Witam! Jako że oryginalne węże w tym modelu to porażka ,chciałbym się zapytać czy można zastąpić je gumowymi ,coś na zasadzie tetra tec i czy ktoś ma jakieś doświadczenia.
Pozdrawiam.
piotrz23 w Filtracja· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2431
Cześć. W akwarium posiadam Fluvala 207. Chciałbym zamienić wlot i wylot na Neo Flow M Premium v2. Te wloty mają pasują do węży 12/16 a do Fluvala pasują 16/22. Czy jeśli zrobię redukcję z 16/22 na 12/...
brunonatura w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1276
Dzień dobry.
Czy ktoś z forumowiczów posiada filtr sera Uvc xtreme 800 lub 1200?
Przy czyszczeniu filtra uszkodził się wirnik, a w zasadzie odpiął się pierścień zabezpieczający jego oś. Czy ktoś miał...
miszelhdr w Filtracja· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 1509
Witam wszystkich !
Posiadam akwarium 240L, typowy roślinniak na substracie i delikatnym co2. Obsada gupiki, kirysy, neony.
Od 10 lat używam jako biologa eheima classic 2217 przez którego trafia mn...
brunonatura w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1740
Hej,
Dziś podmieniłem połowę mediów filtracyjnych w moim filtrze kubełkowym Sera UVC 800 Extreme. Pół sera crystal clear i połowę sera siporax 15 mm. W moim filtrze są dwa kosze.
Zastanawiam się po ...
dimmus w Filtracja· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3879
Dzisiaj doszedł do mnie Eheim 2011. Kupiłem używanego za małe pieniądze, niestety bez węży. Węże planowałem dać z tetry ex600 bo akurat mam w szafce, ale niestety nie bardzo pasują, tzn wlotowy może b...
KubaGsxR w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1605
Hejo,
Muszę wymienić mojego 14 letniego Eheima 2224 (700 l/h) na coś mocniejszego, przy zarośniętym baniaku ruch wody w akwarium jest b. słaby do tego filtr tez zwolnił. Akwarium 162l 90x45x40H HT. ...
git66 w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1165
Pytanie niestandardowe.
Modyfikuję układ przewodów filtracyjnych w swoim akwarium. Konkretnie na pewnym odcinku który wychodzi poza szafkę (będzie na widoku) zamierzam wstawić sztywną czarną rurkę - o...
rmjtcz w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3508
Witam
Posiadam obecnie z 7 letniego Eheima 2075 :shock: od około pół roku wirnik zaczął odzywać się :(
Pytanie czy bawić się w wymianę wirnika czy np. wymienić na inny filtr nowy OASE BIOMASTER ?
...
MyaS w Filtracja· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3888
Mam w akwarium filtr wewnętrzny Aquael Turbo 1500. W nim gąbka i ceramika w koszyczku.
Dzisiaj podłączyłem filtr Hw-304a który docelowo ma zmienić ten wewnętrzny.
Pytanko co do mediów filtracyjnych....
anubias81 w Filtracja· Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 10695
Witam
Dzisiaj podłączyłem nowy filtr Ady kupiony od osoby prywatnej i rozczarowała mnie głośność pompy.
Testowany bez wkładów był cichy.
Obecnie trzy gąbki od Eheim Clasic 600 i litr matrixa.
Filtr s...
Statystyki
Ten temat przegląda 660 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570993
• Liczba wątków: 48803
• Użytkownicy: 36934
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 660 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej