Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Ile mniej wiecej powinno byc gatunków roslnin w 200 l ? czy sa jakies reguły czy nie ma zadnych i robi sie tak zeby bylo ladniej poprostu  ?
-
porlock
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
robi się tak by było jak najładniej  niekiedy wystarczy już 4-5 róznych roslinek a innym razem 20 róznych to za mało. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co chcesz dokładnie uzyskać a później dobieraj flore  Pozdrawiam
-

100>P Piotr Stochmal
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Lipno
-
U mnie liczba gatunków grubo przekroczyła już 30. Akwa ma 207 litrów brutto. To efekt chciwości i pazerność posiadania jak największej liczby gatunków  Czy raczej kolekcjonowania... Na pierwszy rzut oka nie da sie już nic więcej wcisnąć ale pewnie drugie tyle by się zmieściło jak by się postarać 
-

Bartek
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Oleśnica
-
OKi dzięki  myslalem ze roslinkowe fengshui zaklada ze gatunków moze byc x na /y l
-
porlock
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Witam serdecznie
Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi.
Zacznę od początku, c...
Hej
Film o 10 gatunkach ryb stadnych ( pływających w ławicy w zbiorniku) wg Liquid nature. Film po niemiecku. &t=?si=0Ve8tzflwxICillB
Witam wszystkich, cztery lata temu zlikwidowałem 450l z paletami - zdjęcia poniżej, jak widać rośliny tylko w doniczkach.
Jednak cały czas ciągnie mnie w stronę wody i zbieram się do założenia roślinn...
Witajcie drodzy forumowicze,
Potrzebuje porady, kupiłem akwarium z zawartością które przebudowuje, chciałbym uzyskać jasne podłoże, czytałem ze biały piasek chociaż bardzo mi się podoba średnio się na...
Dzień dobry.
Zalałem tydzień temu nowy zbiornik żeby już się kręciło ale muszę zmodyfikować oświetlenie.
Na ten moment mam:
1. Aquael LEDDY TUBE 14W SUNNY DAY&NIGHT 1270lm
2. Diversa LED Expert ...
Hej
Co sądzicie o takim zestawieniu ryb?
Brzanka pieciopręga
Razbora hengela
Garra flavatra (panda)
Bocja panda
Przylga chińska
Plus krewetki i ślimaki
Krewetki Amano
Krewetki neocaridinia
Śl...
Witam, co mogę jeszcze zrobić w tym akwarium, by było bardziej naturalne i by nadać mu głębi?
Zastanawiałam się nad umieszczeniem korzeni po lewej na kamieniu, by były trochę wyżej. Mam 3 otoczaki c...
Witam. Jaki filtr zewnętrzny polecilibyście do akwarium 200l?
Obsada to molinezje i kiryski.
Kupiłam póki co filtr wewnętrzny Aquael Turbo 1000, jednak jeszcze go nie użyłam - zastanawiam się nad ze...
Witam, przychodzę z zapytaniem dot. obsady mojego zbirnika 200 l o wymiarach 100 x 40 x 50 cm.
Znalazłem coś takiego, lecz nie wiem czy będzie to ze sobą współgrać...
- Gurami Mozaikowe (1+1)
- Prętni...
Witam
Posiadam 112 litrowe akwarium. Jako filtracje to mam kubełek Eheim Professional 4+ 2271 ,od jakiegoś pół roku stosuje zeolit w filtrze który co 2,5 miesiąca wymieniam. Ostatnio czytałem na stro...
|
|