055 L Tomasz Pietrzykowski
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
i jak rozwija się zbiornik? może jakieś nowe zdjęcie?
-
grisza76
●
- Ranga: Poznaje temat
tak jakos pusto wydaje mi sie ze masz troche za duzo tego zwirku  daj wiecej roslin i ta grzalke bym jakos zamaskowala 
-
Polly
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
@Grisza76 zdjęcia będą ale jeszcze rośliny " nie doszły" do siebie po restarcie, drugi tydzień stosuje nawozy, ale na pewno zamieszcze nowe fotki jak tylko zbiornik będzie taki jaki ma być.
@Polly Zbiiornik ma dopiero ok 6 tyg. więc rośliny jeszcze sie dobrze nie rozrosły, grzałki już nie ma pewnie pojawi sie zimą ( pewnie kompozytowa ) a żwirku ma tyle być w tym baniaku.
-
McOmega
●
McOmega napisał(a):@Polly Zbiiornik ma dopiero ok 6 tyg. więc rośliny jeszcze sie dobrze nie rozrosły, grzałki już nie ma pewnie pojawi sie zimą ( pewnie kompozytowa ) a żwirku ma tyle być w tym baniaku.
Po co Ci tam tyle tego żwiru? Ani to nie wygląda dobrze ani nie spełnia żadnej innej pożytecznej funkcji!
Pozdrawiam, Mariusz
-

enigma
●
- Ranga: Zasłużony akwarysta
- Miasto: Wrocław
-
Po co Ci tam tyle tego żwiru? Ani to nie wygląda dobrze ani nie spełnia żadnej innej pożytecznej funkcji
Żwiru jest ok 3 cm i jest to wymagana warstwa pod biogrunt.
-
McOmega
●
Powiązane tematy
Zapraszam do obejrzenia.
Początki przygoty Tomka z akwarystyką możecie śledzić na Forum, ma pasję i rękę do roślin, ładne akwaria prowadził już ponad 10 lat temu:
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje...
Witam,
chciałbym przedstawić mój pierwszy samodzielnie założony zbiornik na Amazonii.
Powstał on po przeczytaniu wielu porad i po obejrzeniu kilkudziesięciu galerii na niniejszym forum oraz na baz...
Objętość 112
Wymiary 80x35x40
Oświetlenie T8 18W x2 od 11.00do 21.00, T5 24W x2 od 12.00 do 20.00
Nawożenie Symfonia Złota, potas, Easy Crbo
CO2 bimbrownia
Podłoże ziemia kwiatowa żwir
Parametry...
Witam wszystkich odwiedzających mój baniaczek.
Mam na imię Tomek i chciałbym zaprezentować swoje akwarium 250 litrowe. Jest to moje drugie akwarium. Zaczynałem od 25 litrowego zbiornika który miałe...
Objętość: 112l
Oświetlenie: 2x25W
Nawożenie: jeszcze nie
CO2: jeszcze nie
Podłoże: ziemia ogrodowa z domieszką piasku i torfu, bazalt drobny i gruby
Parametry wody: brak
Temperatura: 23oC
Filtracja: ...
Objetość : 720 L
Wymiary : 200x60x60
Oświetlenie : 2x80W Grolux, 2x80W Aquastar, oświetlenie led
Nawożenie : Easy Life Kalium-Potassium raz w tygodniu
Co2 : butla 4kg z elektrozaworem, rozpuszczal...
Witam. Chcialem pochwalic sie moim zbiornikiem. Po ataku sinic i nieudanej z nimi walce nadszedl czas restartu i metoda prob i bledow doszedlem do tego:
akwarium: 25x25x30 ok. 20l
podloze: zwir i ...
Start zbiornika odbył się 3.11.2010 - walka trwała do późnych godzin nocnych. Może trochę o aranżacji, dekoracjach i sprzęcie.
Akawrium : 92/45/40 166L (150L netto)
Oświetlenie : 2x39w Aqua Medic 1...
Objętość:240 litrów brutto
Wymiary: 120x40x50 cm
Oświetlenie : 1x Sera flora 30 W, 1X Phillips Aquarelle
Nawożenie:kulki nawozowe MHK raz na ok. 2 m-ce, tabletki Sera florenette A 8 szt. na...
|