Ja bym dał po bokach 8W świetlówki po 1 szt. z jednego boku . Miejsca Ci na nie starczy.Ja osobiście zastosowałem 5W kompakta bo nie miałem miejsca na te świetlówki. Możesz też poukładać świetlówki w taki sposób by jedne były bardziej wysuniete w lewo a drugie w prawo. pzdr
dobry pomysł z rozsunięciem świetlówek na boki A może ktoś wie więcej na temat kompaktów? Czy są do nich hermetyczne oprawki czy trzeba używać zwykłych, z lampy?
jaras81 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1346
Co powiecie o tym zestawie świetlówek dla mojego akwa:
philips TLD 965 + philips TLD 940 + polamp Daylight 6500K( z braku funduszy). Są to świetlówki o mocy 18 Watt. Oświetlają akwarium 126 litrowe....
Plut3k w Oświetlenie· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 2212
Witam
Na wstępie chciałem napisać, że nigdzie na forum nie znalazłem informacji na ten temat. Mam akwarium o długości 80cm a świetlówki mają po 60cm i dlatego mam niedoświetlone boki. Jak i czym je...
100>P Piotr Stochmal w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1650
Witam. Akwa 80x35x40. Po bokach mam miejsca max. 10-15cm- z szerokości. Chodzi mi o coś co sie bardzo nie nagrzewa- max 10W temp. barwna nie mniej niż 5000K. Podłączane pod 220V. w szczególnych przypa...
azet w Oświetlenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2498
czytałem poprzedni post ,ale z racji chyba przedawnienia nie zadaję pytania tam tylko otwieram nową dyskusję z nadzieją na odpowiedź .chodzi o pokrywę ,jak doświetlić ,żarówki chyba odpadają ,a świetl...
charsu w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2049
posiadam akwarium 112l do tego klape aqua-el w ktorej zrobiłem przeróbke na trzecią świetlówke i wszystko było by ok ale :x mam kolejny problem bo nie ma pomysłu na oświetlenie boków klapy!!!!!! jesli...
Statystyki
Ten temat przegląda 397 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571618
• Liczba wątków: 49483
• Użytkownicy: 36920
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 397 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej