Wymiana węży we fluvalu 204 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Wymiana węży we fluvalu 204

Liczba wyświetleń: 1280·Odpowiedzi: 2
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok

30 paź 2006, 20:35 Wymiana węży we fluvalu 204  (#1)  

Witam! Jako że oryginalne węże w tym modelu to porażka ,chciałbym się zapytać czy można zastąpić je gumowymi ,coś na zasadzie tetra tec i czy ktoś ma jakieś doświadczenia.
Pozdrawiam.

BEHEMOTH

athlon Ostrów Wielkopolski

04 lis 2006, 08:08   (#2)  

zapewne można jesli znajdziesz odpowiednie,ale dlaczego porażka?tego nie rozumiem.
akwarysta amator

athlon
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Ostrów Wielkopolski

06 lis 2006, 23:55   (#3)  

Witam! Generalnie są bardzo sztywne i właśnie sie zastanawiam jakimi je zastąpić.
Gdyby były choć trochę bardziej elastyczne byłoby ok.

BEHEMOTH

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

Bez tytułu.png

Zmiana węży na mniejsze

piotrz23 w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2431
Cześć. W akwarium posiadam Fluvala 207. Chciałbym zamienić wlot i wylot na Neo Flow M Premium v2. Te wloty mają pasują do węży 12/16 a do Fluvala pasują 16/22. Czy jeśli zrobię redukcję z 16/22 na 12/...
Screenshot_20230110-074132_Allegro.jpg

Filtr Sera UVC-Xtreme 800 wymiana wirnika/zaworu/naprawa

brunonatura w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1276
Dzień dobry. Czy ktoś z forumowiczów posiada filtr sera Uvc xtreme 800 lub 1200? Przy czyszczeniu filtra uszkodził się wirnik, a w zasadzie odpiął się pierścień zabezpieczający jego oś. Czy ktoś miał...

Nowy filtr i obawy przed wymianą.

miszelhdr w Filtracja · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 1509
Witam wszystkich ! Posiadam akwarium 240L, typowy roślinniak na substracie i delikatnym co2. Obsada gupiki, kirysy, neony. Od 10 lat używam jako biologa eheima classic 2217 przez którego trafia mn...

Wymiana części mediów filtracyjnych

brunonatura w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1740
Hej, Dziś podmieniłem połowę mediów filtracyjnych w moim filtrze kubełkowym Sera UVC 800 Extreme. Pół sera crystal clear i połowę sera siporax 15 mm. W moim filtrze są dwa kosze. Zastanawiam się po ...

Średnice węży Eheim 2011

dimmus w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3879
Dzisiaj doszedł do mnie Eheim 2011. Kupiłem używanego za małe pieniądze, niestety bez węży. Węże planowałem dać z tetry ex600 bo akurat mam w szafce, ale niestety nie bardzo pasują, tzn wlotowy może b...

Wymiana kubełka do 1k

KubaGsxR w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1605
Hejo, Muszę wymienić mojego 14 letniego Eheima 2224 (700 l/h) na coś mocniejszego, przy zarośniętym baniaku ruch wody w akwarium jest b. słaby do tego filtr tez zwolnił. Akwarium 162l 90x45x40H HT. ...

Zwiększenie nominalnej średnicy węży

git66 w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1165
Pytanie niestandardowe. Modyfikuję układ przewodów filtracyjnych w swoim akwarium. Konkretnie na pewnym odcinku który wychodzi poza szafkę (będzie na widoku) zamierzam wstawić sztywną czarną rurkę - o...

Wymiana filtra ?

rmjtcz w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3508
Witam Posiadam obecnie z 7 letniego Eheima 2075 :shock: od około pół roku wirnik zaczął odzywać się :( Pytanie czy bawić się w wymianę wirnika czy np. wymienić na inny filtr nowy OASE BIOMASTER ? ...

Wymiana filtra wewn. na kubełek - media

MyaS w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3888
Mam w akwarium filtr wewnętrzny Aquael Turbo 1500. W nim gąbka i ceramika w koszyczku. Dzisiaj podłączyłem filtr Hw-304a który docelowo ma zmienić ten wewnętrzny. Pytanko co do mediów filtracyjnych....

Ada es 600.Wymiana pompy.

anubias81 w Filtracja · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 10695
Witam Dzisiaj podłączyłem nowy filtr Ady kupiony od osoby prywatnej i rozczarowała mnie głośność pompy. Testowany bez wkładów był cichy. Obecnie trzy gąbki od Eheim Clasic 600 i litr matrixa. Filtr s...

Statystyki

Ten temat przegląda 660 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570993
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 660 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.