Heteranthera zosterifolia - brak makro? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Heteranthera zosterifolia - brak makro?

Liczba wyświetleń: 1345·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Heteranthera zosterifolia

Makro dawkuje co 3 dni 1ml ( aqua art) roslinka jest na przedniej szybie resta rosnie w prawym tylnim rogu i z nia nie mam problemu wyglada przepieknie :roll:

Obrazek

Prosze o jakies sugestie

dziekuje i pozdrawiam

roni

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

12 paź 2006, 23:46   (#2)  

Mi to wygląda na niedobór PO4. są to IMO typowe objawy dla tego niedoboru. pzdr

100>P Piotr Stochmal
Ranga: Znający temat

Miasto: Lipno

roni napisał(a):Heteranthera zosterifolia

1)kazda roslina ma nieco inne wymagania co do pobierania poszczegolnych pierwiastkow
2)jesli ktos ma ci pomoc przydaly by sie parametry wody: no3, po4, bo jak mowi stare przyslowie pszczol: na oko..to chlop w szpitalu umarl :)
Jabol-Radek Jablonski - Lodz
GSM: 693748547

jabol
Ranga: Aktywny użytkownik

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

20220812_224825.jpg

Niedobory chyba makro na E tenellus

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5558
Dzień dobry Akwarium jest na substracie aktywnym. Filtracja jest za pomocą filtra gąbkowego delfin. Akwarium ma 35 litrów brutto. Oświetlenie 10w plant. Woda jest przygotowywana z ro pół na pół z kra...
DSC_5645.JPG

Ogólny nawóz mikro/makro Tropica Plant Growth Specialized

greg1978 w Nawożenie · Odpowiedzi: 44 · Wyświetlenia: 29533
Witam zbiornik 4tygodnie 104l (ok 75l samej wody), podmiana raz w tygodniu ok 30-40l RO/Kran CO2 z butli + reaktor elektrozawór ok 9h na dobę Światło led DIY (obecnie ok 24cm nad taflą wody było zd...

Rezygnacja z nawożenia Makro

TenOdTego w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2840
Leję do akwarium kranówkę. W kranówce mam NO3 – 20 mg/l ; PO4 – 1,5 mg/l. Oprócz tego podaję 1 ml dziennie nawozu NPK oraz 1 ml K. Zastanawiam się czy przy takich parametrach wody z kranu jest potrzeb...

Test JBL na PO4, brak wyniku na skali.

DamianKr w Nawożenie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6331
Hej, Mam szybkie pytanie, robię test JBL na PO4 i wynik mam taki jasny żółty. I tu jest problem ponieważ skala idzie od takiego białego-szarego przez odcienie jasno-niebieskiego po ciemny niebieski. ...

Czy to już czas na makro i mikro?

DamianS w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3665
Koledzy dzisiaj mija 15 dni od zalania mojego 240l zbiornika. Dotychczas podawałem tylko potas z Ferki, bakterie i robiłem 2x podmianke w ciągu tygidnia. Akwarium jest założone na podłożu Dark Soil, p...

Problem z CAL - nawozy RED, GREEN, brak reakcji na podanie

ciabatta w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1079
Założyłem Akwarium w styczniu. Podłoże i podsypka CAL oraz cała Lina nawozowa z CAL. Po dwóch-trzech tygodniach rośliny zaczęły brązowieć, karłowacieć, bieleć. Okazało się że mam dużo NO3-100, PO4-0,K...

Nawożenie akwarium - ile makro- i mikroelementów?

snyghter w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3100
W itam jestem tu nowy. Problem moj dotyczy nawożenia. Jaka ilosc nawozu makro i mikro oraz wegla w plynie podawac do mojego baniaka. Nawoze makro i mikro i weglem w plynie zakupionym orzez allegro. Ba...

Brak azotu i pierwotniaki.

JackDaniels732 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 982
Witam. Akwarium zaczęło ładnie balansować się ok. miesiąca temu - glony zniknęły (a był nie lada wysyp), poza nitkami, ale ich jest bardzo mało. Raptem parę nitek ok. 7-10 cm raz w tygodniu wyciągam z...

Brak PO4

wegrzyn19161 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 1976
Cześć. M am brak fosforanów w baniaku, reszta parametrów ok. czy jego brak może być odpowiedzialny za zakwit wody i glony na szybach i roślinach ? Jaki fosfor polecacie ? Zapraszam do dyskusji :)...

Nawożenie makro a poziom NO2.

superwrobel w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3077
Witam wszystkich. Czy nawożenie makro które zawiera w składzie między innymi azot w formie KNO3 może mieć wpływ na poziom NO2 w akwarium? Proszę wszystkich o opinię na ten temat. Z góry dziękuję....

Statystyki

Ten temat przegląda 360 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 360 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.