dekoracje z kamieni - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

dekoracje z kamieni

Liczba wyświetleń: 1553·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

28 lis 2006, 00:26 dekoracje z kamieni  (#1)  

Witam wszystkich
Problem mój polega na tym że chciałbym nadać mojemu akwarium jakiś egzotychny wygląd i zastanawiam sie jakie skały ustawić. Słyszałem coś o łupklach lawy i innych skałach które nie łatwo dostać ale nie wiem nawet jak to wygląda i jak będzie sie prezentowało.
Czy ma ktoś jakieś opisy albo zdjęcia? prosze :-)

johnynet

Jacek Petryszak

28 lis 2006, 09:36   (#2)  

Do akwarium, możesz wrzucić co chcesz, ale nie jest powiedziane, że będzie ładnie. Najlepiej prezentują się kamienie z wieloma dziurkami, o ciekawej, rozbudowanej i strukturze strukturze. Słowem oryginalne, bardzo ciekawe. Dobrym pomysłem jest również skamieniałe drewno. Z lawy wulkanicznej też można zrobić ciekawą aranżację, ale jest to trudniejsze.
Ogólnie to prawda, że Ciężko zdobyć takie kamienie, prawie nigdzie nie można ich kupić, prędzej już można jakieś znaleźć, np. w Bieszczadach. Ale warto poszukać, uwierz mi, że można znaleźć czy kupić ładne kamienie, a naprawdę warto. Możesz też poszukać w sklepach ogrodniczych.

Jacek Petryszak

28 lis 2006, 10:10   (#3)  

https://roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... hp?t=18216
Kamienie do tego akwarium znaleźli w okolicach Krakowa

Gość

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Dekoracje i kryjówki AquaWild

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-aquawild-1-52f9423082ebbb97a5185fc3db8fbb03.jpg Zapraszamy do zapoznania się z bogatą ofertą dekoracji i kryjówek dla kirysków, zbrojników i...
0025jpg820100forcewidth.jpg

Identyfikacja kamieni

malojk w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 16265
Witam! Proszę mi powiedzieć jakich kamieni użyto na zdjęciu ??Jestem w trakcie zbierania materiałów do nowej aranżacji .Część już mam ,ale brakuje mi np kamieni.Czy są to może dragon stone czy może ...
YouTube

043l - Chwasty pośród kamieni - Wyrwiząb

Wyrwiząb w Akwaria · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6510
Witam Przedstawiam Wam swoje akwarium w tym linku 43 litry - "chwasty pośród kamieni" - Wojciech Mól Na moim profilu YT są jeszcze dwa filmy. Szkło optiwhite Filtr fluval 304 Fil...
YouTube

Porównanie kamieni napowietrzających

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1242
YouTube

Zakup kamieni w ciemno

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1080
Kolejny odcinek "AkwaGadki".

Uklad kamieni

dancio w Szkło i meble · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4409
Jak myślicie czy to dobry uklad do akwarium 120×50×50 iwugami

Uklad kamieni

dancio w Szkło i meble · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2981
Jak myślicie czy to dobry uklad do akwarium 120×50×50 iwugami

Umieszczanie kamieni bezpośrednio na szybie

korben28 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3011
Witam ponownie, takie mi się pytanie właśnie nasunęło, czy umieszczacie kamienie bezpośrednio na szybie/dnie akwarium? Bawię się tym hobby już trochę czasu i zawsze umieszczałem skały na podłożu, tym ...

Identyfikacja kamieni

otek w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3653
Witam, cz ktoś może mi pomóc w identyfikacji kamieni.

Czyszczenie kamieni z osadu

Yrcztk w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6673
Witam forumowiczów. Mam pytanie mam nadzieję, że wątek pasuje w tym miejscu. Czym mogę wyczyścić kamienie "lunar stone" które wyjąłem z akwarium. Zabrudzenie widać po wyjęciu z wody. Wtedy mamy różnic...

Statystyki

Ten temat przegląda 318 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570962
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 318 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.