054 l - Marek Przybecki - NOWE FOTO - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

054 l - Marek Przybecki - NOWE FOTO

Liczba wyświetleń: 2876·Odpowiedzi: 6
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Obrazek

Akwarium:
54 litry wym. dł. x szer. x wys. 60cm x 30cm x 30cm

Filtracja:
Aquael fan typ-1

Oświetlenie:
standard - swietlówka 15W + 2x15W w sumie 45W

Oświetlenie nocne:
8 niebieskich LED'ów

Ogrzewanie:
Aqua szut 40W

Napowietrzanie:
napowietrzanie z filtra, czasem z pompki membranowej

Zestaw CO2:
Bimbrownica własnej produkcji

Nawożenie:
Tropical BIO FLORIN
Planta Gainer PRO Mikro
Planta Gainer PRO Macro
Planta Gainer Classic

Podłoże:
Żwir o granulacji 3-5mm

Parametry wody:
temp. 27`C (+- 0.5`C)
pH 7,0
gH ??
kH ??
NO3 40mg/l
PO4 ??
Fe ??

Rośliny:
Vallisneria americana (gigantea)
Alternanthera reineckii roseafolia
Echinodorus Boliveanus
Cryptokoryne beckettii
Hydrocotyle leucocephala
Hygrophila polysperma "Rosanervig"
Sagittaria platyphylla
Vesicularia dubyana
Cyptocoryne nana

Obsada:
- pielęgniczka Ramireza x2
- zwinnik czerwonousty x10
- kirysek spiżowy x3
- kirysek pstry x1
- kirysek panda x1
- bojownik wspaniały x1

Pielęgnacja:
Raz w tygodniu: podmiana wody 10-20l ,usuwanie starych i zniszczonych liści, odmulanie podłoża
Raz na 2 tygodnie: czyszczenie filtra

Czekam na komentarze
Ostatnio edytowano 21 gru 2006, 16:56 przez bakuMGK, łącznie edytowano 1 raz

bakuMGK

09 paź 2006, 15:59   (#2)  

Całkiem ładne akwarium. Trzeba poczekać jeszcze żeby roślinki się rozrosły :)

Gość

09 paź 2006, 16:13   (#3)  

Gratuluje bardzo łądny zbiornik
Podoba mi sie efekt głębokosci któryu uzyskałes

Gość

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zobek Gliwice

09 paź 2006, 18:03   (#4)  

Wybacz, ale dla mnie jest to plątanina jakiś roślinek na powierzchni i jakiś blyxy posadzone z przodu (tyle tu widać na pierwszy rzut oka). Kompletny brak aranżacji, roślinki posadzone byle jak.

Zobek
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Gliwice

09 paź 2006, 18:14   (#5)  

Witam!!!
Jak ja długo tu nie byłem :shock:
Ale wracając do tematu.
W zupełności się z tobą zgadzam Zobek, brak jakiejkolwiek aranżacji, rośliny posadzone byle, jak o ile są posadzone bo te na powierzchni wyglądają tak.
Uporządkuj to wszystko.

BYNTAS

11 paź 2006, 17:23   (#6)  

platanina nastapila po tym jak mi kiryski wykopaly hygrophylie :wink: niestety nie mam na razie dostepu do cyfrowki wiec zdjecia nie zmienie na razie..a tak wogole: hygrophilia juz posadzona :D w sobote czeka mnie jeszcze drobna przycinka :P

bakuMGK

18 gru 2006, 23:59   (#7)  

nowe foto mojego zbiornika :D wiele zmian ale restart z koniecznosci :( teraz jest spokoj :D

Obrazek

bakuMGK

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Nowe Studio MJ Aquascaping

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1628
Na zachodzie powstają nowe studia a w Polsce się zamykają, szkoda bo potencjał wielu osób został zmarnowany.
YouTube

Nowe pompy w filtrach ADA - porównanie głośności

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3026
Zapraszam do obejrzenia.
NOTES_105_notes_A.jpg

Nowe nawozy ADA

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 22555
Dziś pojawił się film. Opis nawozów na stronie ADA*: http://www.adana.co.jp/en/contents/products/na_liquid/index.html Nawozy kupisz w sklepie RA: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/nawozenie-c-27.h...

Nowe kamienie w ofercie - czarne otoczaki

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2552
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-lawa-news-1-a7b028f3f9b019042f5422560fd44816.jpg Do oferty sklepu dołączyły nowe kamienie dekoracyjne - czarne otoczaki z lawy wulkanicznej...
YouTube

Nowe trzy 60tki w galerii ADA

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 9632
Zapraszam do obejrzenia :)

Nowe zestawy modernizacji LED

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-synchro1-d6ae1b4deda74a8a9438c71501f4a98e.jpg Zapraszamy do zapoznania się z nową ofertą modernizacji oświetlenia. Jeśli posiadamy w pokrywi...

Twinstar - nowe sterylizatory w ofercie

https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat2230-twinstar-nano2-4c97cf82f4bcbd19df6791babcdfc3cc.jpg Zapraszamy do zapoznania się z modelami nowych sterylizatorów Twinstar. Do oferty s...
70l.jpg

Nowe akwa 70L - rozterki przed startem.

antipathiQue w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 172 · Wyświetlenia: 62647
Witam Wszystkich serdecznie, Jak do tej pory byłem biernym użytkownikiem forum, zazwyczaj czytałem i starałem się jak najwięcej nauczyć. Przyszła pora by to zmienić i zacząć być aktywnym użytkownikie...

Nowe opcje wysyłki w sklepie RA

https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat113-akwarium-inpost-de024a7f49187b3a9dd1099f78ca884b.jpg Miło nam poinformować o aktualizacji modułu nadawania paczek w naszym sklepie inter...

Nowe skały PROGROW

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3056
iwagumi19-2.jpg W krajowej dystrybucji pojawiły się nowe odmiany skał PROGOW. Wśród nowości znajdziemy m.in. czerwone kamienie Samurai Stone oraz czarne i szare łupki. Zapraszam do zapoznania się z...

Statystyki

Ten temat przegląda 847 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36921

•  Najnowszy użytkownik: jarek_miksiewicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 847 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.