zapytanie o rozmnażanie rotali wallichi
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Jak w temacie.
Sorki, że zawracam gitarę, ale na ten temat w necie ani słowa. Szukałem jakichś informacji o rozmnażaniu rotali wallichi, jednakże po 2 dniach poszukiwań się poddałem i stąd ten post.
Jeśli ktoś ma jakieś doswiadczenia w tym temacie to niech się podzieli - please
-
salezy
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Rotalę Walichii możesz przyciąć od góry. Wtedy górna część będzie się rozrastać, a na starej powinny pojawić się nowe przyrosty, które będziesz mógł przycinać. Zresztą, powinny pojawić się nawet bez przycinania. Reasumując, nie tworzą się nowe rośliny z boku tylko wyrastają na łodydze matecznej
-

Nessos-Przemyslaw Ziolek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Wrocław
tak jest z kazda rotalia ?
czyli przycinajac stozek wzrostu glowny mozna doprowadzic do tego ze wypusci boczne i bedzie gestsza ?:)
-
Tomek99
●
Tak, choć może nie gęstsza a będzie jej więcej w jednym miejscu, Nie jednak tylko kilka wyrastających z jednej roślinki
-

Nessos-Przemyslaw Ziolek
●
Tomek99 napisał(a):tak jest z kazda rotalia ?
czyli przycinajac stozek wzrostu glowny mozna doprowadzic do tego ze wypusci boczne i bedzie gestsza ?:)
Szkoda przycinać sam stożek wzrostu. Przytnij łodyge trochę powyżej połowy jej wysokości. Górna część po posadzeniu dalej będzie się pięła, a z starej wyrośnie nowy (jeden lub więcej) stożek wzrostu.
Tak będzie gęstsza.
-

Bartek
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Oleśnica
-
Wiedziałem, że na Was mogę liczyć koledzy. Jeszcze dziś przytnę moja rotalę. 
-
salezy
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Panowie! 1 łodyżkę przyciąłem i po 3 dniach okazało się, że wypuszcza nowe pędy. Pozdrówka
-
salezy
●
No to teraz już się nie odgonisz od młodziaków 
-

Nessos-Przemyslaw Ziolek
●
Powiązane tematy
Witam chcę zadać takie szybkie pytanie;
Jaką roślinę dać na tył zbiornika obok rotali green?
Najlepiej taką łatwą w uprawie.
Witam. Oto moja hodowla r. wallichi i indica. Jak mi się zwolni miejsce w akwa 12 l to poeksperymentuje z innymi roślinami, na razie musi wystarczyć baniak 5l :).
Jako podłoże zwykła ziemia, woda u...
czy ktoś móglby sie podzielic doswuadczeniami w hodowli rotali macrandry??
Witam wszystkich forumowiczów.
Okres świąteczno-noworoczny korzystnie wpływa na ludzi więc postanowiłem wychylić się na forum z moim małym baniaczkiem. Strach się bać...
Wymiary: 50x30x35 = 52,5 ...
|
|