zarnik HQI problem z mocą
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam
Czy do oprawy HQI przy zakupie, ktrej napisane bylo ze jest pod 150W moge wrzucic zarnik 70 W ?
mam obecnie ładny problem z glonami przy 150 W na 126 litrów  duzio duzio nitek 
hop sa sa
-

c4sper
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Miętne
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Tak, jak najbardziej 70W do tej lampy jest ok. Jak już będziesz w tym naprawde dobry możesz spróbować ponownie z 150W.
-

Bartek
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Oleśnica
-
i tak zrobie
a dokladniej to musze wniknac w nawoz ;] kupic testy, bo mam tylko na ph i two i tww.
czegos w nawozie brakuje i sa glony
nawoze "ekstraktem"  z symfonii zlotej.
hop sa sa
-

c4sper
●
Witam grupowiczów.
Niestety Bartku do Lampy z oznaczonym układem zapłonowym 150W nie wolno użyć żarnika 70W. Jeżeli już decydujesz się komuś poradzić to wypadało by posiadać więdzę odnośnie zagadnienia o którym piszesz. Chyba że robisz to świadomie, żeby komuś narobić kłopotów. Metod rozwiązania problemu jest kilka, najbardziej idealnym rozwiązaniem jest elektroniczny układ zapłonu lampy z możliwością regulacji mocy. Jest dostępny, niestety dość kosztowny - około 500zł. Drugim rozwiązaniem może być wymiana żarnika na 70W, ale niestety będzie to wymagało wymiany oprawek ceramicznych, z mniejszym rozstawem, ponieważ żarnik 70W jest krótszy niż żarnik 150W i wymaga to jeszcze wymiany statesznika w układzie zapłonowym na model do 70W. (jest mniejszy i lżejszy)
Wszelkich porad technicznych mogę Ci udzielić na priv. lub telefonicznie
-
Adam Stefanowski
●
dziekuje za wyjasnienie.
to niedobrze ze takiego myku nie moge zrobic
teraz pozostaje mi sprawdzic czego w moim nawozie brakuje/jest zbyt duzo i eksperymentowac z co2 i nawozem.
mam nadzieje ze moje eksperymenty nie beda mnie kosztowaly restartem zbiornika.
hop sa sa
-

c4sper
●
Ups, to i mktoś i mnie wczęsniej wprowadził w błąd. Dzięki za sprostowanie.
-

Bartek
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Oleśnica
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
c4sper napisał(a): teraz pozostaje mi sprawdzic czego w moim nawozie brakuje/jest zbyt duzo
w symfoni zlotej brakuje NPK:
http://www.prolab.pl/html/chau.htm
Jabol-Radek Jablonski - Lodz
GSM: 693748547
-

jabol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
-
Powiązane tematy
Witajcie,
dzisiaj lampa nie uruchomiła się, dopiero zadziałała gdy włączyłem aplikacje.
Wyjeżdzam na 2 tygodnie na urlop i wolałbym by rośliny miały światło w tym czasie...
Co mogę zrobić by np. manua...
Czy, któryś z kolegów miał następujący problem:
1. Utworzyłem kilka modów i wgrałem na TC,
2. Czasami TC samoczynnie zmieniał mod z jednego na drugi,
3. Usunąłem wszystkie mody i wgrałem tylko JEDEN ...
Witam
Mam problem z tłem. Folia samoprzylepna, kleiłem spryskując wodą z odrobinką płynu do naczyń. Woda Ok 350 ml i dwie krople płynu. Teraz pod tłem są białe smugi i plamy. Czy to zniknie ... czy da...
Hi zakupiłem tą lampę do kostki 30x30 i mam problem z nią mianowicie w aplikacji presety są zbugowane nie działają poprawnie kolumny z lewej strony jak kafelki
1A 2A 3A
1B 2B 3B
1C 2C 3C
1D 2D 3D
1...
Czy wie ktoś może czy ta firma to ma jakiś dział wsparcia do którego można naskrobać maila ? Mam problem z lampami hyperbar, wisi ich u mnie trzy nad akwarium, dwie fm i jedna fs, chodzi o to że po ak...
Witam wszystkich
Zacznę od tego
Mam 100l akwarium filtr ultramax 1000
Oświetlenie od kilku dni chihiros wrgb2
Do tej pory zwykła pokrywa nic szczególnego.
Dosłownie kilka zwykłych roślin jak waliste...
Witam
jestem posiadaczem dwóch lamp Hyperspot M plus sterownik i dwa suporty podłączyłem jak instrukcja kazała ( zgodnie z oznaczeniami kabli). Lampy działają ustawione na 100% wschody i zachody.
P...
I have 3 leddy slim link. Two are working great. The third is turning on and off as it pleases. The green wifi connection light turns of very often. If you tap the light slightly it turns back on. Can...
Witajcie,
Przymierzam się do reanimacji mojego akwarium 200l (100x40x50) w którym mam 2 lampy HQI 70W ( w pokrywie własnej roboty).
Z uwagi na rozwój techniki LED zastanawiam się nad zmianą pokrywy n...
Witam.
Pytanie do elektryków.
Jakiś czas temu , kupiłem w 2016
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/expert-modernizacja-pokrywy-130cm-p-27849.html
Od jakiegoś czasu, belka zapalała się na 1 s , i gasła...
|
|