Anubias - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Anubias

Liczba wyświetleń: 1486·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

19 lis 2006, 22:33 Anubias  (#1)  

Witam posiadam w swoim akwarioum dosc duzego,ladnego Anubiasa nana. Roslina ma okolo 80-ciu fajnych zielonych nie zaglonionych lisci. Niedawno dolozylem 4 swietlowke do akwarium 112 l. Stad moje pytanie czy zbyt duza ilosc swiatla nie spowoduje , iz mojego anubiasika szlag trafi? Jezeli tak to trzeba bedzie go niestety spieniezyc, a tego bym nie chcial.Dodoam,ze zamierzam hodowac glownie rotale i tym podobne rosliny. Pozdrawiam

majkel

20 lis 2006, 20:51   (#2)  

Ale jakie masz świetlówki? :D
Zapisz się do Hanysów :D

Gość

20 lis 2006, 21:18   (#3)  

lancer18d napisał(a):Zapisz się do Hanysów :D

Witam
A co to ma wspólnego z zadanym pytaniem ? -mod AJ
Ponadto na forum technicznym już jest omawiany watek Hanysowy !!!
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski

Jacek Pawłowski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

kirin-2.jpg

Anubias barteri var. nana Kirin (Anubias karbowany)

Piotr Baszucki w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1916
kirin-2.jpg Anubias barteri var. nana Kirin to unikalna roślina akwariowa o karbowanych liściach i kompaktowym pokroju, idealna do ozdabiania korzeni i kamieni w każdym akwarium roślinnym... Opis w...
coin-4.jpg

Anubias barteri Coin leaf (Anubias okrągłolistny)

Piotr Baszucki w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1326
coin-4.jpg Nowość w ofercie Tropica. Anubias barteri Coin Leaf to kompaktowa roślina akwariowa o okrągłych, intensywnie zielonych liściach, idealna do dekoracji korzeni i kamieni w każdym akwarium...
coin5.jpg

Anubias barteri Mini Coin

Piotr Baszucki w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2955
coin5.jpg Anubias barteri Mini Coin to kompaktowa odmiana popularnej rośliny akwariowej Anubias barteri, znana ze swoich małych, zaokrąglonych liści przypominających monety. Roślina ta jest ceniona ...
20231121_123333.jpg

Anubias skręcone liście

andrzejkowac w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3000
Witam mam pytanie odnośnie uprawy anubiasa widocznego na zdjęciu Jak widać stan jego jest bardzo kiepski ..Był on mocno pokryty krasnorostami których się pozbyłem wymoczywszy go w roztworze kwasku cyt...
IMG_20230530_221454.jpg

Anubias na dobranoc

FoCuS_PL w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1425
Anubiasy rosły u mnie od wielu lat. Pojawiły się pewnie ze dwadzieścia lat temu. Jakaż była radość gdy to, co początkowo uważałem za nowy liść, okazało się być kwiatem. Pierwszym jaki wyrósł w moich ...
bart1.jpeg

Anubias barteri var. barteri

roslinyakwariowe.pl w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 24284
bart1.jpeg Roślina pochodząca z Zachodniej Afryki o wymaganiach identycznych jak Anubias nana, lecz posiadająca duże ozdobne liście. Jej kłącze osiąga nawet 10-15cm długości a osiągana wysokość wraz ...
YouTube

[ADAview] Impression of Anubias

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1276
Zapraszam do obejrzenia.

Bystrzyk cytrynowy, a anubias

FoCuS_PL w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1514
Ostatnio mignął mi przed oczami wpis któregoś z kolegów, w którym pisał o tym, że Bystrzyki podgryzają młode liście anubiasa. Wprawdzie nie złapałem moich bystrzyków za rękę (płetwę), ale sam zastanaw...

Anubias kłącze

mihuu w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2236
Witajcie, szybkie pytanie mam. Czy jeżeli obetnę z kłącza Anubiasa lub Microsorium wszystkie liście, to roślinka przeżyje i wypuści nowe listki - czy nie przetrwa takiego zabiegu?

Żółte plamy na anubias crispus

Deore w Sprzątanie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4906
Witam wszystkich posiadam rośliny anubias crispus- druga też chyba jakiś anubias Roślinki posiadam około 3 tygodnie Akwarium posiadam 200 l. Posiadam tylko jedna żarówkę 30 wat. Pali się ona ok. 8-10 ...

Statystyki

Ten temat przegląda 3098 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3098 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.