Rozmnażanie neonów. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Rozmnażanie neonów.

Liczba wyświetleń: 1236·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Wygląd listy:

19 lis 2006, 10:27 Rozmnażanie neonów.  (#1)  

Wiem że jest to trudne i nie wiem w jaki sposób stało się to w moim baniaku ale 1 z samiczek jest kotna... Nie mam żadnych doświadczeń. Doczytałem że neony są jajorodne ale nie ma nic o okresie ciąży. Może ktoś z was ma już taką "akcje" za sobą?? Trzeba odseparować parę?? Do jakiego akwarium?? Jaki okres wylęgu??
Pozdrawiam Koler

Koler

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zobek Gliwice

19 lis 2006, 14:26   (#2)  

Kurcze, czy ty masz płatne http://www.google.pl :?: Ja mam darmowe i działa znakomicie, znalezienie tego zajęło mi kilka sekund. http://www.akwarium.net.pl/kasaczowate.htm

Zobek
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Gliwice

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

467473975_1747812139126210_592438537910567604_n.jpg

Ramirezki - rozmnazanie

radh w Zwierzęta · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 14261
Mam dwie parki ramirezek. Obie parki dobraly sie same. Ostatnio para nr 1 zlozyla ikre dwukrotnie w odstepie 2-3 tyg., natomiast para nr 2 raz. Niestety zadna ikra nie przetrwala. Para nr 1 zlozyla ik...
razbora-galaxy-3.jpg

Microrazbora galaxy - rozmnażanie

domin94 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 14603
Witam. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak odróżnić samiczkę od samca? czytałem że samiczka ma czarną kropkę przy płetwie odbytowej i mniej jaskrawe płetwy zaś u samca tej kropki czarnej praktycznie ...
YouTube

Pielęgniczki Ramireza - rozmnażanie

sergiusz1988 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7895
Witam, mam w swoim baniaku parę pielęgniczek. Z obserwacji zauważyłem, że ikra jest składana jednak za każdym razem na podłożu i do tej pory nic z tego. Czy te rybki potrzebują np. jakiś mały korzeń l...

Ile neonów czerwonych do akwarium 240 l

Gabriel 123456 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3472
Potrzebuję pomocy mam akwarium 240 l temperatura 23º c pH 7 gh 20 Akwarium ma 120 cm długości 50 cm wysokości i 40 cm szerokość Mam 20 neonów czerwonych 6 żałowników 3 piskorki 10 ampularii 5 kiryskó...

Jaka ławica zamiast neonów?

buda102 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5513
Szukam inspiracji :) Wystartowałem w sobotę akwarium: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/112l-natura-buda102-78754.html?p=603806#p603806 Do tej pory przez 3,5 roku miałem stadk...

Rozmnażanie Razbor Galaxy - porady

Limak123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1885
Witam,mam w swoim akwarium stadko razbor galaxy i chciałem je trochę powiększyć. Pomyślałem sobie, że zamiast dokupywać w sklepie, to spróbuję rozmnożyć obecne. Chętnie wysłucham wszystkich rad i spos...

Rozmnażanie danio i utrzymanie narybku

gizmo3131 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5233
Witam, Mam parę pytań o rozmnażanie danio, na necie ciężko znaleźć coś konkretnego dlatego piszę tutaj i liczę na waszą pomoc. Teraz będę trzeci raz podchodził do rozmnożenia danio i próby utrzymania...

Ile neonów zielonych do 72l

ryba zdzisu w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3943
Ile neonów zielonych do 72l

Dziwne zachowanie jednego z Neonów

Wraithlor w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2090
Podczas gdy wszystkie pozostałe Neony pływają w pozycji poziomej lekko skierowane pyszczkami w stronę podłoża (w czasie gdy chowają się w roślinach), jeden, największy z nich, pływa pyszczkiem skierow...

Tylomelania - pytanie o rozmnażanie.

Anonim 57272 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1485
Witam. Na początek przeproszę że w dziale ryby, ale nie ma działu.. ślimaki ;) Mam pytanie na temat krzyżowania się tych ślimaków. Czy np. yellow krzyżuje się z orange? Czy jak są takie i takie w akwa...

Statystyki

Ten temat przegląda 297 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 297 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.