Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
witam
MAM ZAMIAR ZALOZYC AKWARIUM MA ONO 90 L.NIE WIE JAKIE ROSLINKI W NIM UMIESCIC CHODZI MI O TO ZEBY NIE BYLY ZA BARDZO WYMAGAJACE, JAKIE PODLOZEN BEDZIE NAJLEPSZE, JAKIE MAM ZROBIC OSWIETLENIE, I JAK NAWOZIC???
PROSZE O RADE I Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC
-
damian85
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Nie pisz dużymi literami bo Cie mod ścignie:) z niewymagających roslin to cryptocoryny. Wystarczy jak im dasz pod korzenie kulki gliniano torfowe z allegro . oświetlenie dla nich wystarczy 2 x 18W. A jeśli chodzi o wymagające gatunki to musisz miec tak ze 4x18W, CO2, nawozy micro i macro, pojecie itp. pozdrawiam
-

100>P Piotr Stochmal
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Lipno
-
damian85 napisał(a):witam MAM ZAMIAR ZALOZYC AKWARIUM MA ONO 90 L.NIE WIE JAKIE ROSLINKI W NIM UMIESCIC CHODZI MI O TO ZEBY NIE BYLY ZA BARDZO WYMAGAJACE, JAKIE PODLOZEN BEDZIE NAJLEPSZE, JAKIE MAM ZROBIC OSWIETLENIE, I JAK NAWOZIC??? PROSZE O RADE I Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC
Nie krzycz - Wyłącz Caps Lock!
Zanim napiszesz następny post zapoznaj się z regulaminem forum.
http://holenderskie.home.pl/forum/viewtopic.php?t=13522
-

diki
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Na stronie głównej po lewej stronie jest temat "Jak zacząć" przeczytaj go i będziesz wiedział
-
Gość
●
damian85 napisał(a):witam MAM ZAMIAR ZALOZYC AKWARIUM MA ONO 90 L.NIE WIE JAKIE ROSLINKI W NIM UMIESCIC CHODZI MI O TO ZEBY NIE BYLY ZA BARDZO WYMAGAJACE, JAKIE PODLOZEN BEDZIE NAJLEPSZE, JAKIE MAM ZROBIC OSWIETLENIE, I JAK NAWOZIC??? PROSZE O RADE I Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC
nurzance, hygrofile, wywloczniki, rogatek, moczarka, strzalka, anubiasy np na korzeniach
btw..im wiecej roslin na poczatku tym lepiej dla akwa
Jabol-Radek Jablonski - Lodz
GSM: 693748547
-

jabol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
-
Powiązane tematy
Bardzo proszę o pomoc w określeniu czego brakuje tej roślinie. Dodam, że liście u nasady są mocno osłabione i odpadają.
:|
Edit:
Wyciągnąłem roślinę z akwarium i zauważyłem, że kłącze w 1/3 jest p...
Witam
Przez kilka dni przeszukiwałem różne fora i nie znalazłem nigdzie informacji na temat jakie parametry powinny przyjmować poszczególne związki odżywcze w wodzie tak aby były one najlepsze dla ro...
Mała zabawa dla rozruszania towarzystwa :)
Witam ,prawie dwa miesiące temu założyłam 100l akwa, pływają tam kirysy i krewetki na dniach wpuszczam bojownika i moje pytanie to jakie ryby można tu dać chce jeden gatunek małych ryb ale żeby to boj...
Witam. Po długiej przerwie planuje odpalić baniak od nowa. Zastanawiam się nad kupnem nowego oświetlenia. Posiadam 2 lampy Chichiros a1200 120 cm jak dobrze pamiętam. Chciałbym kupić teraz sinkor LED ...
Tak jak w temacie, bo te orginalne już nie chcę trzymać 😞
Witam wszystkich. Postanowiłem zacząć bawić się w hodowlę krewetek i jestemw tym kompletnie zielony.Na start chciałbym jakieś w miarę łatwe w hodowli krewetki tylko właśnie nie wiem jakie.Moje pH wody...
Drodzy,
bardzo proszę o doradzenie w kwestii oświetlenia, akwarium 100x55x55
Skylight Hyperbar FXL.75 WIFI [80W] czy 2x Fluval Plant LED 3.0 BT [46W] czy Aquael Ultra Slim BT 90 [90W] ??
z góry dzi...
Witam obecnie posiadam fluval 207 ( plus ,,prefiltr,, w którym mam dodatkowe media) jednak po około roku używania nachodzi mnie myśl nad wymianą na coś innego. Zastanawiam się nad Ultramaxem 1000 lub ...
Jakie ryby do akwarium z brzankami ktorymi jest 6 i jedna molinezja oraz 2 kryskami chcial bym cos jescze dorzucic zeby ladnie to wygaldalo
|
|