Książka o roślinach akwariowych
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam,
poszukuję dobrej książki mówiącej o roslinach akwariowych - dużo zdjęć, dobre opisy, itp...
Możecie coś polecić ?
pozdr.
kostek
-
kostek
●
Kasselmann, Aquarium plants (bodaj taki tytul)
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Tylko cena jakbyz księżyca. W Marco Plants jest za 60 zł.
-

Paweł
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Warszawa
Paweł napisał(a):Tylko cena jakbyz księżyca. W Marco Plants jest za 60 zł.
To prawda, bez problemu można ją tam dostać w tej właśnie cenie. Sam ją kupiłem i jestem zadowlony. Oczywiście, teraz dochodzę do wniosku, że internet jest najlepszym źródłem wiedzy o roślinach i akwarystyce, ale taki leksykon nigdy nie zawadzi w domu
-

Nessos-Przemyslaw Ziolek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Wrocław
Jasne, nie ma to jak ksiazki papierowe- a swoja droga 60 PLN za ksiazke w grubej oprawie liczaca ponad 500 stron z wylacznie kolorowymi obrazkami i to fachowa- czy to duzo  Pawle, toz to raptem rownowartosc pieciu byle jakich kolorowych magazynow, nieprawdaz 
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
-
Powiązane tematy
Dzień dobry. Mam od 3 tygodni nowy zbiornik. Od kilku dni pojawiły się u mnie glony nitkowe oraz dziwny nalot na roślinach. Osad jest koloru szarawego. Gównie osadza się na liściach roślin. Większe sk...
Witam wszystkich.
Mam problem z pojawiającymi się wykwitami glonów na liściach roślin.
Akwarium stoi przy oknie ,ale jest zasłonięte z tyłu ,nie mam możliwości przeniesienia akwarium w inne miejsce.
A...
Cześć,
Potrzebuję pomocy w identyfikacji tego glona
Witam
Mam akwarium 300 litrów. Oświetlenie to belka Fluval plant 46 wat. Filtracja to dwa filtry wewnętrzne Fan-3 z dużymi gąbkami. Parametry wody to No2 0, No3 15 ,Po4 śladowe troche ponad 0, amonia...
Witam, czy ktoś może zdiagnozować gdzie leży mój problem?
1 problem to czarne plamy na większości liści
2. Problem to Vallisneria robi się brązowo-czerwona
Moje parametry:
-baniak 180L
-światło led...
Witam
Proszę o podpowiedź jaki rodzaj glonów znajduje się w moim akwarium. Co jest tego powodem? Jak się ich pozbyć?
W weekend postaram się wrzucić parametry wody. Testy kropelkowe
Witam.
Mam takie akwarium 60l. Akwarium ma 1 rok.
Wszytko ładnie pięknie jednak na roślinach pojawia się taki brązowy nalot. Ciężko go usunąć mechanicznie.
Zdjęcia w załączniku
Co to jest ? Jak si...
Witam piszę bo mam problem z brazowym nalotem na roslinach ktory utrzymuje sie już doś dlugi czas , nie są to okrzemki bo już je miałem i minely wystepuje on glownie na dolnych partiach roslin , poza ...
Tutorial Jurijsa prezentujący zakładanie akwarium 180cm na skałach dragon i roślinach Aqua-Art - polski akcent :)
Listę roślin tego producenta znajdziecie tutaj: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/ros...
Każdy kto kiedyś uprawiał rośliny w formie emersyjnej lub wabi-kusa prawdopodobnie spotkał się z problemem szkodników żerujących na liściach. Zdecydowanie polecam przyjrzeć się spodniej części liści.
...
|