Hygrophila corymbosa - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Hygrophila corymbosa

Liczba wyświetleń: 1857·Odpowiedzi: 3
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

20 lis 2006, 10:59 Hygrophila corymbosa  (#1)  

Czy ktoś po wyglądzie potrafi stwierdzić co to za niedobory lub nadmiary w nawożeniu ?
Pozdrawiam

elmedia

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

20 lis 2006, 14:56   (#2)  

Witaj

Na moje oko wygląda to na niedobór fosforu.

Sako23

21 lis 2006, 20:48   (#3)  

Według testu Sera mam w akwarium 0,5mg/l (kupiłem test i dzisiaj zmierzyłem), przy stężeniu azotanów około 15mg/l. Spróbuję podnieść fosfor do poziomu 1,5mg/l i zobaczymy. Dzięki za radę.

elmedia

22 lis 2006, 08:23   (#4)  

Przy podnoszeniu poziomu PO4 uważaj na poziom azotanów gdyz może on gwałtownie spaść...

Sako23

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Hygrophila polysperma - mocno widoczne żyłki

Rozrabiak w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1400
Witam, co może być powodem że Hygrophila polysperma ma bardzo mocno widoczne żyłki na liściach? Są bardzo grube, wypukłe. Mało CO2? Pozdrawiam, Grzegorz.

Hygrophila dwarf - pomarszczone liście

Gregor. w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1571
Witam, mam problem z hygrophilą dwarf - mianowicie od paru dni jej nowe liscie stały się pomarszczone. Moze za malo K, albo ogolnie macro ?. Wspomne jeszcze ze od tygodnia we wkladzie filtra jest wloz...

Problem z rośliną Hygrophila thailand

lotnik911 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1182
Witam posiadam w moim baniaku rośline Hygrophila thailand która pare dni po zasadzeniu rosła ładnie a teraz gdy zbliża się do tafli wody to bardzo rosną nie kształtne liście co mi sie to nie podoba. ...

Hygrophila polysperma pozwijanie liście

szymon82 w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2458
Witam! Mam taki problem! Krawędzie młodych liści przy polyspermie zawijają się do góry i to do tego stopnia że tworzą z liści prawie rurki. Nie posiadam testu na fosfor ani potas, żelazo mam na poz...

Hygrophila difformis - problem ze wzrostem - wegetuje

kudzu w Nawożenie · Odpowiedzi: 44 · Wyświetlenia: 10577
W małym akwarium 18 l. z jednym Betta splendens hoduję: Microsorum pteropus, Vallisneria spiralis, Hygrophila corymbosa, Hygrophila difformis, Cladophora aegagropila, Pistia stratiotes, Limnobium lae...

Lugwigia repens i Hygrophila Polysperma rosną na zielono...

lisekx w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1181
Czego brakuje tym roślinom, że rosną na zielono, gdy je kupiłem obie miały odcień czerwony, ale nowe odnogi już rosną na zielono Baniak 60l (60x30x33) profil Oświetlenie 2x15W (Sun Glo + Aqua Glo)...

Hygrophila polys. 'Rosanevig' tylko kilka pedow wybarwionych

dimmus w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1198
Jak w temacie moja hygrophila ma tylko 1 ped jest wybarwiony jak powinien, na dwoch widac jasniejsze nerwy lisci a pozostale pedy sa calutkie zielone. Czego moze brakowac? Parametry wody ph 6,8 ...

Hygrofilia corymbosa - problem

ruppert w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2569
Witam Na początku chcę w tym miejscu podziękować Bartkowi z Oleśnicy (https://roslinyakwariowe.pl/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=5051) za wykazanie się dużą cierpliwością na moje pytania n...

Hygrophila polysperma

Piotrek86 w Nawożenie · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 8375
mam znią problem, górne listki są brązowawe i i ch blaszka jest pogieta moje parametry to: ph-6,7 TWO-5, TWW-5, NO3-15, PO4-1,5 0,6W/l ja stawiam na mikro raczej, makro nawoze przez KNO3,KH2PO4...

Rozpadająca się Hygrophila - jak uzupełnić braki?

Piotr Pawlik w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3388
Witam. Mam gorąca prośbę o pomoc i poradę jak uzupełnić braku i ocaliś hygrophile. Akwa opisałem w tym poście http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?t=11425 Załączam po...

Statystyki

Ten temat przegląda 542 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571614
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 542 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.