Jajka ślimaków (jajeczka na szybie)
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
tak jak w temacie w zbiorniku mam neonki inessa/red chery/zatoczaki[;/]/zbrojnika niebieskiego jajeczka znajduja sie na frontowej szybie 
-
klimek
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Na szybach jajeczka składają ślimaki. I na nie bym stawiał w tym przypadku
-

Nessos-Przemyslaw Ziolek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Wrocław
zbrojnik sklada ikre koloru pomaranczowgo i nie na szybie wiec ta ryba odpadas, tez stawiam na slimaki
-
marekkk
●
Witam!!!
Takie same jaja skladaja u mnie zatoczki... Na 100% ślimaki
Pozdro.
-
BYNTAS
●
Helenka pomoze jesli bedzie nadmiar
-
Victhe
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Kraków
Powiązane tematy
Cześć,
proszę o pomoc w identyfikacji organizmów na szybie. Średnica około 1-2mm. Nie mają wyraźnego korpusu, tak jakby parzydełka wyrastały z jednego punktu, czyli takie bardziej krzaczaste niż drze...
Witam.
Proszę o pomoc w identyfikacji białych kropek na szybie mojego krewetkarium.
Ich wielkość to ok. 0.5 mm, są stacjonarne, posiadają one małe czułki, które chowaj gdy coś się do nich zbliży (prz...
Witam, tak jak w temacie dziś zauważyłem pierwszą krewetkę z jajkami w moim krewetkarium . Z tego co mi wiadomo to samice wachlują i przekładają jajka w celu ich natleniania, lecz u mnie krewetka nosi...
Zapraszam do przeczytania wyników badań:
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/24750263.2022.2065039?fbclid=IwAR28FQ3blMm_tvKgjEKltPsJBVpYz4BWsLDXUVg8fSNdTFeJ50zXlRGsfF8
Około 2 tygodnie temu zakupiłem ślimaki zebry, chodziły normalnie wszystko było ok przez tydzień później zaczęły się odklejać od szyb więc je przewracałem, aż w końcu zaczęły zdychać. Przed wpuszczeni...
Hej, mam problem ze ślimakami. Pierwsze objawy to rozpadające się wieczko . Napewno nie uraz mechaniczny . Później robi się dziura w stopie ślimaka , która z czasem obumiera i ślimak umiera. Już 3 śli...
Witam,
problem jak w temacie i nie wiem co z tym zrobić :) . Pojawiły się kilka dni po wpuszczeniu krewetek, są bardzo malutkie i jak człowiek się przyjrzy delikatnie się poruszają. Na dole link do ...
Nie wiecie ile razy do roku zbrojnik moze skladac jajka bo u mnie ma juz 5 raz i nie wiem co z tym robic musze chyba rozdzielic samca od samicy
Witam takie fotki moich drannych bocji. Fajne rybki ale straszne rozrabiaki trzeba mieć anielską cierpliwość do wsadzania roślinek po ich nocnym brykaniu.
Mam platke i jest w ciąży urodziła kilka młodych a teraz zauważyłem że rodzi jajka a platka to żyworódka pomocy co zrobić aby te rybki przetrwały o ile coś się da zrobić
Prosze o szybkie odpowiedzi IM...
|
|