeglądane 3813 razy
-

- 15 kwietnia 2007r. - 142 dzień
- 142.jpg (136.18 KiB) Przeglądane 3621 razy
-

- 24 kwietnia 2007r. - 151 dzień
- 151.jpg (155.22 KiB) Przeglądane 3784 razy
Ostatnio edytowano 24 kwi 2007, 14:47 przez janek_, łącznie edytowano 14 razy
-
janek_
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jak na razie głowną dekoracją tego akwa jest filtr po lewej.Umieść jakiś korzeń lub kompozycję z kamieni ,bo tak naprawę nie ma naczym skupić wzroku.
Pozdro
-
blassi
●
Witam,ładnie się zapowiada, ale widzę że rotala nie za bardzo się chce zabarwić u Ciebie na piekny róż  NIe wiem czy to wina światła czy nawożenia...to się póżniej okaże jak będzie dalej>>Czekam na więcej fotek 
-
Gość
●
ZANDAR napisał(a):Czekam na więcej fotek 
Proszę Cię wypluj to. Co te fotki mają niby przedstawiać. Jakieś zbliżenie filtra
Janek, poraz kolejny się pośpieszyłeś (dziwne, ze po tym co się stało na forum krewetkowym zdecydowałeś się na pokazanie "tego" na forum roślinnym  ). Fotki ze startu można pokazać, ale jako dodatek do fotek z chociaż troche wyglądającej aranżacji.
-

Zobek
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Gliwice
[
Parametry wody
- na dzień 18.12.06
pH - 6,4
KH - 3/6
GH - 14
No2 - 0,5
No3 - 75
*C - 23-25
Wg. mnie to masz za dużo NO2 i NO3.
-

pawelw
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Czeladź
Wiem o tym. Tylko jak to zmienić?
-
janek_
●
A skąd tam tyle NO2 i NO3? Są jakieś żyjątka? Nie mów że tyle jest w wodzie która zalewałeś...
-
omulec
●
W akwarium jest tylko 1 amano i 1 red cherry. Niedługo red cherry nie będzie, a amano będą dwie. Te krewetki to tak jakby takie testery! Może źle odczytałem wyniki (testy JBL).
-
janek_
●
Sporo kasy na podłoże i nawóz i świetlówki a efekt żaden. Pooglądaj akwaria w dziale "Nasze akwaria" . A także w innych miejscach np. Aranżacje Pana Amano(na głównej stronie serwisu).
-
Gość
●
sory,ale co to ma niby być , zainwestuj w ziele kolego 
-

Jerdezz
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kępno
A czy wiesz, że krewetki to stworzenia stadne  Jak masz zamiar trzymać 2 to sobie raczej daruj bo zrobisz im krzywdę  Czy podajesz co2? Bo z moich obliczeń wynika, że masz ok. 42mg/l. Trochę dużo... A tak swoją drogą może niech Ci coś urośnie i dopiero pokazuj efekty  Pozdrawiam 
-
Gość
●
Wirginia napisał(a):Czy podajesz co2? Bo z moich obliczeń wynika, że masz ok. 42mg/l. Trochę dużo...
Używa Aqua Soil Amazonia...
Pozdrawiam, Mariusz
-

enigma
●
- Ranga: Zasłużony akwarysta
- Miasto: Wrocław
-
Nie miałam do tej pory styczności z tym podłożem  ! Muszę trochę poczytać o jego właściwościach...
-
Gość
●
Wirginia napisał(a):Nie miałam do tej pory styczności z tym podłożem  ! Muszę trochę poczytać o jego właściwościach...
Rozumiem, obniża pH i twardości więc wzór nie ma zastosowania i niestety jesteśmy zdani wtedy na obserwacje i/lub testy stężenia CO2.
Pozdrawiam, Mariusz
-

enigma
●
- Ranga: Zasłużony akwarysta
- Miasto: Wrocław
-
Jerdezz napisał(a):sory,ale co to ma niby być , zainwestuj w ziele kolego 
Dobra, dobra. Już kupuje  - https://roslinyakwariowe.pl/forum/viewto ... highlight=Wirginia napisał(a):A czy wiesz, że krewetki to stworzenia stadne  Jak masz zamiar trzymać 2 to sobie raczej daruj bo zrobisz im krzywdę  Czy podajesz co2? [...]
Wiem, że krewetki to stworzenia stadne. Te dwie krewetki to są tesetery, już w sobote ich tak nie będzie, bo za dwa tygodnie jadę prawdopodobnie po WP. Nie narazie nie podaje Co2. Będę podawał dopiero pod koniec stycznia.[/url]
-
janek_
●
Mały update. Doszły wczoraj do akwarium blyxa japonica i 5 sztuk White Pearl. Zacząłem nawozić Plant Nutrition+ liquid (tropica). Jeszcze szukam Lagarosiphon madagascariensis i Didiplis diandra więc jak ktoś ma to proszę o wiadomość. No to chyba tyle.
-
janek_
●
Dorzucam kilka nowych fotek z dnia 51. Wczoraj do akwarium doszła rotala vietnam. Za ok. 2-3 tygodnie w akwarium jeszcze będzie rotala wallichi. Teraz nawożę Plan Nutrition+ liquid (codziennie 0.4ml) oraz przy podmianach, raz na tydzień Planta Ferro, 2ml (chyba tak to się pisze). Roślinki są w dosyć niezłej kondycji jedynie martwi mnie bardzo mały wzrost (prawie zerowy) eleocharisu...
-
janek_
●
Coś słabo Ci to rośnie wszystko,narazie trudno tu mówić o roślinnym.U mnie eleocharis ma bardzo duży przyrost i bardzo się zagęszcza
-

pawelw
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Czeladź
Jak na 51 dzień istnienia zbiornika to słabiutko  Dalej nie masz żadnego pomysłu na aranżację? Nie wiem też po co umieszczasz nowe zdjęcia bo te ostatnie niewiele różnią się od pierwszego. Trochę to nudne 
-
Gość
●
Gratuluje Ci...cierpliwości.Ja nie mógłbym patrzeć przez 51 dni na akwarium w którym nic sie nie dzieje.No chyba że lubisz patrzeć na podłoże.Może tanganika przypadnie Ci do gustu.A tak na poważnie,dosadż więcej roślin,pozdrawiam.
-
Przemas_Tychy
●
Dalsza część dyskusji jest dostępna po zalogowaniu
Ten wątek zawiera 24 odpowiedzi...
i dołącz do nas — to bezpłatne i zajmuje minutę.
Powiązane tematy
Na zachodzie powstają nowe studia a w Polsce się zamykają, szkoda bo potencjał wielu osób został zmarnowany.
Dziś pojawił się film.
Opis nawozów na stronie ADA*:
http://www.adana.co.jp/en/contents/products/na_liquid/index.html
Nawozy kupisz w sklepie RA:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/nawozenie-c-27.h...
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-lawa-news-1-a7b028f3f9b019042f5422560fd44816.jpg
Do oferty sklepu dołączyły nowe kamienie dekoracyjne - czarne otoczaki z lawy wulkanicznej...
Zapraszam do obejrzenia :)
roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-synchro1-d6ae1b4deda74a8a9438c71501f4a98e.jpg
Zapraszamy do zapoznania się z nową ofertą modernizacji oświetlenia. Jeśli posiadamy w pokrywi...
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat2230-twinstar-nano2-4c97cf82f4bcbd19df6791babcdfc3cc.jpg
Zapraszamy do zapoznania się z modelami nowych sterylizatorów Twinstar. Do oferty s...
Witam Wszystkich serdecznie,
Jak do tej pory byłem biernym użytkownikiem forum, zazwyczaj czytałem i starałem się jak najwięcej nauczyć. Przyszła pora by to zmienić i zacząć być aktywnym użytkownikie...
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat113-akwarium-inpost-de024a7f49187b3a9dd1099f78ca884b.jpg
Miło nam poinformować o aktualizacji modułu nadawania paczek w naszym sklepie inter...
iwagumi19-2.jpg
W krajowej dystrybucji pojawiły się nowe odmiany skał PROGOW.
Wśród nowości znajdziemy m.in. czerwone kamienie Samurai Stone oraz czarne i szare łupki.
Zapraszam do zapoznania się z...
|
|