Skąd Węgiel? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Skąd Węgiel?

Liczba wyświetleń: 763·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok

11 paź 2006, 18:09 Skąd Węgiel?  (#1)  

Witam!
Mam troche nietypowe pytanie: Czy rośliny potrafią pobierać węgiel w inny sposób niż z dwutlenku węgla :?: Czy np: potrafią go pobierać ze złożonych związków organicznych, lub węglanów?

Jimi 79

Nuroslaw Sieraków

11 paź 2006, 20:26   (#2)  

szukaj hasła: dekalcyfikacja; odwapnienie biologiczne

Nuroslaw
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Sieraków

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Węgiel w płynie - dziwny wynalazek

greir w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7510
Witam, Szukając niedrogiego aldehydu glutarowego natrafiłem na allegro na taką oto ofertę: wplynie.jpg Na moje zapytanie - "jaki to dokładnie roztwór aldehydu" Sprzedawca ku mojemu ździw...

Potas kontra azot skąd te różnice

lesniowka w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6197
Chodzi o akwarium na żwirku Pierwsza opinia Dawka 2-3 N tygodniowo jako co tydzień jako proxy z dowolnej mojej receptury Makro Dawka lub utrzymywanie około 10 ppm Ca, 4 ppm Mg i około 4 ppm K, 8 ppm...

Akwarium na ziemi ogrodowej a wegiel w plynie

Berdynek w Nawożenie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 4870
Witam wszystkich. Mam nadzieje ze pisze w odpowiednim dziale. Dzis zalozylem akwarium na ziemi ogrodowej. Gdzies czytalem ze do takiego akwarium nie lejemy zadnej chemii. Czy wegiel w plynie jest dop...

Skąd wzięły się te stosunki

lesniowka w Nawożenie · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 7463
Czy może ktoś wie skąd wzięły się stosunki pierwiastków, które od lat pojawiają się na forach Ca do Mg stosunek 4-1 NO3 do PO3 stosunek 10-1 tu to trochę wiadomo były prowadzone badania naukowe i stw...

NO3 a węgiel aktywny

kazujama w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1409
Czy możliwe jest to że węgiel aktywny w filtrze zbija no3 ?

Jak stosować węgiel w płynie Femanga Carbo Aktiv?

Agnieszka19 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1862
Witam W moim akwarium pojawił się problem z krasnorostami. Walka z tymi glonami od tamtej pory jest ciągła. Często odmulam, podmieniam wodę i rozpoczęłam nawożenie węglem. Postanowiłam użyć do tego c...

Tani węgiel w płynie - AQUA CARBO

maronis w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1870
Hej. Co myślicie o takim co2 w płynie? http://allegro.pl/wegiel-w-plynie-aqua-carbo-500ml-co2-mega-promocja-i3938630238.html Ktoś używał takiego taniego? Co polecacie?

[DIY] Węgiel w płynie

GFR w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 6665
Czy ktoś próbował przygotować węgiel w płynie własnej roboty i go stosował ? W POCH można zakupić czysty aldechyd glutarowy np. 250ml 25%. Po rozcieńczeniu do 2,5%-3% wyjdzie nam spory zapas EC DIY....

Jaki węgiel w płynie?

12lkupis w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3927
Jakie CO2 w płynie mam kupić. Aktualnie korzystałem z Easy Life EasyCarbo a są też inni producenci:Aqua Art Planta Gainer Carbo, AQUABOTANIQUE - CARBO Czy macie jakieś opinie w co warto zainwestować ...

Czy usunąć węgiel z filtra zewnętrznego?

piowo2007 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1127
Nawożę rośliny CO2 oraz makro i mikroelementami... Czy usunąć węgiel z filtra zewnętrzego? Bo on chyba będzie spowalniał działanie nawozów... Czy można pozostawić bez obaw?

Statystyki

Ten temat przegląda 933 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 933 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.