Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Otóż zamierzam się z planem założenia mini-cube'a od 4 do 10 L i zastawiam się nad słabym bimbrem...wie ktoś jak można takie coś zrobić i jaki byłby tego skład? Zależy mi głównie na ilość miejsca bo go niestety będę miał mało  Pozdrawiam i czekam na odp.
-

Maxxxo
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Bydgoszcz
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
odpowiednio małe butelki powinny rozwiązać sprawę
nie zapomnij o jakimś zaworku zeby tego co2 w tak małym litrażu nie było za dużo
-

kresone
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Świętochłowice
kresone napisał(a):nie zapomnij o jakimś zaworku zeby tego co2 w tak małym litrażu nie było za dużo
wiesz co się stanie jak się uzbiera w butelce za dużo co2 jak przykręcisz zaworek? rozsadzi ją  pozdrawiam
-

100>P Piotr Stochmal
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Lipno
-
no widzisz o tym nie pomyslałem
więc jak rozwiązać problem przenawożenia co2 z bimbru  beznadziejny dyfuzor 
-

kresone
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Świętochłowice
A może kombinacja małych butelek i umieszczenia w najchłodniejszym możliwym miejscu-praca bimbrowni powinna zwolnić-nie myślę o lodówce
delTORO
-
delTORO
●
- Miasto: Słupsk
- Wspieram stronę kontem Premium
możesz spróbować zrobic o połowe słabszy roztwór np. litr wody, 3mm pasek w poprzek kostki z drożdżami, 1 szklanka cukru. już nie wiem jaka była podstawowa receptura ale chyba litr wody 5mm pasek drożdży, 2 szklanki cukru.pozdrawiam
-

100>P Piotr Stochmal
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Lipno
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
ja tam daje mocniejszy roztwór cukru(litwody,kilo cukru)i działa 2/3 tygrdnie
-
dyzio74
●
100>P Piotr Stochmal napisał(a):możesz spróbować zrobic o połowe słabszy roztwór np. litr wody, 3mm pasek w poprzek kostki z drożdżami, 1 szklanka cukru. już nie wiem jaka była podstawowa receptura ale chyba litr wody 5mm pasek drożdży, 2 szklanki cukru.pozdrawiam
I to do butelek 0,5 L ?
-

Maxxxo
●
- Miasto: Bydgoszcz
Powiązane tematy
Witam czy to jest prawidłowe wskazanie po 6 godzinach bimbrowni CO2 invital?
Cześć.
Posiadam filtr RO jak na zdjęciu poniżej:
filtr RO.jpg
Woda zasilana przez metalowy wężyk przepływa przez 4 prefiltry, następnie cienkim wężykiem wpada do pompy, z której zasila pierwszy f...
Bimbrownia CO2 opiera swoje działanie na produkcji dwutlenku węgla przez drożdże, które wytwarzają go w procesie fermentacji cukru.
Powstaje tzw. zacier fermentacyjny zawierający alkohol - produkt ubo...
Witam. Macie jakieś przepisy na bimbrownie? Moje zawsze kończą się tak samo, reakcja na 3 dni lub żadna.
Witam jestem że tak powiem początkujący mam kilka pytań do osób które już sporo siedzą w temacie będę wdzięczny za pomoc. Jeśli chodzi o podawanie co2 z bimbrowni:
Zdławienie przepływu gazu powoduje ...
Witam, mam akwarium 400 litrowe i przymierzam się do zakupu bimbrowni co2. Jaki zestaw polecacie?
Witam mam pytanie czy na 2 litrowa bimbrownię invital co2 można samemu zrobić składniki do wytwarzania gazu?
Słyszałem o sodzie oczyszczonej i kwasku cytrynowym + woda ale w jakiej proporcji to zmies...
Wiam!
Mam pytanie odnośnie bimbrowni-czy może ona stać w szafce poniżej akwarium??Czy na wężyku wychodzącym do akwarium powinien być zaworek przeciwzwrotny?Jeśli tak,to to "pokrętełko" na nim w trakc...
Witam użytkowników akwarium. Jak pisałem już wcześniej na innym temacie jestem początkującym właścicielem akwarium. Razem z akwarium ( 112 l ) dostałem filtr CristalProfi CP120. Po zainstalowaniu prze...
Czy ktoś posiada ten odmulacz? Jeśli tak, to czy trzeba jakoś umiejętnie go wkładać do wody albo cokolwiek robić żeby naprawdę działał?! Bo kupiłem go miesiąc temu w RA, wsadziłem od razu do akwarium ...
|
|