Kalkulator KNO3 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kalkulator KNO3

Liczba wyświetleń: 976·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok

12 paź 2006, 13:44 Kalkulator KNO3  (#1)  

Sprawdzcie mnie czy dobrze to wyliczyłem, jezeli mam 300litrow baniak netto, i zrobię 100ml roztworu do ktorego dodam 50g saletry potasowej KNO3, to potem nalewając do akwarium 10ml tego roztworu powiniem uzyskać 10mg/l NO3 tak?

termin25

GP Krosno

12 paź 2006, 14:10   (#2)  

Tak
Również podasz 6,4 ppm K.

GP
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Krosno

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Screenshot_20221229_190504.jpg

Kalkulator Zulix-a VS fotometr Exaqua

wachcio w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 9595
Witam Mikołaj (na spółkę ze mną) w tym roku był bardzo łaskawy dla mnie i mam nową "zabawkę" fotometr Zoolek Exaqua Pro3 z zestawem testów pod rośliny. Jako, że od jakiegoś czasu robię sobi...
zulix.NH4NO3.jpg

NH4NO3 - kalkulator Zulixa

rudson w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3658
Witam. Który z wyników brać pod uwagę, przy tam ustawionych dawkach w kalkulatorze Zulixa jeśli chodzi o NH4NO3. calc.jpg Czy mam brać po uwagę ten wynik z tabelki "Dozowanie MAKRO podstawo...

kalkulator uwzględniajacy twardośc wody

Krzysztof-Katowice w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3805
Witam Was, mam do Was kilka pytań 1. Czy istnieje kalkulator ktory uwzględni stosowanie soli w stosunku do twardości wody? Aby mniej wiecej wiedzieć jak nawozic azotem z KNO3 czy innymi solami pr...

Zielona tropica, kalkulator, wysokie NO3 - głupoty?

derag0n w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 7090
Mam dwa zbiorniki: kostka 27l, żwirek kwarc. barwiony i zwykły piasek. Trochę kulek gt i kapsułek w podłożu (głęboko!) - https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/027l-green-oasis-derag...

Kalkulator nawozów

Anonim 1811 w Nawożenie · Odpowiedzi: 51 · Wyświetlenia: 34729
http://calc.petalphile.com/ Bardzo ciekawa sprawa, uwzględnia również gotowe nawozy (łącznie z ADA na podstawie analizy Toma Barra). Chyba najlepszy kalkulator do tej pory, a już na pewno najfajnie...

Kalkulator do nawozów Qualdrop

Sebastian_C w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3590
Dobry wieczór! Czy tam dzień dobry :D Kupiłem nawozy Qualdrop i na ich stronie znajduje się taki prosty kalkulator pomagający w ustaleniu dawek poszczególnych preparatów. Z mojego dotychczasowego r...

Kalkulator nawożenia NPK (Excel)

e2rdos w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 7274
Witam serdecznie. Przeszukując internet i kolejne fora akwarystyczne w poszukiwaniu upragnionej odpowiedzi na odwieczne pytanie "ILE NAWOZIĆ I JAK CZĘSTO ABY NIE ZACHWIAĆ W AKWARIUM STOSUNKÓW NPK...

KNO3, KH2PO4, K2SO4- jaki producent/sklep w UK lub PL

bartosz34 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2259
Witam, używam u siebie makro, które nabywałem od osoby która chwilowo zamknęła swój "domowy sklepik" i poszukuję sprawdzonego producenta lub sprzedawcy (UK lub Polska) który ma w swojej ofer...

Problem z KNO3

marikfox w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3128
Witam. Tydzien temu zrobilem restart i przyszedl czas na testy. Tutaj pojawil sie jednak problem. Test kropelkowy JBL pokazuje prawie 0. Po dodaniu soli z Kno3 jakies 15ppm dalej pokazuje prawie zero....

Seachem Iron - rozbieżności - kalkulator a opis

nyos w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3524
Mam problem polegający na tym że wg opisu na Seachem Iron: na stronie sklepu RA (tak samo jak na stronie polskiego dystrybutora) Sposób użycia: Jedna nakrętka (5ml) na każde 200 litrów wody w zbior...

Statystyki

Ten temat przegląda 509 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570937
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 509 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.