Gdzie się zaopatrywac na Śląsku? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Gdzie się zaopatrywac na Śląsku?

Liczba wyświetleń: 4752·Odpowiedzi: 17
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Andrzej Lad
Czy ktoś może udzielić mi informacji na temat: gdzie na Śląsku (Górnym) najtaniej można się zaopatrzyć w roślinki, sprzęt itp.? Dziękuję z góry za informacje i pozdrawiam :).

Andrzej Lad

Roballo Czeladź

14 lis 2006, 10:36   (#2)  

Witaj,
czy możesz określić dokadniej jakie miasta Cię interesują bo szkoda opisywać wszystko.Dokładna informacja ułatwi udzielenie Ci pomocy.Pamiętaj o jednej sprawie sklep sklepem ale warto zaglądać równiez na Allegro, gdyż możesz tam znaleźć wszystkie rzeczy, które są w zasięgu twojego zainteresowania.
Pozdrawiam Roballo :)

Roballo
Ranga: Początkujący

Miasto: Czeladź

Zobek Gliwice

14 lis 2006, 13:31   (#3)  

Ze swojej strony mogę zaprosić do Katowic na Krzyżową do sklepu pana Arka. Najlepszy skelp w jakim byłem kiedykolwiek w swoim krótkim życiu. Zdrowe i tanie (IMHO) rybki (sam zakupiłem stadko 16 prystelek, a "zabawa" przy łowieniu to coś co dlugo zapamiętam. Wszystkie rybki żyją do dzisiaj). Sprzedawca nie chce ci wcisnąć wszystkiego na siłe, zawsze dobrze doradzi. Jest producentem chwalonych ostatnio nawozów planta-active. Z mojej strony o sklepie złego słowa się nie usłyszy.
Strona sklepu http://aquabotanique.glt.pl/

Zobek
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Gliwice

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

14 lis 2006, 17:22   (#4)  

Ja osobiście proponuję - bo sama tak kupuję rośliny itp. - sklep akwarystyczny na ul. Nowy Świat 3a. Owszem, ceny troche duże, ale roślinki śliczne :)

Gość

Zobek Gliwice

14 lis 2006, 17:27   (#5)  

Krewetka15 napisał(a):Ja osobiście proponuję - bo sama tak kupuję rośliny itp. - sklep akwarystyczny na ul. Nowy Świat 3a. Owszem, ceny troche duże, ale roślinki śliczne :)

Sformuowanie "ceny trochę duże" jest tu nie na miejscu. Oni chcą 10 zeta za redka, albo amano :!: Chciałem kiedyś kupić mikrozorium pteropus windelov to mi zaśpiewali 40 zł za małą szczepkę. Jest to sklep, który z reguły omijam, bo akwarystyka tyle kosztuje, ze nie warto sobie jej jeszcze podrożać :lol: A wcale nie jest tak dobrze wyposażony ani obsługa nie jest zbyt profesjonalna. Najbardziej denerwuje mnie tam zwyczaj gaszenia światła w akwariach gdy klienta nie ma w sklepie. Rybki są tak zestresowane po jego zapaleniu, że kolory mają niezbyt intensywne.

Zobek
Ranga: Aktywny użytkownik

14 lis 2006, 17:30   (#6)  

Ostatnio kupiłam u nich rośliny i były droższe o 10-30 groszy. A co do krewetek to zgadzam się z Tobą, Zobek :)

Gość

Andrzej Lad

14 lis 2006, 17:47   (#7)  

Jeśli chodzi o sprecyzowanie miast to pozostaje w moim zasięgu teren od Bytomia na wschód, aż po Sosnowiec (myślę, że dobra precyzja z mojej strony? :roll: ). Proszę o dalsze informacje. Dzięki!!

Andrzej Lad

14 lis 2006, 18:19   (#8)  

Również polecam sklep "AQUA-BOTANIQUE".Właściciel-arek, jest skarbnicą wiedzy dotyczącej akwarystyki (roślinnej szczególnie).Cały sprzęt-począwszy od pokrywy z oświetleniem,filtrem,podłożem, itd... zaopatrywałem się w w/w sklepie.Wszystko w 100% sprawne.Naprawde polecam.

Gość

Andrzej Herman

15 lis 2006, 15:08   (#9)  

Cześć,
jak sam możesz zauważyć, wiele osób poleca sklep Arka Siurdy...
Mówisz ok, ale każdy z nich pisze o nim jak o kumplu, więc może to jednak jakiś przekręt?
Nic bardziej mylnego... po prostu będąc jego klientem, najczęściej stajesz się równocześnie jego znajomym i w pewnym sensie uczniem.

Z czystym sumieniem mogę polecic Ci 2 sklepy:
- sklep Arka (adres gdzieś jest podany)
- sklep p. Ani w Katowicach na ul. Plebiscytowej

Aby być jednak sprawiedliwym, należy zaznaczyć, iż takiego wyboru sprzętu akwarystycznego (także tego na zamówienie), skał, korzeni, roślin, ryb, etc. oraz teoretycznej i praktycznej wiedzy jak w sklepie Arka, nie znajdziesz nigdzie na Śląsku - tym katowickim :wink:

pozdrawiam i czekam na relacje z odwiedzin sklepów...
Andrzej

Andrzej Herman

15 lis 2006, 15:52   (#10)  

To jest prawda absolutna :lol: , Arek wysoko postawił poprzeczkę konkurencji. Nie znalazłem lepszego sklepu na Śląsku mimo, że odwiedziłem wiele. Jak potrzebuję coś do akwarium to jadę z Zabrza do Katowic bo wiem, że towar jest najwyższej jakości, a przy okazji dostanę gratisa nie tylko w postaci wiedzy :D . Przy okazji na żywo obejżę mistrzowskie akwarium.

Gość

Andrzej Lad

15 lis 2006, 19:28   (#11)  

A co powiecie na sklep internetowy "SklepMalawi" z Sosnowca. Ceny z tego sklepu są konkurencyjne. Słyszałem, że sprzęt można od nich odbierać też osobiście. Czy miał ktoś do czynienia z tym sklepem? Proszę o opinie!

Andrzej Lad

Hibek Gliwice

16 lis 2006, 00:28   (#12)  

Witam
Ja również zaopatruję się w obu w/w sklepach:
1 Aquabotanique (K-ce)
2 Sklepmalawi (S-c)

Andrzej Lad napisał(a):A co powiecie na sklep internetowy "SklepMalawi" z Sosnowca. Ceny z tego sklepu są konkurencyjne. Słyszałem, że sprzęt można od nich odbierać też osobiście. Czy miał ktoś do czynienia z tym sklepem? Proszę o opinie!

Owszem ceny mają konkurencyjne a zakupu można dokonać na 3 sposoby:
- osobiście w sklepie
- w ich sklepie internetowym
- poprzez allegro
Ostatnio mają spory wybór roślin.

Czasami (na początku) kupowałem rośliny w zoologicznym przy Geant w Sosnowcu, bo po dostawie mieli czasami ciekawe rośliny.
pozdrawiam

Hibek

16 lis 2006, 00:35   (#13)  

ja osobiscie nie polecam sklepu malawi sprzedawca jakis taki dziwny brałem tam nawozy aqua artu kupowane przez allegro ciekawy sklep jest tez w Tarnowskich Górach "Zoo-paleta. Co do obsługi sklepu Sprzedawczyni taka sobie sprzetu maja duzo i tak jak w kazdym zoo nie az tak tanio jak niekiedy na allegro ale co do wyboru wybrałbym sie tam

pozdrawiam

bidzis004
Ranga: Zainteresowany tematem

Hibek Gliwice

16 lis 2006, 00:49   (#14)  

bidzis004 napisał(a):ja osobiscie nie polecam sklepu malawi sprzedawca jakis taki dziwny

Może trochę tak, ale zna się na tym co sprzedaje a całować się z nim nie trzeba :wink:
Dodam że nie czerpię korzyści z reklamy tego sklepu.
A gdzie w Tarnowskich G. jest ten sklep Zoopaleta? Bo tam mnie jeszcze nie widzieli :D
pozdrawiam

Hibek

20 lis 2006, 02:23   (#15)  

witam
Dokładnej ulicy nie znam lecz wejdz na google.pl i wyszukaj słowa pod tyt zoopaleta a napewno cos znajdziesz strona jest .

A co do sklepu to jak jestes na rynku wchodzisz w taki gonek to tez zalezy z której strony idziesz na rynek , jest duzo sposobów heh sklep ja Polecam co do roslinności to duzo tego tam nie ma ale wybór chemi oraz ryb jest dosć spory wystrczy pojechac i zobaczyc na własne oczy

pozdrawiam akwarystycznym pozdrowieniem:@!

bidzis004
Ranga: Zainteresowany tematem

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

23 lis 2006, 18:46   (#16)  

A gdzie w Tarnowskich G. jest ten sklep Zoopaleta? Bo tam mnie jeszcze nie widzieli

Witam!
Paleta znajduje sie na ulicy Lompy na tylach ZUS-u. Wczesniej sklep byl w przesmyku miedzy Rynkiem a ul. Ratuszowa ale przeniesli go juz jakis czas temu.

klaki

09 gru 2006, 18:35   (#17)  

teren od Bytomia na wschód, aż po Sosnowiec

Zdecydowanie SklepMalawi . To nie jest sklep ,gdzie mozna sobie coś w spokoju pooglądać czy porozmawiać bo maja niesamowity ruch . Jednakże jest zdecydowanie najlepiej zaopatrzony i co ważne niesamowicie tani .
Warto ''złapać'' właścicielke sklepu - prawdziwa skrabnica wiedzy ,w dodatku strasznie miła i uczynna osoba . No i zajmuje sie zakładaniem zbiorników roślinnych -naprawdę zna się na rzeczy .

Konwalia

Przemas_Tychy

16 gru 2006, 17:24   (#18)  

Ja kupowałem cały swój sprzęt w SklepieMalawi,zamawiałem wszystko przez internet.Ceny naprawdę konkurencyjne a towar czyli akwa 200 litrów plus sprzęt przywieżli mi do domu (Tychy) bez dodatkowych kosztów.

Przemas_Tychy

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

(Film) Jak się ocenia akwaria konkursowe

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1220
Hej Oczywiście po niemiecku 😁. ?si=54kgAaHsIFw6r6SJ
YouTube

Jak to się robi w Liquid Nature - filmy

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1828
Witam Można zrobić film długi ale jest w nim wszystko co do tej pory firma Oase przedstawiła w tych 5 odcinkach. Tak więc jeśli macie wolne 40 minut to zobaczcie jak to się robi w Liquid Nature. Ed...
kamien2.jpg

Kamienie - jakie się nadają...

krisppl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 13615
Witam w związku z otrzymaniem ciekawej oferty kamienia po 9,50 zł za kg mam pytanie. Mam dwa rodzaje kamieni do wyboru Zrobiłem jednak test ocetem Kamien1.jpg oddziaływuje tylko na białej strefie al...
60-tka.jpg

Nowy aranż jak wam się podoba ?

dariuszmachander w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3963
Witam będę zalewać dziś baniak tylko nie wiem, czy ten aranż jest dobry.
k1.jpg

Gdzie szukać kamieni do aranżacji - góry, łąka, las, rzeka ?

Inwex68 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 51 · Wyświetlenia: 29238
Byłem dziś u znajomego, sprowadził on próbną partie kamieni, wygląda to tak jak poniżej. Ich struktura jest znakomita :!: Jak się podobają? http://i1143.photobucket.com/albums/n62...

To się nazywa perspektywa.

Krzysztof Radziszewski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4241
aq.jpg https://boingboing.net/2020/03/04/aquascape-railroad.html

Fogger Pytanie Gdzie? za ile?

87Brad87 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3446
Witam. Ruszam niebawem z nowym projektem wabikusy. Pytanie brzmi Jaki fogger kupować? wrzucę go do mini M gdzie będą wabiksy. Kupować na znanym portalu polskim w cenach 50-100 zł czy u chinoli za pa...

Czy aquascapingu można się nauczyć?

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4693
Czy aquascapingu można się nauczyć? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które wchodzi na nasze Forum po raz pierwszy. Często mawiamy iż do tego trzeba mieć zdolności - lub "z tym trzeba się uro...

Mi sie nie podoba

Nameles w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3098
Oooola - Wszystkim Patrze sie i patrze -- i mi sie NIE podoba - Wybaczcie ale nie moge wsadzic foto

Jak wam sie podoba mój baniaczek?

amator 24 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 8786
1500052863598.jpg Wysłane z LG-M250 przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

Statystyki

Ten temat przegląda 276 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571009
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 276 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.