jak zmienić te parametry pomóżcie!!!!!!!!
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam mam pytanie oto parametry wody z kranu ;
ph 7.5 mg/l
NO3 40 mg/l
TWO 19 mg/l
TWW 14mg/l
dolewam tą wode co tydzień do mojego akwarium 200l w ilości 50l i chciałbym wiedzieć ile mieszać tej wody z destylowaną aby osiagnać dobre parametry bo te są chyba za wysokie w akwarium są bardzo podobne jak mierzyłem nawoże CO2 z bimbrowni 1 b/s oraz makro przy podmianach i codziennie micro 4 mg/l prosze o pomoc i wskazówki!!!!!!!!
-
mari
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: kraków-nowahuta
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witam.
Parametry mojej wody z kranu są podobne,a też jestem z okolic Kraka ok.30km.
NO3 mam też takie duże, a może nawet i większe, lecz może zrób denitryfikator,on ma na celu obniżenie wartości NO3,co do twardości to wiesz ,że u nas są skały wapienne dlatego taka twardość i zasadowość.Powiem tylko tyle ,że ja mam w takiej wodzie paletki już 2 lata miałem nawet od nich potomstwo.Czytałem wiele publikacji i wypowiedzi na forum i doszedłem do wniosku,żeby zmienić powyższe parametry tzw.kranówy muszę kupić FILTR RO.Innej możliwości nie widzę  .Pozdrawiam
-

beny_ny
●
- Miasto: trzebinia
beny_ny napisał(a):Witam. Parametry mojej wody z kranu są podobne,a też jestem z okolic Kraka ok.30km. NO3 mam też takie duże, a może nawet i większe, lecz może zrób denitryfikator,on ma na celu obniżenie wartości NO3,co do twardości to wiesz ,że u nas są skały wapienne dlatego taka twardość i zasadowość.Powiem tylko tyle ,że ja mam w takiej wodzie paletki już 2 lata miałem nawet od nich potomstwo.Czytałem wiele publikacji i wypowiedzi na forum i doszedłem do wniosku,żeby zmienić powyższe parametry tzw.kranówy muszę kupić FILTR RO.Innej możliwości nie widzę  .Pozdrawiam
dzięki za podpowiedz tylko co to jest ten denifikator możesz coś bliżej przybliżyć???? 
-
mari
●
- Miasto: kraków-nowahuta
Wpisz w wyszukiwarce GOOGLE denitryfikator i poczytaj tak samo zrobiłem i zbudowałem sobie,ale dojrzewa 
-

beny_ny
●
- Miasto: trzebinia
Denitryfikator jest mało wydajny, nie słyszałem jeszcze by u kogoś działał jak trzeba. Zawiedziecie sie na tym. Naprawde polecam filtr RO, przy okazji będziesz mieć lepszą twardość... i życie akwarysty staje się proste.
-

Bartek
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Oleśnica
-
Ja także polecam filtr RO. Na początku wydanie takiej gotówki boli, ale potem wygoda i uśmiech na twarzy. 
-
awaxi
●
-
Powiązane tematy
Zapraszam do obejrzenia wywiadu z pracownikami firmy Tropica.
Dostępne tłumaczenie napisów w języku polskim.
W swoim profilu możemy dodawać akwaria, które chcemy aby wyświetlały się pod naszym awatarem w postach na forum.
Bezpośredni link:
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/user.html?i=profile&mode=av...
Hej
Stefan wyjaśnia jak prawidłowo nawozić akwarium roślinne. Film po niemiecku.
Hej
Film pokazujący jak dbać o akwarium według poleceń japońskiego mistrza aquascaping'u.
Podłoże wierzchnie to żwirek kwarcowy 2-3 mm. Co chwila muszę formować, przenosić żwirek z przodu do tyły ?
Jakieś metody ?
Hej
Jak tem pokarm podać ? Jak Wy poddajecie u siebie?
Hej
Film Liquid nature. ?si=sgfPHclIDXHl4pLq
Hej
Film po niemiecku. Stefan z Liquid nature omawia i pokazuję czym i jak sklejać aranżacje. ?si=d04rmcLbowIe36gq
Hej
Film po niemiecku.
Stefan wyjaśnia jak długo wytrzyma podłoże aktywne w akwarium, oraz czym jest podłoże aktywne i jakie ma właściwości. &t=?si=gwXjdWEc5W9LvtRy
Cześć,
Akwarium na podłożu aktywnym, ma 6 miesięcy. Tu więcej o akwarium.
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/054l-bn-t-przemek-gasior-94333.html
Poziom poszczególnych pierwiast...
|
|