slimaki - za ile czasu rosliny beda bezpieczne
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Mam troche roslin na ktorych moga byc gdzies slimaki. Trzymam juz je 3 dni w akwarium zastepczym z limna-tox (srodek na slimaki). Zastanawiam sie ile trwa wyleg ewentualnych slimakow. Czy limna-tox zniszczy tez jajeczka ? Kiedy moge bezpiecznie wlozyc nowe roslinki do glownego baniaka ?
-
SnoozE
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Wybacz, ale nie rozumiem, dlaczego ślimaki mają być niebezpieczne. Przecież to bardzo fajne stworzonka, takie ciche czyściciele.
-

Zobek
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Gliwice
Zobek napisał(a):Wybacz, ale nie rozumiem, dlaczego ślimaki mają być niebezpieczne. Przecież to bardzo fajne stworzonka, takie ciche czyściciele.
hej  Koty tez sa ladne i czyste ale nie mam ani jednego w domu bo nie chce 
-
SnoozE
●
Wiem, wiem. Zapomniałem dodać do tamtego postu emotke "  " Ale serio lepiej sie zastanowić, czy ślimaki to aż tak wielki problem 
-

Zobek
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Gliwice
NIe wiem czy środki chemiczne to dobry pomysł. Osobiście proponuję zakup pary ryb - bocja wspaniała. Są tak niesamowiete w likwidacji ślimaków że brak mi słów. Polecam te rybki bo to prawdziwi fachowcy a ponadto są bardzo sympatyczne.
-

dbx2
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Warszawa
-
Powiązane tematy
slimaki.jpg
Na zdjęciach:
Clea helena (Anentome helena)
Apple snail (Pomacea diffuse)
Brotia (Brotia pagodula)
Blue turbo snail (Celetaia persculpta)
Nerite snails (Neritina natalensis sp.)
Dusky N...
Dzień dobry,
To mój pierwszy wątek na tym forum. Kiedyś siedziałem na superakwarium lata temu, ale miałem dłuższą przerwę od baniaka. Po latach chcę wrócić, tym razem już z nieco większym zbiornikiem...
Witam
Mam problem z roślinami i podejrzewam wine tutaj kosiarek. Mam świeży zbiornik ,świeżo zasadzone rośliny które są pocięte!!! Mam lotosa, kryptokoryny których liscie są pocięte. Mam w baniaku 2 ...
Akwarium ma kilkanaście dni, 125 l, gęsto obsadzone. Są w nim 4 wyrośnięte krewetki amano i zeżarły już bardzo dużo Staurogyne repens + kilka Rotal green posadzonych z in vitro. Zacząłem dokarmiać tab...
Borykał się ktoś z plagą ślimaków w akwarium? Helenki dają radę tylko jeśli ślimaki są na dnie, a ślimaki złożyły mnóstwo jajek na roślinach, szybach i na mchu. Wygląda to tak
Czy dokarmiacie ślimaki, a jeśli tak to czym?
Helmeta i Neutriny próbowałam karmić tabletkami zawierającymi glony, pokarmem dla krewetek, gotowaną marchewką sparzoną pokrzywą,sałatą sepią dla ślimakó...
Potrzebuję pomocy mam akwarium 240 l temperatura 23º c pH 7 gh 20
Akwarium ma 120 cm długości 50 cm wysokości i 40 cm szerokość
Mam 20 neonów czerwonych
6 żałowników
3 piskorki
10 ampularii
5 kiryskó...
Cześć mam od dłuższego czasu problem ze ślimakami w akwarium. Po aklimatyzacji i wpuszczeniu ich do akwarium padają w maks kilka dni. Ostatnio rekord pobiła Ampularia i padła po kilku minutach. Od cze...
Potrzebuję pomocy mam akwarium 240 l temperatura 23º c pH 7 gh 20
Akwarium ma 120 cm długości 50 cm wysokości i 40 cm szerokość
Mam 20 neonów czerwonych
6 żałowników
3 piskorki
10 ampularii
5 kiryskó...
Witam,
tak jak w temacie. Jaki preparat polecacie do leczenia Kulorzęska?
Niestety kupiłem 20 szt rodostomusa świeżo z dostawy i zaatakowała go ospa.
Z tego co wiem preparaty typu zieleń czy serowski ...
|
|